donderdag 18 augustus 2016

3612



5/800 * - Sirte in Libië zou gevallen zijn – we zullen wel de gevolgen voelen - 
.
DEEL 2
Woensdag 17 augustus 2016
Zon 6u34-20u58
 H Jeroen van Noordwijk
*
3612 - IN LIBIË IS HET ERGSTE VOORBIJ, ALS TENMINSTE DE ISLAMITISCHE GEMEENSCHAP DAT OOK ZO ZIET.    
.
*
Toen was alles nog goed tussen Berlusconi en Khadafi

Lang voor Herman Van Rompuy namens de EU Berlusconi kwam afzetten….
*

*
Is dit hierboven geen mooie haast politiek perfecte titel? Een beetje een dubbele bodem, ja dat wel. Maar net niet te simpel, zoals geleerd bij de dagelijkse portie Leugenpers.  Iets in de zin van ‘hebben we altijd gezegd’… En Einstein achterna, die een genie was, altijd een beetje relativerend. Wereldhoernalisten hechten immers veel belang aan wereldfiguren, kwestie van de Globalisatie alle eer te betuigen die nodig is.

De islam krijgt klop en dat kan vooral twee zaken betekenen. De ‘gematigden’ van die soort worden ‘naarnemender’, willen meer puntjes op de I en zelfs op de ‘ij’. De Leugenpers steekt een tandje of 10 bij om die ‘verrijkers’ een stevig hart onder de riem te steken en de tegenstanders worden monddood gemaakt..
Gevolg: meer aanslagen, meer misbaar, meer gejank en meer gekraak. Maar ten gronde iets veranderen? Ik denk het niet.
Enfin, het ziet er naar uit dat Libië, Italiës vroegere kolonie, waarvan de beide Staatshoofden Berlusoni en Kolonel Kadafi ondertussen de beste vrrienden waren geworden voor Obama er zich mee bemoeide. Nu de islammerij daar klop krijgt, en Obama van het toneel verdwijnt, zal dat land zich wel herpakken. Misschien wel, zoals Turkije, de doodstraf weer uitvoeren voor wie gewelddadig de orde en de regelmaat verstoort. Behandel deze dieren niet met zachtheid, want ze vertegenwoordigen het Regime van de Dood. Wat wil zeggen nog meer ‘overstekers’ naar het Vaste Moederland. Met kans dat dezen met de dievelings daartussen  vooruitgeschoven aanvalstroepen mee zijn voor de inname van Rome. Die zullen dan aan land gebracht worden door de veerdienst der oorlogsbodems die onze veiligheid zouden moeten voorstellen…..

Ook het Antieke Rome ging ten onder aan de ingevoerde horden zogezegd ‘gematigde’ vreemdelingen. Als we niet gauw in actie schieten, dreigt datzelfde doemscenario binnenkort weer op gang te komen. De Duitse Bondskaselier zet zich al schrap om ook dat onheil te  ‘schaffen’.
De tijd dat de geiten het gras kwamen eten tussen de kasseien in de straten van de Eeuwige Stad is nog niet zo ver af.  Goed dat er geen getuigen meer zijn die leven, om dat te getuigen. Zo kan dat geloochend worden, en kunnen we helemaal van voren af aan, herbeginnen….
*
*

*
GEPLUKT BIJ
DM
*
Libische milities hebben opnieuw deel van Sirte bevrijd uit handen van IS
*
Libische milities zijn naar eigen zeggen verder opgerukt in het IS-bolwerk Sirte. "District 2" in het westen van het stadscentrum is volledig bevrijd uit handen van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat deelde het leger dinsdag op zijn Facebookpagina mee. De troepen van de eenheidsregering in de hoofdstad Tripoli, die geholpen worden door Amerikaanse luchtsteun, hebben een dichtbevolkte wijk ingenomen. Sirte wordt beschouwd als de hoofdstad van de IS in Libië.
De jihadisten houden andere delen van de binnenstad nog bezet. Vorige week hadden de troepen al het IS-hoofdkwartier in de stad veroverd. Gevluchte sluipschutters van de IS bemoeilijken hun opmars. Bovendien is het lastig om woonwijken te heroveren, omdat het dichtbebouwde gebied bezaaid is met boobytraps.
Regeringstrouwe milities waren in mei een offensief tegen de jihadisten begonnen, nadat het door de IS gecontroleerd gebied in Centraal-Libië met 300 kilometer was uitgebreid. In enkele weken tijd zijn de troepen langs alle kanten naar het centrum van Sirte opgerukt, waar de laatste extremisten -volgens de VS een duizendtal- nu zijn ingesloten.
*

*
*
We leven als in een nachtmerrie die iedere 24 uur aangroeit, gevoed dor onze eigen Overheid.
Nergens staan we voet en vuist de vane omtrent. Integendeel, bij volkstoelopen zien we in de straten de meest vreemde vlaggen van zogezegd ‘medeburgers’ die twee keer zoveel waard zijn als wij. Want die zijn bijna goddelijk: twee personen in één. Half Tuurk Half Limburger, Hald Marokkaan en half Molenbekenaar.  Doorstrepen naar gelang het geval.
Ze dragen namen tegen wie onze voorvaderen storm liepen. Één zo’n schim in de straat, en de noodklokken tamten de stad overeind.
Nu lopen we voor hen in de straat. Want onder hun wijde uniformen dragen ze lange messen en vlijmscherpen bijlen of hakmessen. De Overheid geeft het toe: onder hen zijn er vele psychopaten, de radicaliseerden en Strijders werden in hun Heilige Oorlog. Maar wat doe je er aan? Niets. Gewoon niets. Want de Moslim Executieve waakt, het Centrum tegen Racisme waakt, de Politie en het Leger waken. We laten er allemaal onze slaap voor…
En, echt waar, Linkxs en Centrum Linkxs kan niet meer verder opschuiven naar links, want daar is de afgrond voor ons allemaal.
Maar wat doe je er aan?
.
*

*


Geen opmerkingen: