woensdag 14 september 2016

3686



4/555 * - De Vilvoordse samenzwering der burgervaders  over de FTF -
.
DEEL 3
*
Woensdag 14 september 2016
Zon 7u17-19u58
H Notburga, patrones van de vroedvrouwen en dienstboden
*
3686 - HET LAGERE ECHELON VAN DE ELITE WRIJFT ZICH DE OGEN UIT EN ONTWAAKT BIJNA UIT ZIJN DELIRIUM
*

*
*
In mijn geboortedorpje, klein maar o zo fijn, was er toen een café zoals op de afbeelding hierboven. Knus en gezellig en dat slaat ook op de drie felle dochters die daar rond huppelden onder het goedmoedig oog van hun corpulente mama. Maar, jammer genoeg lieten mijn financiën niet veel gezelligheid toe. En nu, een halve eeuw later stel ik vast dat het maar goed is geweest. Want nu wegen die 3 lieverdjes samen bijna een halve ton.
Goed. Maar ik wilde het hier hebben over Hans Jozef Omer Bonte (°Kortrijk, 20/01/1962) die het als SP-a-ër in Vilvoorde tot Burgemeester heeft geschopt. Het is de tweede Socialist die be- en verwondering verdient met zijn frisse uitspraken. Al moogt U niet altijd geloven wat de mensen zeggen.
En het is niet omdat ze alle twee, Bonte en Crombez toevallig West-Vlamingen zijn, dat ze hier mild behandeld worden. Neen, als ‘t goed is, zeggen we ook. Graag zelfs.
Hieronder vindt U een paar flarden uit GVA over de ‘meeting & greeting’ die enkele Burgemeesters gisteren hielden in de stad van Het Brabants Trekpaard wiens volgelingen niet eens ter sprake kwamen.
En weeral is de toon zo afstandelijk mogelijk om zeker geen tere zieltjes, die het gros van de lezers uitmaken, te beledigen.
*


GEPLUKT BIJ

*
…./… de richtlijn na te leven die een jaar geleden werd uitgevaardigd over de opvolging van teruggekeerde Foreign Terrorist Fighters (=FTF). Hoewel hij eerder al aangaf dat Brussel voor hem de 'achilleshiel in ons veiligheidsbeleid is', wilde hij geen concrete namen noemen. Wel oppert hij de bevoegdheden in te perken van burgemeesters die weigeren die FTF-richtlijn na te leven…/…
…/…'We zijn een ellendige prijs aan het betalen op het vlak van angst, onzekerheid en het inboeten op privacy. Misschien is het tijd voor een debat over hetinleveren van bevoegdheden van mensen die ze niet gebruiken. Het kan niet dat burgemeesters zeggen dat het niet hun probleem of verantwoordelijkheid is.'
Somers
'Er zijn zoveel redenen waarom iemand radicaliseert. Eens iemand dat totalitaire denken, dat radicale zwart-witdenken, in zijn hoofd heeft, is het erg moeilijk om dat er weer uit te krijgen.'…/…
*

*
Aai amaai, dat moet pijn doen. Vooral precies dààr, zo goed als onder de rook van het nabij gelegen rovershol Bruxellabla-bla.
Maar of dit de ferries werkloos zal maken tussen de Afrikaanse stranden en het Vasteland, is heel onzeker zolang ‘Washington’ daartoe geen instructies geeft.
In Turkije wachten nog altijd 3 Mio ‘oorlogsvluchtelingen’ op groen licht.’ Om via de Balkan-Route Europa binnen te stromen.
Er zullen dus straffe toeren moeten gebeuren dan die van de burgemeesterkes Bonte, Somers en tutti quanti die deze gelegenheid te baat hebben genomen om zich in beeld op te dringen. Maar toegegeven, alle begin is moeilijk.
Benieuwd naar terzake het standpunt van Fluppe Moreau, de Oud-Burgemeester van Moulin du Ruisseau..
Of zouden er inderdaad plannen onderweg zijn, om heel dat socialistisch gedoe op te heffen? Omdat die nu eindelijk beseffen, dat er met moslimmers niet samen te leven valt?
*

*

Geen opmerkingen: