donderdag 8 september 2016

3667



6/1017 * - Engelse bemoeienissen op andermans grondgebied (Calais) -
.
DEEL 2
*
Donderdag 8 september
Zon 7u08-20u12
H Adriaan
*
3667 – NON-STOP VOORWAARTS RIJDEN  MET DE BLIK NAAR ACHTEREN
*

*
*
Vier meter hoge muren langs de Franse snelwegen…. Allemaal kosten op het sterfhuis.
Remedies blijven uitvinden voor de gevolgen, met voorbijgaan aan de oorzaken, dat is de ziekte van deze tijd.
Tot er een geweldenaar lijk die Filipino  komt raaskallen, dat hij als democratisch verkozen Staatshoofd in zijn land, geen vreemde inmenging wenst te dulden. Amaai Houssein Barack Obama, die zit. De man zal er nog door de goegemeente voor gestenigd worden. Hopelijk de juiste man.
Maar verduiveld, het Verenigd Koninkrijk doet niets anders dan zich, bijvoorbeeld in West-Vlaanderen op andermans grondgebied te gaan opdringen. Door het eigen volk daar weg te dringen.
Het zal mij niet in dank worden afgenomen, maar het landschap in mijn geboortestreek ligt vol in onafzienbare rijen – row on row - met witte zerkjes van WO I. Zogezegd uit eeuwige dankbaarheid vanwege de bevolking weg geschonken grondgebied. Enig ter wereld…. Maar later dikwijls nagevolgd. Al die kleine lapjes vaderlandse grond zo maar weggegeven en dus soeverein Brits grondgebied geworden. Niemand staat daar nog bij stil, maar het staat er nog altijd, in hardsteen gehouwen. Al die graven stonden voor ‘No more War’, net zoals het IJzerkruis in Diksmuide. Maar het heeft de nog veel onmenselijker WO II niet tegengehouden, noch de dynamitering van dat Vlaams gedenkteken. ‘Nooit meer oorlog’: het stond er nochtans in 4 wereldtalen op, maar dat kon de genie-troepen van het eigen leger niet tegenhouden. Geen Liefde, maar Haat, dat was wat de Vlamingen verdienden. Toen... En nu.
Duitsers, Britten, Fransen, ze kwam hun vetes uitvechten grotendeels in de Westhoek. De strijdende partijen lieten er de grond achter, vol bomscherven en dode lichamen. De grond zelf was verzuurd door de aanhoudende overstroming met brak zeewater en zou jarenlang één grote woestijnvlakte blijven met kapot geschoten bossen, huizen en kerkgebouwen.  Het Lagerhuis in London had het zelfs geclaimd  dat heel het Ieperse ommeland onaangeroerd moest blijven liggen… als attractie voor een eeuwigdurend ramptoerisme.
Een oude Middeleeuwse stadspoort in Ieper langs waar vier jaar lang de legers optrokken, om nooit meer terug te keren, moest er aan geloven, en werd vervangen door een protserig tempelachtig gebouw in Empire-Stijl, symbool van het onsterfelijke Brittania. Dus niet zozeer om de gevallen helden te eren, maar om zich stoer op de borst te kloppen. Toen het plechtig werd geopend, zat de vertegenwoordiger des Konings, Prins Karel van Vlaanderen, zich te bezatten in het café op de hoek. De ceremonie moest maar wachten….
Dat is tenminste wat mijn overleden Pa mij later heeft toevertrouwd. Sedertdien ontsiert het de hele Stad en dit beeld is er in geslaagd zelfs de duizend jaar oude Lakenhalle met de kathedraal uit het zicht te verdringen. Cynisch genoeg verschaft die hele santekraam via het toerisme nu bij de vleet werkgelegenheid en dus welstand in de hele streek…. Maar het is, wat ik noem, pure lijken-pikkerij.
Kunt U zich bijvoorbeeld voorstellen, als men van Ieper naar Veurne wil (om daar de autostrades in alle windrichtingen te nemen) dat de A19 Kortrijk-Ieper daar stopt, omdat de Engelsen na honderd jaar, niet willen dat dat stuk front ’14-’18 wordt ‘gestoord’ om er een broodnodige autosnelweg door te laten naar de E 40? Men wil namelijk niet dat de eeuwige rust van vriend en vijand daar door bulldozers wordt gestoord.

Hebt U zich dat wel eens voorgesteld?  Eerst was er Guy Mathot (PS) die er een stokje voor kon steken om de verbinding E40/A10 in Jabbeke te voorkomen. Door de schuld van Guy Mathot (PS) die meende dat de (werkloze) Scheepslift van Strépy voorrang had, heeft het verkeer van en naar Zeebrugge tientallen jaren moeten omrijden bijna via het centrum van Brugge. Met als gevolg enorme kosten om de Ring rond Brugge aan te passen….
*

GEPLUKT BIJ

*
'We hebben het hek gedaan, nu doen we de muur'
Groot-Brittannië gaat in Calais een muur van vier meter hoog bouwen. Dit om het vluchtelingen moeilijker te maken aan boord te klauteren van vrachtwagens in de hoop de oversteek te maken naar Groot-Brittannië. Dat maakte Brits minister van Migratie Robert Goodwill dinsdagavond bekend.
Om vluchtelingen te belemmeren aan boord te klimmen van vrachtwagens gaat Groot-Brittannië een vier meter hoge muur bouwen aan de grensovergang in de Noord-Franse stad Calais. Dat schrijft The Guardian. Sinds de vluchtelingencrisis vorig jaar op volle toeren kwam, hebben vrachtwagenchauffers in Calais te kampen met vluchtelingen die op allerlei manieren in hun truck proberen te geraken. Zo hopen ze ongezien de oversteek te maken van het Franse vasteland naar Groot-Brittannië.
De voorbije weken zouden sommige vluchtelingen driester en driester te werk gaan. Zo zouden ze snelwegen blokkeren en vrachtwagenchauffeurs gewapend bedreigen om hen mee te nemen. Dat zorgde maandag nog voor hevig protest van de truckers. Zij protesteerden samen met de inwoners en boeren van Calais en eisen de sluiting van het vluchtelingenkamp, de zogenaamde 'Jungle', van Calais.
*

*
Die English Wall op Frans-Vaals grondgebied om de gevolgen van de E.U-laksheid binnen de perken te houden, is inderdaad dweilen met de kraan open.
Als er geen passende maatregelen komen, gaat Europa, samen met weeral voor de vierde keer de Duitse Kanselier, naar de bliksem. Wat er op neerkomt dat de Britten ook deze keer de Duitsers niet aankunnen en nogmaals op vreemde bodem de strijd trachten te rekken.
De confrontatie ontlopen is bewijs van zwakheid. En wees maar gerust dat de islammerij dat al langer dan van vandaag doorheeft……
Binnenkomt staat Vlaanderen dus volgebouwd, neen, niet met oude verbouwde stadspoorten als de ‘Menn Gate’, maar met rattengaten van onze ontwijde en tot mosketen omgevormde ‘gebedshuizen’.
God save the King.
Zou dat misschien in ’t Arabisch willen zegen ‘Inch’Allah’? 
Maar onze kranten? Die sukkelen gewoon van het ene sportweekend naar het andere. Of ze huilen mee met de wolven in het bos.
Wat wil zeggen, dat straks heel Vlaanderen herleid zal zijn tot een ommuurde open-gesloten gevangenis. Zodat de Franscouillonse Elite eindelijk haar gedacht krijgt.                                     
*

*

Geen opmerkingen: