donderdag 22 september 2016

3608


6/940 * - De koelkast-sage (vervolg): deze twee zijn uit de kast gezet – de tegenpartij glundert -
.
DEEL 4
22 SEPTEMBER 2016
HH. MAURITS en gezellen, H.THOMAS van VILLANUEVA
*
3708 - HET LEVEN IS DE STRIJDBANIER GESCHEURD ONTVALLEN   SCHIER TOT IN GODS HANDEN GEDRAGEN
*
Eerbaar naast elkaar
Het besproken koppel
*
*
Vroeger, toen de krant nog dubbel zoveel lezers had, zou De Standaard op de barricaden hebben gestaan. Nu publiceert ze met lange tanden een interview met Prof. Eric Vuye alsof die reeds een Lidkaart van het Vlaams Belang zou hebben.
Ja Ja, Bartje, zo vergaat de aardse glorie. Mag ik vragen, als Patrick Janssen U reeds gecontacteerd heeft? U weet toch dat de Wet geen vòòr-akkoorden toelaat?!
Als naar gewoonte lezen we ook bij DS niet één woordje van sympathie of van welk danige positieve verwachtingen en zijn er dus vast van overtuigd, dat in samenzwering met La Libre binnenkort een vervolgverhaal zal aan gebreid worden waaruit Coburgia als verheerlijkt zal tevoorschijn getoverd worden.
*
Roken schaadt Uw gezondheid, maar De Schandaard in huis halen is nog veel erger.
*


GEPLUKT BIJ
*
Vuye: ‘Een eigen partij? Ik zeg niet neen’
door Wim Winckelmans
De kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters stappen uit de N-VA na hun degradatie door voorzitter Bart De Wever en het partijbestuur. 'We willen iets op poten zetten om het Vlaams-nationalisme uit te dragen', klinkt Vuye in een eerste reactie strijdvaardig.
Vuye en Wouters kregen gisteren een voorstel tot ‘vernieuwde samenwerking’ van de partij, maar dat zinde hen helemaal niet. ‘Wat de partij ons voorstelde, was een compleet ander project’, zegt Vuye. ‘Objectief V, ons eigen geesteskind waar we sinds januari hard voor hebben gewerkt, wordt een partijorgaan onder voorzitterschap van Sander Loones, de ondervoorzitter van de N-VA. We zouden dus niet meer kunnen werken in de brede bedding van de Vlaamse beweging, maar zouden partijstandpunten wetenschappelijk moeten onderbouwen.’

Dat is niet wat u voor ogen had?

'We hadden een kleine backing office van sympathisanten samengeroepen om het voorstel van de partij te bekijken, en het oordeel was duidelijk: dit is een compleet ander project. Bovendien mochten we zelf niet meer zelfstandig communiceren. Dit is geen onafhankelijke denktank, maar een schijnbeweging om de communautaire experts van de partij onder voogdij te plaatsen. Op die manier kun je geen draagvlak creëren.’
U wil ‘een nieuw kader’ scheppen om uw projecten voort te zetten. Wat moeten we daaronder begrijpen?
‘Dat gaan we de komende dagen uitwerken. We moeten bijvoorbeeld nog duidelijkheid krijgen over wat met onze medewerkers zal gebeuren. Maar dat we iets zullen doen, staat vast. Gelet op de communautaire standstill en het communautaire stilzwijgen van de N-VA lijkt ons dit ook noodzakelijk. We zullen samenwerken met de Vlaamse beweging en het democratisch Vlaams-nationalisme een stem geven in de Kamer.’
Ook na de verkiezingen?
‘Dat is nog ver. We willen in elk geval iets op poten zetten om het Vlaams-nationalisme uit te dragen. Een partij? Dat zal de toekomst uitwijzen. Ik zeg er niet neen tegen, maar we moeten eerst onderzoeken of zoiets wel levensvatbaar is.’
Was een verzoening niet meer mogelijk?
‘De partij heeft dat nog geprobeerd, wij hebben dat ook geprobeerd. Maar het bleek niet mogelijk te zijn, je moet elkaar ook nog weten te vinden, en dat is niet gelukt. We gaan nu wel niet met modder gooien naar de N-VA, ik wil het vooral over de toekomst hebben. Ik wil wel opmerken dat ondervoorzitter Sander Loones en wij in alle respect uit elkaar zijn gegaan.’
Het leven als onafhankelijk parlementslid is hard.
‘Het is een moeilijke tocht, daar zijn we ons van bewust. En we moeten ook nog aan onze nieuw project beginnen. De komende dagen willen we structuren opzetten, dat hebben we tot nu toe niet gedaan. Dat bewijst ook dat we loyaal hebben onderhandeld. We komen nu niet naar buiten met een partijnaam en partijlogo.’
Is het Vlaams-nationalisme gebaat bij een gespreide slagorde?
’Is het Vlaams-nationalisme erbij gebaat dat niemand erover spreekt? Veerle en ik waren sinds het begin van de regeertermijn de enigen die nog over het communautaire hebben gepraat. Ik weet niet of u van anderen iets met communautaire inslag hebt gelezen?
*

*
Ondertussen weten we allemaal hoe laat het is. De twee hebben hun lidkaart ingeleverd en het is dus Vijf voor twaalf voor Bartje, die nu toch z’n portie bruine bonen zal moeten eten…..

En neen, zweert Veerle Wouters op haar Plechtige zieltje: bij het VB gaan, “jamais de la vie”. Misschien richten ze nog maar eens ’n nieuwe Vlaamse Partij op.
En dus grijnslacht men open en breed in de cenakels van de Macht. ‘Die Vlamingen vechten nog maar ‘ns een robbertje uit’, hadden ze het niet gedacht. De volgende keer liggen ze er overal weer uit en kan het Francofone Establishment weer gerust adem halen. Voor de volgende 100 jaar dus. Want de ‘Super Strateeg’ heeft al na 2 jaar zijn hand overspeeld. De klimpartijen zelf zwijgen oorverdovend: ze laten hun lakeien van de Pers het vuile werk opknappen. We zullen ze pas terug horen, als het slagveld vol kadavers ligt. In de hoop dat de burger, al dat ruziemaken beu, terugkeert naar de traditionele staatsdragende partijen.
.
In Laken branden er nu waarschijnlijk in zoveel mogelijk kandelaars de kaarsjes voor alle Heiligen in de Hemel.
PS:
Vooral de Vlaamse Blauwe Fabriekseigenaars stralen, blij dat de serieuze Vlamingen vechtend over de keien van de Wetstraat rollen. Ze denken nu nogmaals elk van die beurs met 30 zilverlingen zeker te mogen zijn.

.
Niet dat ik iets tegen Patrick DeWael heb. Met zo’n naam kan die niet anders.
*
*



Geen opmerkingen: