woensdag 17 augustus 2016

3606



4/513 * - Uitwijken, net als de omgekeerde immigratie naar Oost-Europa, naar een ander en beter Internet-verbinding -
.
DEEL 3
***
Maandag 15 augustus
Zon 6u31-21u02
Ten-Hemelopneming van Maria
Moederkensdag
H Maria
Half augustus zonneschijn,
verschaft de boer een goed vat wijn
*
3606 - DE TINTELENDE WONDERE WERELD VAN HET TINTERNET     
*

*
*
Ruim een half jaar duurt die miserie al. Laatst maakte de ‘provider’, d.i. in deftig Vlaams de leverancier van al dat wervelend wereldnieuws die door de lucht zo maar, mits betaling, binnendringt, zo veelvuldig gestoord werd, doordat de ‘repetitore’ uitgeteld waren.  De doorstralers, wilden ze zeggen. Maar in gevolg de aan de gang zijnde ver-Amerikanisering, legden ze eerst uit dat dit de schuld was van de (onleesbaar woord), enfin, dus van de repetitore.
De miserie heeft, net als in de politiek, twee vaste terugkerende oorzaken. De verstoorde elektriciteit (afhankelijk van de goede of slechte Luim der Goden 180 tot 280 Volt) enerzijds, en anderzijds de op en af gaande beweging als van de Marie-Louise voor de zwalpende  straalverbinding van het Internet. En zo hebben ze, lijk in de politiek, altijd allemaal gelijk. Waarbij de gewone Burger dus met de gebakken peren zit.
Maar kijk, ik geloof niet noch in de bestuurlijke bekwaamheid van de huidige verkochte politici, noch in het toeval zelf en doe er dus alles aan wat ik kan om oren en ogen open te houden.
En nu is de redding nabij.
**
*

*

Ze (de redding) kwam door middel van een bevriende familie uit de Koekestad, die hier op doorreis, bij ons wat langer van hun welverdiende vakantie wilde genieten. De man is een soort Alwetende Godheid op het gebied van computers. Hij leeft, om zo te zeggen, in een virtuele wereld die alleen maar toebehoort ‘all over the world’ aan een paar honderd uitverkorenen. Einstein had bij hen nog veel kunnen bijleren.
Ach, geen Internet? Amaai mijn ellebogen! Komaan zeg. Probeer eens dat zwarte wonderdoosje van mij en ge zult zien. ’n Kaarte, dat 3 maand geldig is, en de wereld ligt aan Uw voeten. Van Afrika tot in Amerika. Kostprijs € 29,- buiten de eenmalige kostprijs van dat doosje.
Dat is ruim de helft goedkoper dan de thuisbezorging via altijd maar verder slecht functioneren van die ‘repetitore’.
*

*
*
Velà. Nu weet U het ook.
Enne, wat meer is, dat zwarte doosje vergezelt U net als wijlen God-de-Vader, overal, in de hemel, op de aarde en op alle plaatsen. Zelfs in Coburgia.
Het wachten is nu op de resultaten. Met die van Aaantwààrpen wete maar nooit. Draagt dat ijs van één nacht wel voldoende om er niet door te zakken? Is het geen kat in een zak? Is de ene straalverbinding wel zoveel beter dan de andere?
Kortom, het is triestig als ne mens afhangt van onzichtbare hemelse stralen uit deze moderne tijd. Die zijn er niet en dan weer wel. Vroeger was beter, want dan was er zekerheid van het gegarandeerde… niets.
Nu moeten we blij zijn met een leger vliegende dode mussen.
*
*

*

Geen opmerkingen: