woensdag 10 augustus 2016

3590



6/939 * - Turken in Limburg, Algerijnen in Verviers: de Westhoek wordt straks weer het toneel de wraak – 3 miljoen migranten wachten op het sein – liefst voor het winter wordt, op hun marsbevel.
.
DEEL 4
***
Woensdag 10 augustus 2016
Zon 6u23-21u12
H Laurens, patroon van de boekhouders, heemkringen en koks
Als men op Sint-Laurens een rijpe druif vindt,
is er veel hoop op goede wijn
*
3589 - HET UUR DER WAARHEID IS DICHTERBIJ DAN U DENKT    
*

*

*
De Turken, geboren verliezers, laten nu toch de Westerse poppetjes dansen. We zijn netjes in bundeltjes samengebonden, ‘like a puppet on a string’
Wat chantage, een klein Staatsgreepeke wat insubordinatie, wat komedie spelen, wat vies kijken, kwestie van de binnenlandse tegenspelers week te krijgen, wat gefriemel met de Russen (die deze kans niet laten liggen) en het Avondland is rijp voor de schroot. Denken ze. Net zoals voor de poorten van Wenen, een paar honderd jaar terug. En ligt Europa open en bloot, vrij toegankelijk voor vele miljoenen zonder visum reizende Turkse overweldigers. Limburg zendt niet langer zijn zonen uit, maar trekt er aldoor nieuwe aan. Werd is er niet, maar de OCMW’s draaien wel op volle toeren.
Het vroegere ‘Model A.H.’, zullen we maar zeggen, verfijnd en à jour gesteld door onze eigen zakkenvullers van niveau. Iedere nieuwe stem is er een.
Of ziet U dat anders, en verwacht U redding van de Grote Oceaan? Ja, wellicht. Wat dat wil zeggen, dat de wereldbrand voor de elfendertigste keer op onze bodem zal dienen te worden geblust.
In mijn land tussen de Zee en de Schelde (de Westhoek) aangekleefd tegen en er al eeuwenlang begeerd en belaagd  door zijn machtige Zuiderbuur Frankrijk, bulkt nu al van de graven uit vorige oorlogen. We noemen ze ‘kerkhoven’ al is op al die kleine lapjes Vlaamse grond, verspreid in het veld, niet één kerk te zien. Straks zullen al die vruchteloos gestorven doden de Nieuwe Limburgers mogen ontvangen, die onder elkaar, voor of tegen Erdogan, diens concurrent Fethulah Gülen willen ontmoeten. Maar vermits die in de USA politiek asiel geniet, zullen de cowboys zich ermee willen moeien. Dus zal er geschoten worden.
De Russen en Turken vochten de afgelopen 300 jaar maar liefst 8 oorlogen met elkaar uit, die uiteindelijk allemaal door de (Ottomaanse) Turken werden verloren. Wat meebrengt dat de Poet de Turken wil helpen. En dus zakken ook diens legers af. En zal er nog meer geschoten worden.
Waarschijnlijk zal dan, na al dat schieten, de Westhoek vol met kerkhoven tot aan de Somme, moeten volgestouwd worden met mosketen.
Dat ik daarbij aan de kapot geschoten muren van Aleppo denk, met vensters en deuren als ogen en oren van een doodskop, is bijzaak. Mij staan de ruïnes van mijn vaderstad nog levendig voor ogen, zoals het uit de oorlog 14-18 kwam. Daar was er, behalve de stomp van de in puin gemartelde Middeleeuwse Lakenhallen, niet één muur meer hoger dan kniehoogte.
*
*

*
GEPLUKT BIJ

*
Mocht Erdoğan zijn dreigement uitvoeren, dan zouden er weldra drie miljoen “migranten” vanuit Turkije richting Europa kunnen stromen. In Turkije bevinden zich ongeveer 2,8 miljoen Syrische “vluchtelingen”. En bovendien nog tienduizenden Irakezen, Afghanen, Pakistani en andere groepen immigranten uit de Derde Wereld, die allemaal naar Europa willen.
 “De Europese Unie gedraagt zich niet eerlijk tegenover Turkije”, zei Erdoğan in een interview met de Franse krant “Le Monde”. “Wij hebben drie miljoen vluchtelingen opgenomen, terwijl daarentegen de EU van alles probeert om hen buiten haar territorium te houden.”
Freie Zeiten” berichtte onlangs hoe de Turkse president met de dreiging van nieuwe immigratiegolven druk op Brussel uitoefent om de vrije binnenkomst van 79 miljoen Turkse staats burgers in de EU door te drukken.
De Italiaanse minister van binnenlandse Zaken, Angelina Alfano, is geschokt over het dreigement van Erdoğan:
“Als Turkije zijn sluisdeuren openzet, zou dit catastrofale gevolgen voor Europa hebben”, zei Alfano volgens “Breitbart”. “Er bevinden zich meerdere miljoenen vluchtelingen op Turks grondgebied.”
“De ontwikkelingen in Turkije zijn verontrustend. Migratie ontwikkelt zich steeds meer tot een effectief wapen om druk mee uit te oefenen in diplomatieke onderhandelingen”, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*

*
*
O Ja! Was ik bijna vergeten. We moeten ons schrap zetten om straks 3.000.000 islamitische migranten die in Turkije vastzitten, te ontvangen om deze aan ons hart te drukken. Dat is geen chantage, dat is pure staatsmanskunst.
En dat er vooral niemand protesteert, want dat is de ‘verrijking’ tegenhouden.
*
Mooi voorbeeld hoe dergelijke sprookjes eindigen, zien we niet alleen in Limburg met de Turken, maar ook in Verviers, waar de ene dode Algerijn de andere met machetes te lijf gaat. Vooral de lessen die de Grote Politiek daaruit trekt, is schrijnend: in West-Vlaanderen worden 10 kleinere politiekantoren gesloten omdat de veiligheid er niet kan gegarandeerd worden. Oude, arme en zieke landgenoten moeten maar zien zich te behelpen.
Welke vader geeft stenen aan zijn kinderen, als ze om brood vragen, omdat het brood op is na de bedeling van de Nieuwkomers.
Hoog tijd dat het begrip ‘wraakroepende zonde’ van onder het kerkelijk stof wordt gehaald. ‘Zonde’ is weliswaar een niet al te progressief begrip, maar het is en blijft … waakroepend.
PS
3 miljoen gelukzoekers ‘on hold’ gezet  in Turkije wil zeggen 4 keer zoveel door ‘gezinshereniging’. Zelfs een koekoeksjong zou daarbij in paniek slaan. Maar wat wil je er aan doen? De Socialisten weten immers wat goed is voor ons, zoals Steve Stunt, de kanaalduiker, dat ooit onder woorden bracht.
*
*

*

Geen opmerkingen: