zaterdag 27 augustus 2016

3630


5/672 * - Hongarije bouwt 2de hek – vergelijking Einstein/Orban – De techniek van Sultan Erdogan schreit om een Trump-greep -

.

Deel 4

***

Zaterdag 27 augustus

Zon 6u49-20u38

H Monica, patrones v/d moeders

*

3630 - HEEFT U OOK HET GEVOEL DAT HONGARIJE HET BIJ HET RECHTE EIND HEEFT?

Het bij het rechte eind hebben

*


Dat is wat geniën gemeen hebben….

*

*
Naast gelijk hebben, moeten ze echter ook nog gelijk krijgen, wat helemaal iets anders is. Tot de feiten hun gelijk bewijzen
Veel is daar niet aan toe te voegen.
Tenzij het gebalk in de marge van al die wereldverbeteraars, die willen dat vuur overeenkomt met water, de hel met de hemel en primitief met Beschaafd. Een zekere Marx heeft honderd jaar geleden gepredikt dat het kan, als men maar voordien de Macht in handen kreeg. Wat sedertdien overal met klank (en vooral veel bloedvergieten) mislukt is. Maar om dat mislukken te camoufleren, doen deze nu zoveel mogelijk beroep op de is-lammerij die met andere middelen onder de dekmantel van godsdienstvrijheid, hetzelfde doel wil bereiken.
Geweld en godsdienstvrijheid: de paradox van deze tijd. Waardoor zou moeten bewezen zijn, dat vuur en water een harmonieus koppel kunnen zijn.
De Oude Grieken, die van hun Gods geleerd hadden, dat zij eerst verdwaasden, zij die ze wilden vernietigen, kenden, blijkbaar meer van het leven dan onze Grote Verlichte Verstanden. Die kennen zelfs hun eigen spreekwoorden niet meer. En weten dus niet, dat wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan.
*





GEPLUKT BIJ


*

Hongarije bouwt tweede hek om vluchtelingen te weren

*

Hongarije gaat een tweede hek bouwen bij de zuidelijke grens met Servië om migranten buiten te houden. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban vandaag.

Orban zei dat het nieuwe grenshek naast de al bestaande barrière komt te staan. Het moet de verdediging versterken om potentieel honderdduizenden vluchtelingen tegen te houden als het migrantenbeleid van Turkije verandert.

Het al bestaande hek van prikkeldraad langs de zuidelijke grens van Hongarije met Servië en Kroatië heeft de toestroom van migranten vorig jaar via de Balkan-route sterk verminderd. Maar nog steeds komt een gestaag aantal migranten aan bij de Hongaarse grens met Servië.

Visumplicht

Orban zei dat Hongarije zich moet voorbereiden op de mogelijkheid dat de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU klapt. Onder de huidige deal heeft Turkije toegezegd alle medewerking te verlenen in de vluchtelingencrisis. Zo worden alle vluchtelingen die illegaal de EU in zijn gekomen, teruggestuurd naar Turkije. Turkije dreigt echter het akkoord op te zeggen als Europa de visumplicht voor Turken niet binnen enkele maanden opheft. Dat is de EU niet van plan: een van de belangrijke Europese voorwaarden voor afschaffing van de visumplicht is dat Turkije zijn antiterreurwetten versoepelt.



Hongarije kreeg veel kritiek vanwege de bouw van het vier meter hoge hek dat bijna een jaar geleden werd geplaatst. Sindsdien hebben echter ook veel meer landen strengere maatregelen genomen om de toestroom van vluchtelingen in te dammen. Nadat het hek was geplaatst, nam het aantal vluchtelingen dat via Servië Hongarije wilde binnenkomen aanvankelijk af.

*






*
‘Regeren is vooruitzien’ = niemand beter dan Sultan Erdogan die dat weet. Zo houdt hij een dodelijke overvloed van ‘vluchtelingen’ tegen in zijn land, die op een teken van zijn hand Europa zullen willen binnenstromen. Tenzij zijn aanhangers, waar ook in Europa, zijn hoogstaande verwachtingen mogen komen gestalte geven: Eu-lidmaatschap met daaraan verbonden de Eerste Viool te mogen spreken, én vrij verkeer van miljoenen Turken over heel het Avondland.
Hij denkt vrij zijn vrienden en zijn vijanden te mogen kiezen, zonder daarbij in het minst te denken aan wat die zelf willen.
Hij wil namelijk, niet met zoveel woorden, God gelijk zijn en rekent er op dat niet hij de wereld nodig heeft, maar de wereld hem.
Kortom, een uitdaging die alleen reuzen als Donald Trump aankunnen. De juiste man op de juiste plaats om op het juiste moment de juiste knoppen te bedienen. Iets wat de Bin Laden vriendjes van voor en na 9/11 nooit zouden gedaan hebben.




*

Geen opmerkingen: