dinsdag 30 augustus 2016

3636



* - Kosovaarse clan na 16 jaar uitgewezen -
.
DEEL 1
***
Dinsdag 30 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u54-20u31
H Felix
*
3636 – EEN KOPPEL KOSOVAREN OF HUN ADVOCATEN: WIE ZIJN DE GROOTSTE CRIMINELEN ?
*

Het sollen met levende jonge lijken….
*
*
Een bankje in het groen, met daarop een tot tranen toe bewogen mekaniekske, perfect geïnstrueerd en gecontinueerd om het sukkelaartje uit te hangen…. Meer hoeven onze bommenwerpers-persmuskieten niet, om via ons goed hartje, de is-lammerij er door te drammen.

Let op, dat laatste werd niet gezegd, of geschreven, maar juist door het niet te vermelden, weten we het heel precies…. Snappen die dan zelf niet hoe doorzichtig hun spellelletjes geworden zijn? Binnenkort alarmeren ze zo zelfs de Oude Belgen, of zelfs wel de Orde van Advocaten, die het al te doorzicht geldgewin op kosten van Honoré Gepluimd toch met lede ogen moeten aanzien. Al dat ‘Pro Deo’-gedoe kost stukken van mensen en brengt niets op -  maar dat mag niet geweten worden.
En Theo Il Franco, de Staatssecretaris helemaal aangesteld voor Uitwijzingen, durft het niet eens te berde brengen… Hij houdt zich namelijk gewoon aan de Wet en daarmee doef.
Kijk, beste mensen, ik stel niet graag overbodige vragen, en daarom zwijg ik liever. Omdat U best zelf de nodige conclusies kunt trekken uit onderstaand verhaal.
*
’n Kosovaar, is ’n Vaar die uit Koso komt. En dat, beste lezer, dat land  Kosovo waar wijlen Generalissimo Tito (niet Ti-Ta-Toveraar! Was het maar waar!) die na WO II aan miljoenen daar levende Italianen het leven heeft gekost. De zoveelste genocide waar niet mag over gepraat worden. In Italië lopen daar hartverscheurende verhalen over, die zelfs verfilmd werden, maar die in het buitenland niet aansloegen. Wonder waarvoor!
Het land, hier aan de overkant der Adriatische Zee, werd tijdens de oorlog door Mussolini aanzien als Italiaans grondgebied dat terug voor het grijpen lag, zoals het eeuwen en eeuwen terug, ooit deel uitmaakte van het Groot Romeinse Keizerrijk uit de tijd van Julius Cesar. Een droom met daaraan gekoppeld een wel zeer bitter ontwaken.
Och onder en na Tito werd dat Joegoslavië, een soort zelfstandig Communistisch blok, daar Tito niet lang het juk van Moskou wilde ondergaan. Allemaal zaken uit een nabij liefst zo vlug mogelijk te vergeten verleden. In de gouden Middeleeuwen van het Tijdperk van het machtige Venetië daarentegen, was heel die lange kuststrook de aanloop naar de Bosforus de Poort voor het Verre Oosten van de Venetianen…. Die waren toen de sterkste zeevarende Natie ter wereld.
Maar dat is nu buiten het nijdige schoonmamaatje en godendochter Europa gerekend. Want het gist en gonst er nog altijd naar opstand. Waarbij de is-lammerij nooit ver verwijderd is…. Het is over diezelfde Bosforus dat Turkije nu een solide brug naar Europa heeft gebouwd. Wonder waarom.
Volgens mij meer een materie voor Rudy Vrankx dan voor mij. Omdat ik mij werkelijk blind staar op dat buurland Koratië, dat volgens de media zoveel aantrekkelijker is voor emigratie dan Italië.
*

*


GEPLUKT BIJ

*
Kosovaars meisje moet het land uit: "Procedure is correct verlopen"
*
De beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken tot uitwijzing van een Kosovaars gezin met een 16-jarig meisje dat al sinds haar eerste levensjaar ‘aan 4 maand!) in ons land verblijft, is correct verlopen. Dat heeft de raadkamer in Mechelen vandaag geoordeeld, nadat de advocaat van het meisje en haar vader een verzoek tot invrijheidsstelling had ingediend.
"De raadkamer bekijkt enkel of de beslissing genomen is conform de Belgische en Europese wetgeving, niet of ze wenselijk is", stelt André Van Praet, voorzitter van de Mechelse rechtbank van eerste aanleg. "Alles blijkt correct verlopen te zijn. De vader had ook gewag gemaakt van een illegale huiszoeking, maar leverde daar geen enkel bewijs voor."
Het meisje werd onlangs samen met haar vader thuis in Mechelen opgepakt. Haar moeder zou sindsdien ondergedoken zijn. "Die maatregel was niet disproportioneel, want ze hebben duidelijk niet de bedoeling om terug te keren", stelt Van Praet.
Het gezin zou in het verleden al verschillende bevelen om het grondgebied te verlaten, genegeerd hebben en al lang geweten hebben dat ze niet in België konden blijven. "Ze vroegen eerst asiel aan in Duitsland voor ze in 2000 naar ons land kwamen", zegt Van Praet. "Dan weet je dat je dossier hier geen kans maakt."

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had het gisteren al over "onverantwoordelijk en onwettig gedrag" van de ouders van het meisje.

*
*

*
En wat zei ik daarjuist? Ti-Ta-Tovenaar. En een halve dag is het zover. Iedereen is spoorloos. Van de radar verdwenen. Ondergedoken, zoals hun Advocaat bij derden zou hebben horen ronken. Maar hij zet zijn procedures verder, verder te zetten of zijn opdrachtgevers er nu zijn of niet zijn. Shakespeare maakte daar problemen van. Hij niet.
Verwacht er U dus aan dat het een verhaal wordt zonder einde….Ha ja, want wat moet dat kind, met haar opgedane kennis ginder gaan doen? Allemaal verloren Vlaams dat ze er hier kreeg ingepompt.
We zien dus na het begin van het schooljaar wel, of haar school geen protestbetoging zal willen organiseren, deze kleine op kop. Advocatentrucken, weet U, zijn nog gesslepener dan de Taqyukka van de is-lammers.

*

Geen opmerkingen: