dinsdag 13 september 2016

3682



5/793 * - de Patriot Act van BDW is goed als die tenminste goed uit zijn doppen kijkt – Zie de Repressie tegen de Vlamingen – Zie Vindevogel.-
.
DEEL 4
Maandag 12 september 2016
Zon 7u14-20u03
H Guido van Anderlecht, patroon van de kosters en de koetsiers
De gerst zaaien met Sinte-Wijt  is de gerst met zakken kwijt
*
3682 – OVERAL ZIJN HARDE NOODPLANNEN EEN NOODZAKELIJK KWAAD. MAAR ZE BEVORDEREN WEL DE GOEDE VERSTANDHOUDING
*
Moet overal kunnen niet als een spel

Maar tegen al wie onze democratie met de voeten treedt, hetzij als crimineel hetzij als ‘geradicaliseerde’.
*
Bij De Morgen wordt het stilaan een goede gewoonte om een koe een koe te noemen. Men opent zelf wijd-open de deur van de koeienstal om de andere runderen aan te wijzen.
Maar dat is bijlange nog niet gelijk aan de stier bij de horens vatten. Door bijvoorbeeld radicaal te pleiten voor Nederlandse en Frans toestanden.
En ja, net als bij de Socialistische Partij/Le Parti Scandale zal dat lezers kosten langs de Linkxe zijde. Waar deze de plaats zullen ruimen voor ruimer denkend publiek.
Dit overstag gaan is, naar ik hoop, de goede keuze, want geïnspireerd door wettelijke zelfverdediging.
Verschil met de praat der overige klappeien: hier valt zelfs geen greintje verdoken sympathie voor de terroristen te bespeuren.
Besluit: volle kracht vooruit.

PS
Om herhaling te voorkomen van de onzalige repressie, waar eenzelfde soort ‘Uitzonderingswetten’ of ‘Besluitwetten’ met terugwerkende kracht werden uitgevonden om de top van de Vlaamse Beweging eens en voor altijd te treffen, zou BDW hem in de eerste plaats de doelgroep van zijn ‘Patriot Act’ zeer goed moeten definiëren. Tenware het juist zijn bedoeling is. Maar in dat geval moet hij die wetten dan ook met terugwerkende kracht uitvoeren en publiceren in het Staatsblad dat alleen door oorlogsomstandigheden in London kunnen verschijnen. Maar ik kom daar nog op terug, als de staatsdragende partijen bijgedraaid zijn. Op voorwaarde dat het dan niet nog later wordt, ja misschien wel helemaal telaat.
*

GEPLUKT BIJ

*
Frankrijk pakt 15-jarige terreurverdachte op"
*
De Franse politie heeft een vijftienjarige jongen aangehouden die van plan was een aanslag te plegen. Dat hebben bronnen bij de Franse justitie gisteren gezegd.
De jongen stond volgens de bronnen sinds de aanslagen van 13 november in Parijs onder huisarrest, maar waarom wilden ze niet zeggen. Hij werd zaterdag gearresteerd en had plannen voor een aanslag in de Franse hoofdstad.
Een van de bronnen zei dat de verdachte in contact stond met Rashid Kassim, een vermoedelijke extremist in Syrië die ook banden heeft met een van de vrouwen die vorige week werden gearresteerd in verband met terreurplannen. De vrouw werd met drie andere vrouwen en drie mannen aangehouden nadat er in de buurt van de Notre Dame een auto was gevonden met gasflessen en jerrycans vol diesel.
"Broeders"
Volgens dagblad Le Monde zit Kassim in Syrië en heeft hij op berichtendienst Telegram meerdere oproepen gedaan tot geweld. "Vrouwen, zusters: ga, val aan. Waar zijn de broeders? Zij pakte een mes en raakte een agent. Waar zijn de mannen?", zei Kassim volgens Le Monde op Telegram.
Een van de vrouwen die donderdag werden opgepakt stak een agent neer. Zij werd uiteindelijk neergeschoten voordat ze werd aangehouden. De 29-jarige Kassim zou ook de mannen hebben geïnspireerd die in juli in een Franse kerk een priester vermoordden door diens keel door te snijden.
*

*
Allemaal goed en wel, om pas achteraf de Magistratuur in te schakelen om definitieve vonnissen te vellen. Maar preventieve maatregelen willen uitvoeren als meerdere personen daar voordien over ingelicht moeten zijn, is dweilen met de kraan open. Maar als het gaat om criminelen of ‘ge-radicaliseerden’ volgens objectieve bronnen die bij de Politie in aanmerking komen, is inderdaad beter eerst te handelen en pas dan na te denken.
Maar de straffen achteraf moeten ook aan de ribben houden. Criminelen vliegen voor altijd achter slot en grendel, ideologische geweldenaars worden, samen met de hele familie en voor rekening van het Land van Herkomst, bestraft en naar daar op transport gezet.
Voor zover als die niet eerst, wegens het stellen van oorlogsmisdaden, gewoon het lot ondergaan van vele Vlamingen tijdens en na de repressie: de dood met de kogel.
Zondag binnen 8 dagen, op 25/9 herdenken wij de marteldood aan de executiepaal van Léo Vindevogel (Ronse) helemaal onschuldig door de Krijgsraad te Gent ter dood veroordeeld. Het genadeverzoek door zijn vrienden ingediend, werd goedgekeurd, maar de Prins Regent Karel Coburger had op de vooravond van de executie geen tijd gevonden om het te ondertekenen….
De familie wacht nog altijd op eerherstel genre Irma Laplasse, wier uitgevoerd doodvonnis later door een Waals Minister van Justitie werd omgezet in.. levenslang.
BDW als Gediplomeerd Geschiedkundige moet dat beter weten dan ondergetekende….
*

*
*

*




Geen opmerkingen: