dinsdag 30 augustus 2016

3638



4/596 * - De zondagmoord in Gent:  gewoon in de rubiek der gebroken armen en benen -
.
*
DEEL 31
Dinsdag 30 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u54-20u31
H Felix
*
3638 - ER WAS EENS LANG GELEDEN OP EEN ZONNIGE MORGEN IN COBURGLAND
*
De Gentse Koopvaardijlaan


De ‘Plaats delict’ nadat deze door de Politie werd ‘vrijgeegeven’.
*
*
Een saaie zondagnamiddag. De afwas is gedaan en nu trekt het hele gezin met de bus er op uit voor een familiebezoek. De vrouw  beseft het niet, maar haar uur is gekomen. De rest is geschiedenis. En vooral niet geschikt voor gevoelige kijkers.
De tijd der sprookjes is inderdaad weer volop in trek. Een bestelwagen op een zeer delicate plaats in Bruxellabla-bla ontploft midden de nacht. Van de daders geen spoor, maar de politie volgt er toch een. Ze moeten wel. Geen sprake van is-lammerij terreur, dat staat vast.  Zelfs zonder onderzoek. Termont beweert dat zijn eigen door hem opgerichte deontologische commissie onwettelijk is. De politie doet niets, want er is geen enkel spoor. De ‘uitwijzing’ van dat Kosovaars meisje gaat niet door, want die is ‘ondergedoken’.  De Politie kan dus niets doen. Burgers nemen het recht in eigen handen: de Politie kijkt de andere kant op. Ze wil de is-lammerij niet tegen zich in het harnas jagen. In Gent wordt op klaarlichte dag ‘een vrouw’ met messteken vermoord door ‘een man’ aan de bushalte: de Politie heeft de dader ‘gevat’, het Parket werd gevorderd, we weten nog altijd niets. Wel zijn alle bloeddruppels op straat geteld en gecatalogeerd, zodat later ten allen tijde zal kunnen bewezen worden, dat die ‘vrouw’ daar geweest moet zijn.
De koppen worden bij elkaar gestoken en het resultaat wort eerst voorgelegd aan de Moslim Executieve.
Wordt, net zoals een vroeger Courhts Mahler-verhaal vervolgd in elfendertig afleveringen.
*


GEPLUKT BIJ

*
Vrouw neergestoken in Gent
*
Een vrouw is zondagnamiddag tussen 2 en 3 uur neergestoken in de Koopvaardijlaan in Gent. De dader, een man, werd later gevat door de politie.

Volgens getuigen zou de vrouw in het gezelschap zijn geweest van drie kinderen en stond ze aan een bushalte. De vrouw werd in zeer kritieke toestand naar het UZ Gent overgebracht.
De politie kon de verdachte man vatten en arresteren. Het gerechtelijk lab en het afstappingsteam kwamen ter plaatse en de straat werd afgezet. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd.
Over de nationaliteit en identiteit van zowel slachtoffer als dader is voorlopig niets bekend. Omdat de verhoren nog niet hebben plaatsvonden, kan het parket ook nog niets kwijt over het motief.
*

*
Vindt U ook maar één woord van afkeuring in onderstaand verhaal? En moeder met haar 3 kindekes aan de bushalte, in een toch min of meer beschaafde Stad Gent, wordt koelbloedig vermoord. Waarschijnlijk niet door ‘onbekenden’. Of ze nu zwart, geel, groen of blank is, de samenleving draagt een verpletterende verantwoordelijkheid voor deze barbarij. Niemand verdient op die manier te worden afgeslacht. Onverdoofd, zoals de is-lammerij dat graag heeft.
De reporter heeft als een Sherlock Holms  een zeer gedetailleerd verslag opgemaakt en alle (niets ter zake doende) details nauwkeurig weergegeven. Maar we weten niets.  Omdat ‘de man’ nog niet kon ondervraagd worden.
Was er misschien, omdat het zondagnamiddag was, geen tolk beschikbaar? Of zag het Parket in Gent er tegenop om overuren te moeten betalen?
We zullen het nooit weten? Want we weten op voorhand waarom.
Maar als U het mij vraagt, de Sprookjes van Grimm bevielen mij een stuk beter. We konden er tenminste nog iets uit leren zonder daarvoor voor racist te worden uitgemaakt….
*

*



Geen opmerkingen: