maandag 19 september 2016

3699



6/837 * - ‘De Afspraak’ is waar het is en daarom kijk ik nooit – Alleen te noteren daar ze nu toch eens een koekje van eigen deeg hebben gekregen….. Allez ze worden ‘berispt’ en vliegen ongetwijfeld binnenkort zonder eten naar bed -
.
DEEL 3
18 SEPTEMBER 2016
H. JOZEF CAN CUPERTINO, Z. JAN VAN SINT-OMAARS
*
Na een storm komen Desiré en Erna op de Maagdeneilanden aangespoeld. “Wat nu gedaan?” zucht Erna.  “dat kunt ge toch tasten met uw ellebogen,” zegt ie, “we gaan er subiet aan beginnen om de naam van die eilanden te veranderen”
*

3699 -DE 4 NULLEN VAN DE TV KRIJGEN ER VAN NU EIGEN BAZEN NOG EEN GROTE NUL BIJ
*

Van de hoge toren blazen……
*
*
De Onnodige Onnozele Openbare Omroep in Bruxellabla-bla krijgt van haar eigen bazen nu een grote O-buis bij. Want o.a. het deelprogramma ‘De Afspraak’ zondigt bijna voortdurend tegen de gemaakte afspraken….
Merkwaardig. Want als die bazen hun eigen reglement zouden volgen, dan moet de hele santekraam opgedoekt worden.
*
*

GEPLUKT BIJ
*
Vlaams Belang wint klacht tegen VRT
*
Er is “een gebrek aan onpartijdige nieuwspresentatie bij de berichtgeving”. Zo oordeelt de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) na een klacht van Vlaams Belang over een uitzending van ‘De Afspraak’.
Op 17 mei bracht ”'De Afspraak' een item over de selfies die de jonge moslim Zakia Belkhiri had genomen in Antwerpen. Het Vlaams Belang hield daags voordien een protestactie aan de Muslim Expo in Antwerpen. Op de selfies poseerde de jonge moslimvrouw met Filip Dewinter en andere Vlaams Belang-manifestanten.

In haar welbekende ijver om het Vlaams Belang in een slecht daglicht te stellen, ging de VRT op zoek naar het meisje. Ze ging hierbij echter danig uit de bocht. Zo vond de journaliste in de reportage het nodig onze partijleden voor te stellen als ‘labbekakken’ (sic) en probeerde ze vruchteloos het ene (negatieve) woord na het andere in de mond te leggen van de dame in kwestie. Van enige kans op wederwoord van een vertegenwoordiger van het Vlaams Belang was traditiegetrouw geen sprake.
“Partijdige nieuwspresentatie”
Hoewel we wel wat gewoon zijn van de VRT, werd hier een nieuwe grens overschreden. Vlaams Belang-kamerlid Jan Penris diende dan ook een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media. ie stelt het Vlaams Belang nu in het gelijk en legt de VRT een ‘waarschuwing’ op.

"Het hele item, met inbegrip van de inleiding en het nawoord van de presentator heeft een ondertoon die niet als onpartijdig en evenwichtig kan worden beschouwd. Met name door de suggestieve woordkeuze en de vooringenomen vraagstelling, waarbij onvoldoende onderscheid is gemaakt tussen commentaar en feitelijke berichtgeving, geeft het programma-item de indruk een boodschap uit te dragen die partijdig is ten nadele van het Vlaams Belang”, klinkt het in de eindbeslissing van de VRM. De mediaregulator stelt ook dat er sprake is “van een gebrek aan onpartijdige nieuwspresentatie bij de berichtgeving van de VRT.”

De VRT heeft de plicht onpartijdig informatie te verstrekken en wordt daar door de Vlaamse belastingbetaler ook aardig voor betaald. De VRT moet met andere woorden de omroep zijn van àlle Vlamingen. Ook van die Vlamingen die voor het Vlaams Belang stemmen. Het is goed dat de Vlaamse Mediaregulator de openbare omroep daar nog eens op wijst.
*

*

De gewone huisstijl…..
*
Het is wraakroepend hoe elke VRT-hoernalist, altijd en overal, uit de hoogte geconfronteerd met om het even welke personaliteit, seconde per seconde verandert van kleur. Net allemaal kameleons. Flemende suggestieve toon tegenover hun eigen Rode of Groene Vrienden die ze eindeloos laten uitweiden, zonder te onderbreken, waarbij ze bijna in zwijm vallen van bewondering. Ofwel worden die voor het oog van de camera, bijna op het potje gezet. Bijtend sarcastisch tegen al wie een andere mening durft te hebben. Die laten ze dan ook geen seconde aan het woord. Het ergst is als ze iemand van de harde Vlaamse kern te pakken hebben gekregen. Dan wordt het spitsroeden lopen. Met honende en bijtende vragen waarop geen antwoord mag gehoord worden. Nooit een zin kunnen afmaken. Altijd het gesprek afbrekend met hun eigen gelijk te herhalen… Somtijds is dat zelfs geen spitsroeden meer, maar vierendelen.
Neen, de Nieuwsuitzendingen beteken niets, de klunzen die ze ‘feuilletons’ noemen betekenen niets, de documentaires  betekenen niets. Alles cultuurloos en doordesemd van nihilistische non-inspiratie. Onnozele spelletjes, mensonterende films. Amerikaans tuttifrutti. Willen en niet kunnen?????
Tot ze de islam in zicht krijgen. Dan is het ineens allemaal rozengeur en maneschijn.
Neen, een betere omschrijving dan de Vier Nullen bestaat er niet.
De VRT?! Weg ermee!!!!
*

*
PS
Het gaat zelfs zo ver, dat hun naam en logo nu al slechts uit één cijfer bestaat: een. Lager op het telraam kan niet, want dan zouden ze van zichzelf getuigen dat ze één grote NUL zijn….
PS 2
Die tweede zender is nog slechter dan de eerste. Zijn naam doet er niet toe.
Och, gewoon even over de muurtjes kijken naar de buitenlandse zenders, en U begrijpt wat ik bedoel.

*

*


Geen opmerkingen: