zondag 28 augustus 2016

3634



7/1349 * - Herinneringen aan St Jan Kermis - De boerkini und kein Ende, ten gronde -
.
DEEL 1
***
Maandag 29 augustus 2016
Zon 6u52-20u33
Martelaarschap Sint Jan de Doper
*

Deze Prinses had voor haard vader gedanst en vroeg het hoofd van zijn vriend om op de feesttafel te zetten….
*
Marteldood van Johannes ‘wiens hoofd bij Herodes op tafel werd gezet’ , die zijn troepje volgelingen overgoot (doopte) met water uit de Jordaan, en die graag zijn plaats doorgaf aan die Zachtmoedige uit Nazareth, die wij Christenen de Zoon van God noemen. Dat is echter niet wat de woestijnrover van de Engel Gabriël in zijn megalomane koortsdromen hem later in het oor fluisterde en dus zijn al de is-lammerij-aanhangers kwaad op alle christenen, omdat zij dat een zware godslastering vinden.
Elk zijn goesting, zou ik zeggen en laat ons daarover ‘in debat gaan’, nu dat al 1400 jaar ‘op tafel werd gegooid’. Voor mijn part mogen ze daar een andere 1400  jaar over doen, als ze daarmee content zijn. Liever dan al die 14 jaar de Christenen de kop te willen inslaan….
Maar, ja, gezond verstand en islammerij, dat zijn twee dingen die samenhoren als katten en honden….
Waarom ik op deze dagklapper nog maar eens dieper in ga? Wel, in het Gemeentje waar ik vandaan kom (St Jan-by-Ieper), ook wel een St-Jan-Hoge-Zieken genoemd, was deze ongescheirde baardman de Patroonheilige. En dus reden voor de Jaarlijkse Kermis in ’t dorp. Ik heb daar niet de beste herinneringen aan bewaard, want 2 dagen later herbegonnen de klassen. Eén September en boeken-tassendag. Moederlief, wat was die ‘slingermolen’ als enig vertier dan moeilijk te passeren. Maar de volgende dag kregen we ’s middags vrij, omdat de plaatselijke jeugd dan vélokoers hield rond de kerktoren….
Geloof me of niet, het is vandaar dat mijn aversie komt voor alles wat met de wielrennerij te maken heeft. Al die jonge goden op al die blinkende fietsen.  En IK kon te voet naar ’t College in Ieper: ‘4 x per dag ruim 7 km lopen. En dat zeven lange jaren lang….
Daarna heb ik geleerd, dat mits noeste arbeid, er echt veel mooie fietsen konden gekocht worden… Meer zelfs, afgunst op die vele blinkende vehikels die me zo dikwijls in het voorbijrijden getrakteerd hadden op een stortbad, liet ik nu ver achter mij… Ja ja, echt waar, maar toen bestond er ook niet zoiets als ‘traject controle’ en flitspalen… De enige palen die ik nog zag waren de pispalen, omdat die nu voor mij niet meer hoefden….
Allez, ga maar eens zien. ’t Is er misschien nog altijd kermis vandaag…. Met toeters en bellen, en veel dansmuziek tot op straat. De Groeten daar!
*
3634 - ZE WILLEN DRAGEN WAT ZE ZELF WILLEN EN ZEKER NIET DATGENE WAT WIJ ZELF WILLEN
*


Wat baten kaars en bril
Als den uil niet zien en wil…..
*
*
Eigenlijk is er ten grond geen enkel probleem. Na de vaststelling, wederzijds, dat hun agressieve veroverings-strategie via het afgedwongen straatbeeld niet aanslaat integendeel op ernstige weerstand stuit, is de oplossing simpel.
Laat ze dragen wat ze willen, omdat het door hun ‘religie’ is voorgeschreven, maar niet hier bij ons. Ze kunnen dus zelf de juiste conclusies trekken.
Anders is het natuurlijk als ze toch willen blijven, omdat ze denken nu al het recht te hebben om hun grilletjes in te willigen. Waarschijnlijk als voorschotje op hun recht als triomfantelijke overwinnaars van het ‘decadente Westen’.
Maar onze Overheid, alsmede hun slippendragers van de Media, zien dat anders. De ‘verrijkers’ moeten in naam van de ‘sacrosancte Globalisatie’ van meet af aan gepamperd worden. Zelf naar het toilet gaan om daar hun behoeften te doen, is te lastig. En zelfs ten enenmale onbekend, want hun linkerhand, zo schrift hun ‘Geloof’ hen voor, dient om hun … af te vegen. Toiletpapier is te Westers en dus te decadent. Spijtig dat de WC-deur het zicht op al die dingen zo goed verbergt….
De dame op de afbeelding hierboven studeert aan de Hasseltse Unif en blogt (tegen betaling?) in haar vrije tijd voor “redactie.be”. Zo ziet U maar waarom we langs alle kanten erin geluisd worden….
Zo werd deze Dame op de FlandriaKaai door Pegida het spreken belet. Och arme, dat tere zieltje. 
Hoe obstinaat ze de is-lammerij (niet onverdienstelijk) belijdt, kunt U nagaan op deze link
*
Waarom denkt U, dat in het artikel hieronder, nergens de achtergrond van deze dame in de verf werd gezet? Zeg me met wie U verkeert, en met die wordt U vereerd.
Arme verkochte pers, K.O. gevloerd en in de touwen geklopt door de eigen reporters….
*


GEPLUKT BIJ

*
Wij beslissen zelf wat we dragen’
*
Het Flandria-ponton op de Antwerpse Schelde was vanmiddag het decor voor een ludieke manifestatie tegen een mogelijk boerkini-verbod. Ondanks het stralende weer was de opkomst mager, met slechts één aanwezige boerkini. ‘Politici in Frankrijk en elders hebben geen waarden en raken de zwaksten.’
Het aantal deelnemers aan de ludieke manifestatie 'Vrouw en Vrij' op het Antwerpse Steenplein was geschat op 300, maar er kwamen slechts een honderdtal actievoerders opdagen. Er waren meer journalisten dan moslima’s aanwezig. Onze reporter ter plaatse kon slechts één boerkini spotten met daarnaast nog enkele gekleurde hoeden en strandballen.
De boodschap die de initiatiefnemers met hun ‘strandfeest’ wilden uitsturen, was evenwel duidelijk: ‘We zijn hier vandaag samengekomen om te kunnen zeggen dat we zelf beslissen wat we dragen. Mannen én vrouwen.’
Rachida Aziz, modeontwerpster en opiniemaker, hield de langste toespraak. ‘Politici in Frankrijk en elders hebben geen waarden en raken de zwaksten’, zei ze. ‘De toon slaat door naar rechts. Tegelijk is er hoop: miljoenen jongeren verlinksen en herkennen zich niet in de huidige politici die zweren bij achterhaalde ideeën. Deze week botsten deze twee krachten: er was walging bij het zien van de foto’s uit Frankrijk. En tegelijk was er de trots op de jonge tegenreactie. We creëren plaatsen zoals hier, waar we onszelf kunnen zijn.’
Tegenbetoging
Ook dichter en blogster Aya Sabi probeerde een woordje te zeggen, maar haar speech werd verstoord door boegeroep van een tiental tegenbetogers, die begonnen te roepen ‘boerkini’s ga naar huis’, ‘waar zijn die boerka’s? In onze schuif’ en ‘geen jihad in onze straat’. De mensen die zich verzamelden op het ponton, probeerden daarop luider te roepen dan de tegenbetogers. Toch verliep alles relatief rustig, mede dankzij de grote politieaanwezigheid.
De tegenactie ging uit van Pegida. De vereniging had geen aanvraag ingediend en de politie had aangekondigd tegenbetogers te arresteren, maar dat is niet gebeurd. Na enig aandringen hielden de Pegida-manifestanten er immers vanzelf mee op.

Het gerucht ging dat ook Vlaams Belang'er Filip Dewinter een actie in petto had. Hij zou voorbij het ponton varen met een bootje vol vrouwen in bikini en een spandoek met daarop ‘Boerkini’s uit, bikini’s in’. Die stunt is evenwel niet doorgegaan.
*

*
Op een ‘strandfeest’ ter goede stede van de wereldstad Antwerpen, gebaseerd op allerlei ideeën ter bevordering van de  teloorgang van Het Decadente Westen, dik gesponsord door de overtuigde flamingant en Burgemeester DeWever, nota bene een man die nooit werkt met dubbele agenda’s en dus op voorhand vermoedde dat het een flop zou worden, de Vlamingen een les komen geven dat ze zich moeten ‘onderwerpen’, is een brug te ver geweest.
De zomer loopt ten einde, en dus wordt het tijd om de zomerkledij op te bergen tot volgend jaar.
Benieuwd wat er in de plaats komt.  Nog maar eens een Kosovaars braaf 16-jarig meisje dat harteloos wordt ‘uitgewezen’, samen met haar krankzinnig-criminele ouders, die al 16 jaar onze Wetten aan hun laars lappen? Of weer eens een aangespoeld kinderlijkje, daar terecht gekomen (wat verzwegen wordt) door de schuld van zijn eigen roekeloze vader?
Ach, die eeuwige bemoeizucht van al die beroeps-hoernalisten, die zelfs hun eigen moeder zouden verkopen voor nog een immigrant meer!
In de jaren ’44-’45-’46  werden er veel overtuigde Vlamingen voor veel minder als ‘landverrader’ tegen de muur gezet!
Misschien dat jullie beter aan jullie  trekken komen met gewoon de waarheid via de blogwereld. Lees en overtuig U op.http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/blog/ayasabi
Dank voor uw aandacht.
* 

*


Geen opmerkingen: