woensdag 7 september 2016

3663



5/815 * - De E.U. moet het oorlogsrecht uitoefenen via Den Haag -
.
DEEL 1
Woensdag 7 september 2016
Zon 7u06-20u14
H Hilduard
Sint-Hilduard verbiedt de linnen broek en kiel

*
3663 - ALS DE E.U. NU EENS EINDELIJK ZOU PROBEREN OM ZIJN ALLERGROOTSTE VERANTWOORELIJKHEID OP TE NEMEN
*

Den Haag: een kathedraal van Internationaal Recht.
*
*
Op een helder ogenblik heeft men ooit eens eraan gedacht om een Supra Internationaal Gerechts-Hof in Den Haag in te richten. Maar dat Hof houdt zich sedertdien alleen maar onledig met op langdradige wijze conflicten te behandelen van de andere kant van de wereld. Maar de conflicten die zich onder de neus afspelen, daar zijn ze Oost-Indisch doof en blind voor.
Maar volgens mij nadert de tijd dat Merkel, Hollande, Rutte en ook der Tsjeven Hoogmoed van Rampaai-aai-aai daar voor de vierschaar zullen verschijnen. Beschuldigd van Volkerenmoord nota bene op het eigen Volk. Dat is trouwens het lot van alle verraders. Vijf minuten politieke moed, weet U nog? Hun Rechters zijn er reeds. Ze wachten alleen op het signaal van het volk.
In een vorig stukje had ik het over het Strafrecht voor alle import-terrorisme dat niet langer op nationaal vlak, waar het om allerlei redenen voor verwarring zorgt, maar op E.U.-vlak zou moeten aangepast worden. Den Haag is daarvoor de gedroomde locatie want daar is de nodige infrastructuur. De taal is daar van minder belang, als het maar goede en vlugge rechtsspraak levert. Ja, zelfs het Engels is daar welkom, als voorbereiding voor de dag dat Obama & The Clintons daar op het beklaagdenbankje verschijnen.
Al de rest is ‘kurieren am Symptomen’, en rommelen in de marge.
Natuurlijk komt er al op voorhand verzet.
De E.U.-top wil ‘beschaafder’ rechtsspraak. Al brengt op de Filipijnen de nieuwe aanpak van de drugbestrijding wel aarde aan de dijk. Onmenselijkheid bestrijden met onmenselijke middelen staat primitief, maar werkt wel efficiĆ«nt.  Gifslangen of hyena’s  van een (goed zittende) muilband voorzien is niet de oplossing. Daar waar voor de mens de moordzucht voor dat soort ongedierte niet meer zou bestaan, als de soort niet meer bestond.
Neem nu die ‘berisping’ die der Tsjeven Burgemeester van Ieper oploopt (en naast zich legt) omdat er aan de Lakenhalle die ook het Stadhuis herbergt, geen Leeuwenvlag wapperde op 11 juli. Hij mag dan nooit meer doen, want dan zwaait er wat. Maar wat dat inhoudt, weet niemand…..

Maar moest die vent nu eens (want het is niet de eerste keer) voor een tijdje in de petoet vliegen, hij zou het nooit meer vergeten. Hij niet, en velen met hem.
Hetzelfde maar duizend keer erger met terroristen. Die willen ons uitroeien en verliezen juist daardoor alle menselijke rechten. Net als alle gifslangen en ander ongedierte uit de jungle die ons naar het leven staan.
En geloof me, de boodschap zou rap gehoord worden waar hij in de eerste plaats moet gehoord worden. Zelfs een hond zal, na de eerste slechte ervaring met een stok, alle stokken ter wereld vrezen.
*


GEPLUKT BIJ

*
Straffen op terrorisme in strijd met Grondwet
De Raad van State waarschuwt dat de celstraffen die gelden voor terroristische misdrijven in strijd kunnen zijn met de Grondwet. Er staan zeer uiteenlopende strafmaten op dergelijke misdrijven, schrijft De Tijd dinsdag.

Je wordt even zwaar bestraft als je meewerkt aan het toebrengen van slagen en verwondingen met voorbedachte rade als wanneer je meewerkt aan een moord. Dat geldt ook voor andere terroristische misdrijven, merkt de Raad van State op. 'Is dat nog in overeenstemming met het beginsel van de proportionaliteit van de straf en het grondwettelijk beginsel van gelijkheid en niet-discriminatie?'
De pijnlijke conclusie staat in een advies van de Raad van State over een wetsvoorstel van Open Vld, de N-VA en de MR dat de terrorismewet voort uitbreidt om ook de voorbereidingen van een potentiƫle aanslag strafbaar te maken.
'We weten al langer dat de celstraffen niet evenredig zijn', zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld). 'Dat is zo gegroeid omdat de terrorismewet door de jaren stap voor stap is uitgebreid. Het is aan de minister van Justitie om dat recht te trekken in zijn grote hervorming van het strafwetboek.'
*

*
En nog maar eens De Schandaard! Die super intelligente intellectuele grootspraak van dit artikel stamt uiteraard weer uit DS. Wat had U anders gedacht?
Nog even, en om die islammerij-slachtpartijen in de toekomst te vermijden, zouden we best op straat allemaal met de keel bloot ons eigen mes meenemen om de beulen geen overwerk te bezorgen.
Ik serveer U daarbij deze video, voor de gelegenheid geleend bij de vrienden van ‘Nageltjes’
waarin U kunt zien en horen wat er ons te wachten staat, als wij hen niet voor zijn.
*

Het zijn vreselijke beelden, maar…. ze duren niet lang…. Ze zijn wel een goede voorbereiding op het komende Offerfeest en het ‘onverdoofd slachten’ thuis in de badkuip.
*

*

Geen opmerkingen: