zaterdag 17 september 2016

3692



4/657 * -Terug sturen naar het Land van Herkomst vol bepakt met intellectuele bagage, is eerder een gebaar van naastenliefde dan van afwijzing -
.
DEEL 2
Zaterdag 17 september 2016
Zon 7u21-19u51
H. Lambert van Maastricht
Sint-Lambeert brengt spoelen en spinrokken aan de heerd
*
3692 - ZIJDELINGS DE WAARHEID ZEGGEN IS DAAROM NOG NIET LIEGEN
*
*
Aan alle Maasmechelaars (die ik bij deze hartelijk groet) kan ik, nu de parlementaire geluidsinstallatie het precies voor deze gezegden heeft laten afweten, alleen maar aanraden eens binnen te lopen bij Amplifon, de hoortechnicus die doorgaat als de beste tere wereld.
Maar wat die Kut-Marokkaanse (zegsel van Smetje van ’t Gazetje)  het uithaalt om dermate te bedotten, laat ik aan Uw verbeelding over. Enfin, ze kwam, ze zag en ze overwon, want ze zit in het middelpunt van de belangstelling.
Enfin, dus over Waalse werknemers van Caterpillar die na 30 jaar terug zouden kunnen naar hun land van herkomst. Een droomgelegenheid om de Koran erbij te slepen…..
Maar er bleven ook vele andere addertjes onder het gras te zitten. Kiezersverloop. En dus moet de beerput blijven open liggen.
Enfin de GVA voelt zich in haar kruis gegrepen en dus giet ze benzine op de vlammen om de brand te blussen.
Dat laatste, dat van die benzine, komt niet uit mijn koker zoals U weet, maar uit die van het AfD.
Brrr……
*


GEPLUKT BIJ

 Incident Van Biesen: "Als het over de mensen van Caterpillar ging, is dat nog erger”
*"
Sp.a-kamerfractieleider Meryame Kitir staat open voor een gesprek met Open Vld-kamerlid Luk Van Biesen, die haar toegeroepen zou hebben om “terug naar Marokko” te keren. Kitir kreeg al telefoon van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten, maar ze betreurt dat ze van Van Biesen zelf nog niets heeft
gehoord, zei ze vrijdagmorgen in “De Ochtend” op Radio 1.
“Ga dan terug naar Marokko”, zou Van Biesen tegen de in Maasmechelen geboren Meyrame Kitir hebben geroepen. “Ik ben 36 jaar, mijn oren werken nog heel goed”, zegt de sp.a’ster.
Van Biesen ontkent die uitspraak te hebben gedaan. In Terzake gaf hij toe dat hij het woord ‘Marokko’ had gebruikt, maar hij zou gezegd hebben dat de werknemers van Caterpillar overal - en dus ook in Marokko - werk zullen vinden omdat ze performant zijn.
“Als ik naar zijn redenering luister, ging het niet over mij, maar over de mensen van Caterpillar. Dat is nog veel erger. Als mensen hier al 30 jaar werken, hun baan verliezen en dan te horen krijgen van een parlementariĆ«r: keer terug naar uw land, dan is dat ongepast. Zoiets kan niet door de beugel”, zegt Kitir vrijdagmorgen.
*

*
Mag ik ook eens iets zeggen, Walter?
Al vele jaren ben ik ervan overtuigd, dat de plaats van elke ‘Verrijking’, eenmaal die een bepalde graad van ontwikkeling heeft behaald, dat het zijn of haar verdomde plicht is, om terug te keren naar het Land van Herkomst, om daar met de opgedane kennis en ervaring zich in te zetten voor de ontplooiing van hun eigen volk.
Dat is geen racisme, maar naastenliefde. En die helpt bovendien om de natuurlijke gang van zaken te bevorderen.
Iemand die hier zo maar blijft ‘na-genieten’ is een laffe wieltjes-zuiger die anderen het werk laat opknappen.
Want met al die Marokkaanse of Turkse ‘Gemeenschappen’ gaat onze eigen Gemeenschap onherroepelijk ten gronde.
Maar ja, dergelijke opmerkingen gaan regelrecht in tegen de Linkxe gedachte van een geglobaliseerde Nieuwe Wereld Orde onder het Co-Kalifaat van Marx en Mohammed.
Het is niet omdat men op een bepaalde plaats op aarde is geboren, om daaruit af te leiden dat de hele planeet naar Uw pijpen moet dansen.
Terug sturen naar het Land van Herkomst, vol bepakt met intellectuele bagage, is eerder een gebaar van naastenliefde dan van afwijzing. Maar dat brengt spijtig genoeg meteen een tsunami van vertrekkende kiezers mee voor de 3 ‘Staatsdragende Partijen’ die al hun hoop op deze onhoudbare situatie hebben gevestigd.

*

*

Geen opmerkingen: