zaterdag 10 september 2016

3673



5/953 * - Islam-Aanval voor de lol in Antwerpse metro -
.
DEEL 3
*
Zaterdag 10 september 2016
Zon 7u11-20u07
H Nicolaas van Tolentino
*
10/9/2008 Crash Lehmann Brothers.
Eigenlijk heeft het weinig zin om zich deze ongeluksdag te blijven herinneren want sedertdien is deze crisis gewoon blijven hangen. Net zoals deze van de ‘Jaren ’30 van vorige eeuw, de indirecte aanleiding voor de Tweede Wereld Oorlog. Ook toen was de crisis in Amerika begonnen…
Groot verschil: toen was het socialisme, op kop dat van A.H., in opmars. Nu is daar de opmars van de islammerij, die dezelfde destructieve maar hogere waarden in zich draagt. Onder het socialisme dat vandaag steeds verder wegzakt in de plooien van de Geschiedenis, was nog te leven, wat niet het geval is met die 1400 jaar oude achterlijke woestijn (non-)cultuur.
In 1938 slaagde Mussolini er bij de Conferentie van München nog in de gemoederen te bedaren, maar binnen het jaar dat volgde viel Duitsland Polen binnen en startte de cascade van oorlogsverklaringen. En begon de waanzin van de elkaar bevechtende ideologieën.
Groot verschil bij nu: de in alle landen voorkomende en spectaculair groeiende volkswil om binnen de eigen, desnoods te hertekenen, grenzen op eigen benen te staan. Dank zij de wereld der digitale communicatie, kunnen de ‘Machthebbers’ van het ogenblik niemand nog oren aannaaien. En dus is er hoop.
De vraag is maar of er nog tijd genoeg is….

*
3673 - HEBBEN JULLIE OOK ZO MOETEN LACHEN MET DIE 2 NOORD-AFRIKAANSE CLOWNS IN DE ANTWERPSE METRO?
*
Net als in Hasselt

Voor het Feest van de burgemeester?
*
Iedereen,  buiten de flikken en natuurlijk de Opa’s van Just-is-Just, kreeg er de slappe lach van. Een gratis vertoning op de over-drukke perrons met directe aansluiting op de Antwerpse kathedraal der Spoorwegen..
Niet zo ondergetekende, maar dat komt louter en alleen door zijn slecht karakter van het teveel Pallieterke lezen.
Als bengel vele jaren vroeger dan de verhelderende seksuele revolutie van Mei ’68, speelden we dat ook. Verdoken in de gracht tussen en achter de netels, een fietspomp leggen, en die aan een garendraadje wegsnokken van zodra iemand wilde afstappen en zich wilde bukken. Een geldbeugel of een lap lederen portefeuille had nog meer succes. Tot een van ons door een vader of een moeder bij de lurven werd gevat en zonder eten naar bed vloog.
De tijden zijn ondertussen wel veranderd.
Nu komen die bruine of pikzwarte deugnieten hierheen helemaal uit Donker Afrika om dezelfde spelletjes over te doen. Groot verschil: wij riepen geen ‘Boem!! Boem!! En die Mr. Allah kende we ook niet. Wij hoorden nog steeds tot in onze slaap de dagenlange geallieerde bombardementen op Kortrijk. De felle lichtflitsen waren toen nog niet geheel uitgestorven. Het was of de grond nog dagen nadien trilde van weerloze woede. Wat ’n geluk, juichte toen de clandestiene pers, want hadden de Engelsen dat niet gedaan, dan legden de hier vernietigde V1 en V2 van uit Normandië gans Engeland in puin. Precies alsof de Kortrijkzanen daar hadden moeten blij mee zijn. Meer dan 50 jaar na datum lag de hele stationsbuurt nog altijd gedeeltelijk in puin….
Och, het zullen in het Antwerpse Maelbeek slechts een paar psychopaten zijn geweest, waarvan vaststaat, nog voor ze werden opgepakt en ondervraagd, dat ze helemaal niets te zien hadden met Mohammed. Diens zegeningen komen inderdaad pas achteraf. Als bijvoorbeeld iedereen goed en wel op het verkeerde been staat.
*

GEPLUKT BIJ

*
Duo aangehouden voor 'bedreiging met een aanslag'
Antwerpen De twee mannen die gisterenavond werden opgepakt bij een politieactie aan het Antwerpse Centraal Station zijn door de onderzoeksrechter vandaag aangehouden voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties". Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.
Ze hadden rond 21 uur militairen geprovoceerd nabij het Centraal Station en woorden als "Allah" en "IS" geroepen. Een van de verdachten droeg traditionele moslimkledij. Toen de politie hen wilde arresteren en fouilleren, nam een van de mannen een op een handgranaat lijkend flesje uit zijn broekzak. Hij riep "boem boem" en "IS".

De politie hield hem onder schot. Toen het snelleresponsteam van de lokale politie ter plaatse kwam, begon hij met het voorwerp in de hand in hun richting te wandelen. De man kon overmeesterd worden en ook de andere verdachte werd gearresteerd. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, maar het voorwerp bleek onschadelijk. Het was een plastic flesje, gewikkeld in tape.
Beide verdachten zijn twintigers van Noord-Afrikaanse origine. Een van hen heeft een psychiatrisch verleden. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen aanhield voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties". Volgens het parket zal de juiste toedracht van de feiten uit verder onderzoek moeten blijken.
*

*
Waarom schiet me nu het gezegde van Maarten Luther, de grondlegger van het Protestantisme, voor de geest, die na zijn veroordeling door Rome stamelde: ‘Hier sta ik, ik kan niet anders’.
Ook ik kan niets anders dan de Wet van de Jungle voor de geest halen. Onze Samenleving wordt getreiterd en uitgelachen, waardoor we ons voelen door de islam als een hulpeloos nietig muisje tussen de klauwen van een speelse kater. Die na verloop van tijd wel zal toestaan.

*
Die kat, met gelegenheid om 5x daags kont omhoog te kunnen bidden, eenmaal toevallig bij de kraag gevat, wordt voor langere of kortere tijd op water en droog brood gezet. Wat allemaal boter aan de galg is. Beter zou zijn direct die kat aan de galg te laten bengelen..
Of, zoals de overlevering het wil, lijk in Ieper Felix de Kat op gestelde tijden van de daken naar beneden te zwieren. Zodat die kleine muisjes in alle rust kunnen leven zonder scherpe klauwen in hun nek te voelen…
*

*

Geen opmerkingen: