vrijdag 9 september 2016

3669



5/725 * - de Hasseltse dramatiek is zo goed als de laatste adam uitblazen van de SP-a -
.
DEEL 2
Vrijdag 9 september
Zon 7u09-20u09
H Gorgoon
Mooie Gorgoon, 40 dagen schoon
*
3669.- IS DAT NU RAMMELEN OF EERDER ROMMELEN BIJ DE SOSSEN
*
In Hsselt zijn Piewieten gesignaleerd…
*

En het stopt maar niet. Laatst was er de ophef rond het Gentse Optima, nu is daar het begin van de vuile was bij Ethias: de  Joehoe de la doe van de TV, weg ermee. En in Hasselt is er de ha-ha van de H.H. van de Hasseltse Hilde.
Beste lezer er staat H.H. en wil dus niet lezen A.H.
Bij Belfius zit er tot hiertoe al een en ander uit de Diksia-stal, maar om op elkaars schoot te gaan zitten, ACW en Weg-er-Mee, daar is er nog wat vrije ruimte beschikbaar. Ethias kan er dus nog bij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
En de rest dat zien we morgen dan wel weer…. Want zie maar, soort zoekt soort enzovoort.
*

GEPLUKT BIJ
*
Bernard Thiry moet opstappen als CEO van Ethias
Ethias moet op zoek naar een nieuwe CEO. Bernard Thiry, die sinds oktober 2008 de verzekeraar leidde, verlaat het bedrijf. Dat meldt Ethias.
"De raad van bestuur drukt zijn oprechte dank uit aan Bernard Thiry omdat hij Ethias, in zeer moeilijke macro-economische omstandigheden, inmiddels weer helemaal op de rails heeft gezet", stelt Ethias in een persbericht.
De Tijd bericht dat de Nationale Bank er bij Ethias op zou hebben aangedrongen om te checken of Thiry wel onberispelijk genoeg is ("fit and proper") om de verzekeraar te leiden. Dat zou gebeurd zijn na een "commerciële geste" aan een belangrijke Luikse klant, Stéphane Moreau, aldus de krant. Bovendien zou de Nationale Bank verschillende scenario's bekijken om Ethias te helpen, waaronder een overname door Belfius.
Bovendien zou de Nationale Bank volgens krantenberichten verschillende scenario's bekijken om Ethias te helpen, waaronder een overname door Belfius. "Pure speculatie", klinkt het bij Ethias.
Financieel directeur Benoit Verwilghen zal als vice-CEO voorlopig het voorzitterschap van het directiecomité waarnemen.
Voorts doet voor het eerst een vrouw haar intrede in de top van Ethias: Brigitte Buyle, tot vandaag vicepresident bij IBM Benelux, wordt aangesteld als nieuw lid van het directiecomité. "Zij zal vanuit haar rijke ervaring in de IT-sector Ethias vanaf 1 oktober ondersteunen in de digitale transformatie die een jaar geleden werd aangevat."
*

*
Van op elkaars schoot kan men inderdaad ook beter elkaar ruggen krabben, net als de apen in de Zoo.
Vrouwe Justitie is er nog niet klaar mee, om de vroegere rotzooi te bestraffen, niet bij Dexia en niet bij Ethias. Eerst zullen nieuwe verkiezingen nieuwe opportuniteiten moeten brengen. Zodat bijvoorbeeld het Vlaams Belang van vele van die beerputten het deksel kan opengooien. Het zou dus beter wezen, die Partij aan een daverend succes te helpen om hen ‘incontournable’ te maken, anders zullen Satan en Beëlzebub samenspannen om alles bij het oude te laten.
En het ziet er naar uit, dat Termont tegen die tijd al in de boeien zal zijn geslagen. Net als het Hasseltse Clinton Wife. De soort zowel in Amerika als in coburgia offert graag een pion op om hun eigen veiligheid te bevorderen.
Ethias teert namelijk op de samenzwering van alle soorten officiële en semi-officiële Openbare Besturen, telkens met het neusje-van-de-zalm van alle grote partijen. Hopelijk is dat geen samenvloeien van nog meer geld-graaierij uit onze zakken. Zal Stad Oostende de volgende openbare vermakelijkheid bieden, en daarna Brugge, de laatste Rode Burcht. De laatste sosse kan daar dan het licht uitdoen.
En zeggen dat er een tijd is geweest, dat Omob, de rechtsvoorganger van Ethias, effectief de verzekeringskandidaten screende op hun waardigheid vooraleer die mocht klant worden. Staatsambtenaar zijn was daarbij de beste voorspraak. Van clan-vorming gesproken….
Helaas, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren…..
Misschien zwalpt die nu ergens veilig en wel op een super-de-luxe yacht op de Middellandse Zee. Liefst zo dicht mogelijk bij de ALPA van Alberto Secondo en zijn Paola.

*
PS:
Zouden al die oude en nieuwe CEO’s ook tegen beter weten in, gezworen hebben op het hoofd van hun kinderen, lijk Jeroen Pikeur, niet gesjoemeld te hebben en alleszins niet met ‘zwart geld’ te zijn omgegaan.
Neen, natuurlijk niet, want zelfs de kleinste banknoten zijn niet zwart, maar gekleurd. Heb ik gelijk, of heb ik gelijk?

*

*


Geen opmerkingen: