zaterdag 20 augustus 2016

3616



6/805 * - En nu weten de Sociaal Democraten het ook niet meer -
.
***
Vrijdag 19 augustus
Zon 6u37-20u54
H Marianus
*
3616 - EEN BOEKETJE RODE ROZEN VOOR ONZE DEMOCRATISCHE SOCIALISTEN     

s

Links afslaan? Met Voorrang van Rechts?
*
*
Dat boeketje rode rozen uit de titel is in hoofdzaak is blijkbaar danig stekelig geworden, want het zijn slechts de doornen die overgebleven zijn.
Zo hebben de Sociale Democraten van de SP-a zichzelf in het oog van de cycloon gefietst. Volgens de huidige Aanvoerder (*) moeten ze bakzeil doen om hun vroegere vergissingen recht te kunnen trekken. ‘Zijde zot’, briest de vorige Aanvoerder, ‘ge moet niet alles geloven wat de mensen zeggen’. Er wordt zoveel gezegd! Van veel zeggen, komt veel liegen. Daar weten we alles van.
En nu is het voor de toekomst koffiedik kijken want de Oude Krokodillen zullen er zich mee moeten  bemoeien.
Hier in Italië, het geboorteland van het Fascisme die de bron is van het verbeterd communisme, weet men ondertussen wel beter. ‘Andate. Non troppo’ zijn termen die niet uitsluitend thuishoren in de muziekwereld. Laat het iets meer ‘Vivaldi’ zijn , met ‘Con brio’ la vita è bello.
*
(*) Aanvoerder in het duits is ‘Führer’, maar dat zou misschien een maatje te groot zijn voor de Coburger sterkhouders.
*


GEPLUKT BIJ

Tobback countert Crombez: "Links maakte geen fouten in migratiedebat"

Interview. Voormalig sp.a-voorzitter Bruno Tobback gaat niet mee in mea culpa van zijn opvolger John Crombez
Bruno Tobback (sp.a), ex-voorzitter van sp.a, vindt niet dat links de afgelopen jaren fouten heeft gemaakt in het migratiedebat. Daarmee neemt hij expliciet afstand van zijn opvolger John Crombez.

Heeft uw partij te lang gezwegen over migratie en veiligheid? Of slaat uw voorzitter daar de bal mis?

'Wat voor mij ook ontbreekt in Crombez' discours, is de essentie van het socialisme. Voor een socialist is iedereen evenveel waard'
BRUNO TOBBACK
Bruno Tobback: "Links heeft de migratie niet uitgevonden of aangezwengeld. Het slaat nergens op om mee te stappen in het rechtse cliché dat links de problemen verbloemd heeft of de grenzen wagenwijd heeft opengegooid. Dat is gewoon niet waar.

"Wat voor mij ook ontbreekt in Crombez' discours, is de essentie van het socialisme. Voor een socialist is iedereen evenveel waard. Dat mag een katholiek, een vrijzinnige of een moslim zijn, dat maakt helemaal niks uit."

Uw partij heeft toch jarenlang gezwalpt als het op diversiteit aankwam?

"Links zoekt. Dat is absoluut juist. In Antwerpen hing Patrick Janssens een heel strikte lijn aan met het hoofddoekenverbod, in Gent vertelt Daniël Termont een tolerant verhaal. Links moet ook blijven zoeken naar een evenwicht tussen rechten en plichten en respect voor de underdog. Die underdogs zijn nu eenmaal vaak ontheemden, vluchtelingen of ontheemden.

"Als links niet blijft zoeken, zal niemand dat doen. Ik heb zeker niks tegen 'flinks', maar wel tegen een wapenwedloop met rechts. Want die strijd kun je gewoon niet winnen."

Klopt het dat Angela Merkel de culturele angst van de Duitsers heeft genegeerd met haar 'wir schaffen das', zoals Crombez beweert?

"Nee. Ik ga de culturele angst in Vlaanderen niet ontkennen, want die is er. Maar politici moeten een samenleving in een richting durven duwen. Politiek is wat anders dan doen wat de goegemeente denkt en met angstreacties meelopen. Op het toppunt van de miserie moeten politici net het hoofd koel houden en oplossingen aanreiken."
.


*
In ieder geval zullen de gladiatoren nog veel bôkes met choco moeten eten, voor er weer wettelijk beroep zal moeten gedaan worden op de ‘demos’, het Volk. We krijgen de laatste tijd geen peilingen meer onder ogen, en dat is maar goed ook. Want  de 2 ‘Staatsdragende’ partijen zouden daar gegarandeerd samen geen 20% meer halen. Deze vaststelling gewoon dezelfde zijnde als in Duitsland, waar La Märkalina zoveel boontjes krijgt als ze loontjes heeft uitgezet.
Het is vooral erg, te moeten vaststellen, dat velen van de Achterban, al die ‘Afdelingen’, Vakbonds-Afgevaardigden’, Ouder-lingen Verenigingen, syndicaten, enz, in het duistere kieshokje, blijkbaar hun eigen partij niet, die dreigen onder kiesdrempel te vallen, meer vertrouwen..
Het woord is dus, net als in Duitsland, aan de ‘originelen’, die dreigen in botsing te komen met de islamitische vreemdelingen partijen.
Het wordt binnenkort overal in het Westen Klein Turkije tegen de rest.
Lezer, kies nu maar. Wie is de Nieuwe Messias: den Cleynen Toebackzak of de Kust-Lorejas van het Noordzee strand? En vooral, wiens kant zal Kawouter Beke kiezen?
Besluit
Volksverraad wort altijd bestraft. Meestal tot de dood er op volgt. Zoals we nu ook al opnieuw in Frankrijk horen: het wordt ‘wij’ of ‘zij’. Aux armes, citoyens!
Herinneren we hen misschien, in een ultieme poging om onze Landen te redden, de memorabele woorden uit de beginjaren van onze Beschaving: ‘Verbrandt wat ge aanbeden hebt, en aanbidt wat ge verbrand hebt’…
Baat het niet, schaadt het niet.
*


*

Geen opmerkingen: