zondag 28 augustus 2016

3633



6/1150 * - Ook in onze tuin: de vrije tijdskledij van de progressieve mens – Visie van de Londense moslim-burgemeester -
.
Deel 3
***
Zondag 28 augustus 2016
Zon 6u51-20u36
H Augustinus
Na het feest van Sint-Augustijn zijn er geen hete dagen meer
*
3633 - LEVE DE ZERO VRIJETIJDSKLEDIJ ALS EXPRESSIE VAN DE PERSOONLIJKE VRIJHEID
*

Van het goede teveel……
*
*
Het is me het dagje wel voor de carrière van Rachida Aziz, modeontwerpster en opiniemaker, die tekende voor de langste toespraak.  Pegida altijd waakzaam, voorkwam erger…..
Jongens, wat was me dat ’n afgang, zelfs de TV moest dat knarsetandend toegeven…. Nochtans was de stemming making (voordien) zeer goed georkestreerd, waaruit duidelijk mag blijken wie de raddraaiers zijn….
Zien die viezerikken nu nog altijd niet in, dat ze (gelukkig voor ons) hun eigen ruiten aan het insmijten zijn? Ach, die armen van geest toch, ter Linxer zijde….
En och, die sukkelaars toch, om in deze hete zomerse dagen niet luchtig gekleed met de billen bloot op straat te mogen komen. En om dus zelfs geen ‘bijkaniet’ aan te hebben om hun eigen schamelheid te bedekken…...
Tuin-perikelen.
Die jammer genoeg allermaal dagtekenen van vòòr de buurjongen z’n drone had en het zwerk (uitspansel) ons dus voldoende nog luchtdekking bood. In onze door afgesloten ondoordringbaar groen omsloten tuin, die bovendien bewaakt wordt tegen gluurders door 3 geweldige wolfshonden, lopen we dezer dagen ook al eens in dat soort wel heel vrije-tijdskledij rond. Lekker warm douchke  achter het hoekje, fris zwemwater van net geen 30° C: een mens zou voor minder voor eeuwig naar dit soort zomers verlangen. Vooral met een engel aan Uw zijde… Echt heerlijk, en daarnaast is het zeer milieubewust en natuurvriendelijk, want achteraf te wassen klederen horen er werkelijk niet bij.
Neen, zegt mijn wederhelft, een moslima zou ze alleszins voor geen geld ter wereld willen zijn! Kan ik inkomen.
*


GEPLUKT BIJ

*
Islamitische Londense burgemeester verkiest boerkini boven bikini, ‘keuzevrijheid’ zei u?
*

EMANCIPATIE BEACH???
*
Het boerkini-verbod is hét thema van de afgelopen dagen. De ene is voor, de ander is tegen en nog andere zien er een afleiding in om het slechte beleid van de regering te maskeren. Het is met andere woorden een partij armworstelen, waar niemand beter van wordt. Maar wat als de progressieven en de moslims deze strijd winnen? Niets aan de hand? Is daarmee de ‘vrijheid’ gered? Geloof het niet!
De Londense burgemeester Sadiq Khan – niet geheel toevallig een moslim – is tegen een boerkiniverbod. Progressievelingen en moslima’s  zijn eveneens tegen dat verbod en dit omwille van “de vrijheid om te kunnen dragen wat men wil“… Dat dit zever in pakskes is bewees de Londense burgemeester echter een aantal keren zélf.
Nog maar twee maanden geleden schreven we immers over de ‘vrijheden’ die in Londen overblijven sinds Sadiq Khan er de plak zwaait (lees hier).). Vrouwen moeten tijdens de meetings van zijn partij vanachter of gescheiden van de mannen plaatsnemen. Is dat vrijheid? Meer specifiek aangaande het überactuele thema herinneren we er u aan dat in Londen reclames met … bikini’s uit den boze zijn. Is dat vrijheid?
Naïviteit kent bij de progressievelingen geen grenzen. Terwijl ze volop de moslima’s steunen in hun zogezegde strijd voor ‘vrijheid’, verkiest de Londense burgemeester, zelf een moslim, de boerkini boven de bikini. Tot zover de vrijheid bij de islam.
Met andere woorden, progressieve lieverdjes, ga morgen maar vrolijk in bikini actie voeren op de Antwerpse Suikerrui om de ‘vrijheden’ van de vrouwen binnen en buiten de islam te onderstrepen, maar besef dat het onder een islamitische burgemeester (of premier) weleens gedaan zou kunnen zijn met het dragen van uw bikini. Dan wordt het aantrekken van de burkini geen vrije keuze, maar een opgelegde kledijkeuze. Net zoals dat voor moslima’s nu eveneens zo is trouwens, maar wat ze niet willen toegeven.
Deel het met de wereld!
*

*
Persoonlijk huldig ik dus wel, maar op een andere manier dan de Londense moslim-burgemeester, dat ‘My home my castle’’ is.  Maar ik vind wel dat daar, net als elke burcht, grenzen aan moeten zijn. Muren, en dus per definitie ook grenzen, zelfs de buitengrenzen, moeten heilig zijn. Of, zoals wij zeggen: Eigen haard is goud waard.
Choqueren en de boel op stelten zetten horen daar dus duidelijk niet bij. In geen enkele richting. Noch, om zoals de Duitse socialisten elders te gaan binnenvallen, en al zeker niet om zelf andermans goed te gaan bemachtigen. Zeker niet als die veroverings-goesting de naam krijgt van ‘godsdienst’ of afgoden-verering. En gepromoot wordt door vreemde klederdracht op te dringen. Dan is die zogezegde vrije wil om te dragen wat men wil, gewoon provocatie en/of herinnering aan wat ons te wachten staat eenmaal ze voldoende in aantal zijn….
Dat een peuter op het strand niets aan heeft, daar kan ik nog inkomen. Op die plaats komt het inderdaad in de wijde natuur op geen streepje nat meer of minder. Laat dat zelfs een les zijn voor onze Dames!
Dat heel dat is-lammerij geblaat en gejank over gekleed te water gaan, gewoon larie en apekool is, bewijst die man in Londen daar zelf.  Zie hieronder. ‘Sloepen af, en vrouwen eerst’ zoals wij geleerd hebben, vervangen door vrouwen als aanhangsels helemaal achteraan de mannen te plaatsen, is een ingreep tegen de natuur zelf. Want het Mensdom draait in de eerste plaats om de vrouw, als baarmoeder van de Natuur zelf. Mannen zijn vervangbaar als vader, moeders niet. Wie daaraan twijfelt, moet zijn vijzen eens laten vastzetten!
We herinneren ons nog allemaal dat in onze kerken, de moeders (en de lieven) aan de andere kant moesten plaatsnemen dan de mannen. Omdat die, zei onze Onderwijzer, met een grijnslach op zijn streng gelaat, hun handen niet konden thuishouden. Waarbij hij, aan ons plattelandsjongens en dito meisjes met een paar woorden ‘Eerbied in Gods Huis’ had ingeprent, maar ook de inleiding tot de Mechelse Catechismus over het 6de en het – 9de Gebod, dat zegt ‘doe nooit wat onkuisheid is’.
Ja, inderdaad, aan Meester Daniel van de Lagere Jongensschool in dat piepklein dorpke heb ik niets anders dan goede herinneringen. Nauwelijks op mijn 10de, hadden wij reeds via hem de levenswijsheid van Mahatma Gandhi onder de knie. Wij wisten reeds heel veel over het Engelse kolonialisme, dat we voorgeschoteld kregen aan de hand van een wereldkaart aan de muur, waar hij ons … Indië leerde kennen. Al die heerlijke dingen waren gewoon onderdeel van de les lezen, rekenen, godsdienst, aardrijkskunde, geschiedenis, enz... Hij haspelde die dingen gewoon allemaal door elkaar. Die dingen, zei hij, waren de kapstokken die we later nog heel veel zouden kunnen gebruiken.
Samen met de zegswijze, dat ‘mest geen heiligheid was, maar toch de ziel der landbouw’, zijn dat soort ‘kapstokken’ heel mijn leven de ezelsbruggetjes geweest langs waar mijn levensjaren verliepen.
Om maar te zeggen, dat kinderkoppekes dikwijls als eerste kasseien gebruikt worden, om later door asfalt vervangen te worden….
*

*


Geen opmerkingen: