dinsdag 30 augustus 2016

3639



5/729 * - IJzerwake 28/8/2016 in De Schandaard.
.
         DEEL 5
Dinsdag 30 augustus 2016
Oogstmaand
Zon 6u54-20u31
H Felix
*
3639 - DE VROEGERE AVVV-VVK KRANT OVER DE STRIJD VOOR VLAAMSE ONTVOOGDING
*
Foto: copyright DS

Lang geleden dat we dat nog eens zagen. ’n Teken dat de tanker aan het keren is en dat de Onafhankelijkheid in aantocht is?
*
*
Er is een tijd geweest, dat Vlaanderens grootste krant, die toen bijlange geen gazettepraat zoals al de anderen schreef en verkocht, aan de Vlaamse kar hielp trekken. Met echt intellectuele argumenten…. Het was de krant van de opkomende Vlaamse Bovenklasse die sedertdien grotendeels heeft afgehaakt en nu hopeloos zwalkt tussen wal en schip. Die daarenboven de TV-praat van de Coburger slippendragers meer wil horen en dus nog alleen nog terecht kan op de blogs waar gelijkgezinden (op eerder bescheiden vlak) proberen de leemte in te vullen.
Arm door de zwaar racistische Franstalige profiteurs onderdrukt en leeggezogen Volk, dat hunkerend naar de Bevrijding, als zogezegd ‘extreem rechts’ of ‘neo nazi’ in de hoek wordt gedrumd en onmondig gemaakt.
Zelfs de partij die de Vlaamse Onafhankelijkheid zogezegd hoog in het vaandel voert, spant, nu ze zelf in de kaas zit, slabakkend daarin samen met zij die Vlaanderen willen vernietigen door de lokroep der globalisatie mee te fluiten.

Van beide zaken (fierheid en opstand in het Parlement) is er echter al lang geen sprake meer. Niet van intelligentie, en al zeker niet van partij kiezen voor het eigen volk. Niet Vlaanderen moet worden opgeduwd in ’de vaart der volkeren’, maar Les Diables Rouges, de Marokkaanse gebroeders Borlé en de soort van dat verarmd adellijk geslacht der Coburger rokkenjagers. Net zoals in 1830 ‘à bas la Flandre’.
Het mag dus niet verwonderen dat die gazet tot op de huidige dag beweert de standaard der betere Vlamingen te zijn geweest, langzaam maar zeker het lot van de Rode Vaan achterna wil….
Lees hieronder op welke schampere toon de IJzerwake van zondag 28/8 in de geel-zwarte verf wordt gezet… Voor mij de gedroomde gelegenheid om elk onderschrijft dat al geruime tijd onderaan elke blog prijkt om die af te sluiten in de spotlichten te plaatse. Daar werd wel gewag gemaakt van het te verwoesten Carthago, maar dan in zeer overdrachtelijke zin.
Als U begrijpt wat ik bedoel…..
*


GEPLUKT BIJ
*
‘Vlaanderen heeft Vlaamse beweging 2.0 nodig’
*
 ‘Vlaanderen heeft Vlaamse beweging 2.0 nodig’
‘De IJzerwake doet een warme oproep aan het Vlaamse middenveld om zich ernstig te buigen over een stappenplan richting Vlaamse Republiek’. Dat zei voorzitter Wim De Wit zondag op de 15de IJzerwake.
De IJzerwake werd destijds door radicale Vlaamsgezinden opgericht uit onvrede tegen de koers van de toenmalige IJzerbedevaart, die intussen verdwenen is. Zoals elk jaar tekenden de meeste Vlaams Belang-verkozenen present in Steenstrate. Ook enkele N-VA-verkozenen, zoals dit jaar onder meer Kamerlid Brecht Vermeulen, zakken af naar de wake.
Voor De Wit moeten de Vlamingen niet wachten op de politieke partijen. ‘Als het gaat om de natie moeten we één zijn en aan hetzelfde zeel trekken. We moeten zelf het initiatief nemen en de onafhankelijkheid van Vlaanderen actief voorbereiden. Begin in wijken en buurten, op het werk en in de scholen. Smeed plannen voor acties, campagnes en referenda’, riep de voorzitter op.
Voor De Wit is er communautair meer te melden dan de koelkast, waarbij ‘de Franstaligen agressief terrein ten nadele van Vlaanderen proberen in te nemen’. Hij verwees naar de artsencontingentering, waarbij minister Maggie De Block (Open Vld) zich ‘opwierp als grote Vlaams Waalse verzoenster door honderden Vlaamse RIZIV-nummers in de onverzadigbare Waalse put te gooien’. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) moest het ontgelden omdat hij ‘de verkrachting van de taalwetten in Brussel blauw, blauw’ laat.
*

*
En neen, op de TV bleef het overal oorverdovend stil… Na het uitvoerig bespreken van weer eens een ‘aanval’, daders onbekend, deze keer in Neder-Over-Heembeek, was er geen tijd meer om de Vlaamse overlevings-drang in de verf te zetten. Die was helemaal op na die ene foto met de Vlaamse kleuren. Stel U voor: ‘Republiek Vlaanderen’! Dat is een vloek in de ogen van het meestal Franstalig Establishment en is in hun ogen hetzelfde als godslastgering. Of, beter gezegd, de lof van Vlaanderen helpen uitdragen is even erg als het beledigen van de Profeet waarop de meest primitieve doodstraf staat.
*

*


Geen opmerkingen: