woensdag 17 augustus 2016

3610



5/982 * - De Coburger diplomatie in dienst van de Dsjihad -
.
DEEL 3
Dinsdag 16 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u32-21u00
H Stefaan van Hongarije
*
3610 - DIE MOSLIM-ADDER ATAR IS EEN STERK STAALTJE VAN DE KOORDDANSKUNST DER TAQYILLA. DE BEDOTPLICHT VAN ALLE MOS SLIMMERS     
*

O,der de hoge bescherming van Di Rupo….
*

*
Via E.J. Bron ontdekte ik ‘Het Belang van Limburg’ en voelde mij direct thuis. Zelfs met de verschuldigde eerbied daarbij. Ha, zei mijn hart, bericht uit het bronsgroene eikenhout, dat met straffe kost zijn. En waarachtig, daar waren ze allemaal, zij die in de buikloop van die hufter geloofden en hem naar Brussel terughaalden. Waar hij, als persoonlijke vriend van zijn boezemvriend van uit de gevangenis ginder in Iraq, dat moslimland, net door de Amerikaanse cowboys en met onze medeplichtigheid bevrijd was van de tiran Sadam Houssein. Die, U weet wel, de Arabische Lente, Type adder Atar, over Europa zoveel jaren had tegen gehouden.
Het is mij een waar genoegen hier hun namen te herhalen: Reynders, le beau Didier, Steven VanAckere, Agalev, Amnesty International Belgium, en niet te vergeten: Het Hof/La Cour enz, teveel om op te noemen.
Dat zijn dus de mannen die zouden moeten gestraft worden, ja voor collaboratie met de vijand zelfs met de armen ruggelings aan een paal gebonden, tegen de muur zouden dienen te worden gezet.
Maar dedju, ze speken Frans en kunnen dus niet gemist worden…..
*
En zeggen dat dit nog maar het topje van de ijsberg is….
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Gezochte topterrorist vrijgelaten omdat hij ‘doodziek’ was
*

Oussama Atar. Foto: rr
 ‘s Lands meest gezochte terrorist, de Brusselaar Oussama Atar, werd vier jaar geleden vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis omdat hij zogezegd ‘doodziek’ was. De autoriteiten daar zwichtten onder de druk van de Belgische overheid, Amnesty International en de familie van Atar. Eenmaal op vrije voeten bleek de man niet terminaal maar kerngezond. Hij sloot zich aan bij IS en beraamde mee de aanslagen van Zaventem en Maalbeek. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Met man en macht zijn speurders in ons land op zoek naar Oussama Atar. Donderdag werd op acht plekken in Laken, Evere en Anderlecht een huiszoeking gehouden. Maar Atar werd daarbij niet gevonden. Nochtans zou hij zich in ons land schuilhouden. En dat is heel verontrustend, want de Brusselaar zou het brein zijn achter de aanslagen van Zaventem en Maalbeek, gepleegd door zijn neven Khalid en Ibrahim El Bakraoui.
Oussama Atar is een persoonlijke vriend van ‘kalief’ Abu Bakr Al Bagdhadi. De twee zaten in 2005 in dezelfde Iraakse gevangenis. Atar was toen van Laken naar ginder getrokken. Als hulpverlener beweerde hij, maar in feite smokkelde hij wapens voor de rebellen die de Amerikaanse troepen bevochten. Het was de periode na de afzetting van Saddam Hoessein.
Nierkanker blijkt infectie
Ondanks de bedenkelijke reputatie van Atar, slaagde zijn zus er in 2010 in om zowel de Belgische Staat, Amnesty International als verschillende partijleden van Ecolo achter zich te scharen voor een grootscheepse campagne die Atar vrij moest krijgen. “Hij is ziek. Hij heeft nierkanker en gaat sterven”, huilde de zus toen tegenover de kranten. Amnesty startte zelfs een briefschrijfactie om de lijdende Atar vrij te krijgen.
Gezochte topterrorist vrijgelaten omdat hij ‘doodziek’ was
Met steun van ‘discrete diplomatie’ lukte dat ook. Al was toen al duidelijk dat de nierkanker een gewone infectie bleek te zijn, niks ergs. Dat Atar de herwonnen vrijheid gebruikte om zijn banden met Al-Bagdadi aan te halen en zo een belangrijke IS-pion werd, laat nu een wrange nasmaak achter. Vooral omdat speurders vermoeden dat hij zijn neven Ibrahim en Khalid El Bakraoui opstookte om de aanslagen in Zaventem en Maalbeek te plegen die 32 doden maakten.
Zoé Genot, Kamerlid voor de Franstalige groenen, trok toen mee aan de Atar-kar. “Ja. In 2010 wisten we natuurlijk niet wat die man in 2016 zou uitspoken. Maar ik begrijp wel dat de mensen in de straat nu – terecht – denken dat we hem beter in Irak hadden gelaten.” Volgens haar wist de Belgische Staat in 2010 niet dat Atar eigenlijk een wapensmokkelaar was. “Buitenlandminister Reynders kreeg er toen een parlementaire vraag over. Hij antwoordde iets over ‘de gezondheidstoestand die ernstig was’ en zo. Maar over wapentrafiek repte de minister met geen woord.”
Geheim dossier
Amnesty International zit ook een beetje verveeld met de zaak. “Maar het heeft geen zin om met de kennis van nu te oordelen over feiten van zes jaar geleden. Toen waren we oprecht bezorgd over de gezondheidstoestand van die man. Iedereen heeft recht op gezondheid, ook een gedetineerde. Maar we veroordelen al wat IS doet met klem. Dus ook de aanslagen in Zaventem”, zegt woordvoerster Lore Van Welden.
Het Rode Kruis wil niet op het dossier ingaan. “Dat is geheim. Maar één van de taken van onze organisatie is gedetineerden in het buitenland terug in contact te brengen met hun familie. Dat is toen gebeurd. Ook niet meer.”
En wat met de bevoegde ministers? In die periode waren Steven Vanackere (CD&V) en daarna Didier Reynders (MR) minister van Buitenlandse Zaken. Zij reageerden zaterdag niet. Vanackere liet in een eerder interview in Humo daarover het volgende optekenen: “Oussama Atar? Die naam zegt me absoluut niets.”
*

*
*
Me dunkt hier tussendoor de gesmoorde stem te hebben gehoord van de Hasseltse kanaalduiker. Niet de taal van een eikenhouten knuppel, maar eerder de zang-zoeterige stem van Jo Ehrens toen die nog kon zingen dat er maar één Limburg was. ‘Limburg allein’, zongen we dan na in Het Kamp van Beverloo, d’er rijdt er maar ene trein…..
Nu rijden daar zoveel treinen als in heel het land. Lang zal het dus niet meer duren, of met al die Turken daar, voor er daar brand ontstaat.
Wil dus altijd goed uitkijken, als U geen ‘vluchteling’ in Uw omgeving rond hangt, die per vergissing een beenhouwersmes of een geslepen hakbijl in z’n achterzak heeft. Vergeten uit te leggen voor hij het huis, hem kosteloos ter beschikking gesteld door het OCMW, uitging..

*

*


Geen opmerkingen: