woensdag 31 augustus 2016

3644



5/789 * - Valt de SPA  uiteen in Groen en Rood
*
DEEL 4
Woensdag 31 augustus 2016
Zon 6u55-20u29
H Paulinus van Trier
*
3644 - SPA WIL EINDELIJK AF VAN AL DAT KOTZEN
*

                                               *                  
*
SPA doet me denken aan een verfrommelde half lege fles bronwater, en die flets lauw beschimmeld sop doet me denken aan Spa-Francorchamps. Helemaal geen opwindende gedachte, en al zeker niet aan een opwindend circuit, maar eerder een oude weverkens-kerkgang.
Maar Irmaatje toch, zegt de Pastoor die klaar stond voor het Lof, wat doede gij met dat stuk spek onder Uwen arm?  O, zegt dat vrouwtje, kijk eens aan. O, merde zegt dat vrouwtje (ze zei eigenlijk ‘shit’, maar dat is een woord dat niet past in geen enkele les). Wat ’n erge vergissing. Dan zal ik mijn kerkboek per ongeluk in de soep hebben gedaan die ik had opgezet tegen dat ik thuiskwam’
Een klucht zo oud als de straat? Inderdaad. Net zoals de SP-A…. Al zijn er nog veelmeer Pastoors dan bekwame SPA-ërs…
Lees hieronder met welke voorkomendheid De Schandaard met schudden en beven schrijft over het ongeluk dat deze partij is overkomen. Die partij zal afkalven net als de ijskap aan de Noordpool.
De schrik slaat hen om het hart, dat die ‘Staatsdragende Partij’ vroeg of laat zal verdwijnen. En daarom bakt ze nu al platte broodjes bij de op aankomende moslim-partij van Turken. Een kolfje naar de hand van Almacy, die daar haar ultieme roeping ziet bewaarheid worden…. Immigranten, Groen, (de kleur van de islammerij) samen met de kleur van bloed…
Daar zit zelfs een mooie variant in op het voorstel van Olio di Poepo voor de 4-daagse werkweek. Rood-Groene leden van die nieuwe partij werken slechts 4/7 ipv 7/7 zoals de Ongelovige Christen Honden, maar ze krijgen wel hetzelfde loon, dat afgeroomd wordt tot 4/7 van die ondersoort. Zo kan er niemand klagen over discriminatie: iedereen geniet van 4/7, de lat ligt voor iedereen gelijk. En de industrie doet er nog groot voordeel bij want de productie vet aan.
*


GEPLUKT BIJ

‘Zaak Koç slaat diepe wonden in de partij’

Sp.a-voorzitter John Crombez heeft dinsdag in Brussel een tiental partijgenoten ontvangen die sympathiseren met Ahmet Koç, de ondervoorzitter van de Limburgse provincieraad die onlangs uit de partij werd gezet. ‘Er zijn harde woorden gevallen, die duidelijk maken dat er diepe wonden zijn geslagen’, zegt Mustafa Aytar, schepen en OCMW-voorzitter in Houthalen-Helchteren, die aan de vergadering deelnam.
Omdat de verwijdering uit de partij van Ahmet Koç, onder meer door zijn uitgesproken sympathie voor de Turkse leider Erdogan, bij heel wat sp.a-ers van Turkse origine in het verkeerde keelgat is geschoten, had voorzitter John Crombez hen uitgenodigd voor een gesprek.

‘De voorzitter heeft ons duidelijk gemaakt wat de partijstatuten zeggen’, aldus Aytar. ‘Zijn uitleg was duidelijk, maar we zijn nog steeds heel erg teleurgesteld in de uitkomst. Er zijn dan ook heel harde woorden gevallen. Voor ons heeft de uitsluiting van Ahmet Koç diepe wonden geslagen, die zeker niet op korte termijn zullen geheeld zijn. Er zal een lange tijd overheen gaan.’
Volgens Aytar is er niet gesproken om zelf ook uit de sp.a te stappen. ‘Er zal geprobeerd worden om de brokken te lijmen, maar het staat vast dat daar heel veel bijeenkomsten voor nodig zullen zijn. De partij zal haar uiterste best moeten doen om het vertrouwen van onze achterban te herwinnen. Het valt dus af te wachten wat de uitkomst zal zijn.’
Een concrete datum voor verder overleg tussen de Turkse sp.a-mandatarissen en hun partij is er voorlopig niet.
*


*
Nu elke dag de feiten meer en meer in de openbaarheid komen, moet gezegd worden dat de ééncellige tweelingbroer van de SPA, de Tsjeven, in hetzelfde beddeke ziek zijn. Geen kopmannen-of kopvrouwen meer. Die zijn allemaal al lang naar de vette postjes geëmigreerd, nog voor de goegemeente er erg in had. Ze zitten in ‘Communales’, in zetels van burgemeesters, in de Raden van Bestuur. En het voetvolk kan hen gestolen worden.
Herinnert U zich nog te tijd, dat de dikke van diksia voor de TV stoefte dat hij evengoed carrière had kunnen maken bij de Sossen?!
Dàt is pas iemand met overtuiging.
*
Als U het zo ziet, dan moet de weg voor de Vlaams Nationalisten toch brreed open liggen.
En de Waalse zusterpartijen, die gewoonlijk in dit land de Eerste Viool speelden, liggen ook op apegapen. Ze kunnen zelfs niet meer geholpen worden door hun spitsbroeders uit het Zuiden, want die zitten zelf nog dieper in de … shit.
Misschien zelfs dat Franske het Hollanderke het zal moeten afleggen tegen Marina La Plume?
Ja Ja, voor de SD is het leven lijk een kinderhem: kort en vuil.
*
*

*

Geen opmerkingen: