woensdag 21 september 2016

3702



6/996 * - Ontstaansgeschiedenis van Coburgia - Voorpost nogmaals in de Turkse wijk in Gent -
.
Deel 1
21 SEPTEMBER 2016
H. JONAS, H. DEBORA
H. MATTHEÜS, Apostel-Evangelist, hij was tolbeambte die apostel werd en het eerste evangelie schreef. Deze feestdag van de boekhouders en bankiers is tevens het begin van de herfst.
*
“Mattheus klaar en helder , brengt goede wijn voor ’t volgend jaar.”
Sint-Mattheus koud en guur, maakt de druiven wrang en zuur”
*
Het is herfstnacht-evening: en Eddy Wally meldt zich op het lokale belastingskantoor.  “’t schijnt dat de regering heeft gezegd dat iedereen moet inleveren. Wel, ik ben hier met mijn schoonmoeder”
*
21/9/1816
Eedaflegging (na akkoord van de Grote Mogendheden na de nederlaag van Napoleon in Waterloo), in de Sint-Goedele Kathedraal te Brussel van Willem Frederik v. Oranje als soeverein v/h Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In de Coburger geschiedenisboeken staat deze periode (1816-1830) bekend  als ‘het Hollands Bewind’. Een zogezegd tiranniek bestuur, maar wel zeer gunstig voor Vlaanderen, werd omver geworpen te worden door een Fransgezinde opstandige minderheid, ‘De Brabantse Omwenteling’ genoemd. Waarbij dus het natuurlijk verloop der  dingen straal werd genegeerd. Want ineens bleken die ‘Grote Mogendheden’ plots tot het besluit gekomen te zijn, dat er een buffer-staat moest komen tussen de twee eeuwige erf-vijanden, Frankrijk en Engeland. Zodat Vlaanderen sedertdien, gekoppeld aan het Franstalig Zuiden met de welvarende kool- en staalnijverheid (dat meteen meegegrist werd) als vazalstaat en wingewest schatplichtig aan Parijs, kon beginnen fungeren. Zo kwam de scheldnaam ‘Orangist’ voor mensen die Heel-Nederlands gezind bleven, in gebruik. Dan heeft men maar beroep gedaan op een verlopen Don Juan van Duitse verarmde adel, om als Koning der Belgen, een volk dat alleen in de verbeelding van Julius Cesar heeft bestaan, de koningskroon te dragen.
En nu, na bijna 200 jaar, is Vlaanderen eindelijk weer mondig geworden en wil het zijn ketenen afgooien. Om vrij te kunnen kiezen, onafhankelijk of samengaand als de Herenigde Vrije Republiek der Nederlanden, het Land onze voorvaderen.
En daarvan is het gehakketak rond de ‘communautaire problemen’ waarmee de NV-A thans worstelt, maar een minuscuul voorspel.

*

3702 - BIJ DE SCHOK DER IDEEËN KOMT MEESTAL DE WAARHEID BOVEN
*

Vreemde eend in de bijt….
*
*
Met tegengestelde ideeën is het niet als bij een schotel droge erwten: dat bij het schudden de diksten boven komen. Ideeën zijn net als gedroogde erwten en stukken metaal van het front ’14-’18  die in de Westhoek ieder jaar in het veld als vanzelf naar boven. Want het is een wet van Meden en Perzen dat de natuur zichzelf zuivert. Langzaam maar zeker. En zo verloopt het ook met de menselijke verhoudingen, waarvoor de Fransen zeggen ‘Le choc des idée jailliet la lumière’.
Zo is het een natuurwet dat in Gent niet de ongenode vreemdelingen de spelregels bepalen, maar de wetten en gebruiken van het land zelf. Rechten claimen omdat men daar zou geboren zijn staat gelijk aan die rechten stelen.  Geboren worden, en sterven kan men overal. Dat geeft nog geen adelbrieven om er zich als eigenaar te gaan gedragen.
En trouwens: wie zegt dat die vreemdelingen daar ooit niet weer weg gaan?  Als die zo voor een vreemd land  zijn, kunnen ze daar het grootste succes mee halen dat land zelf. Turkse ‘gemeenschappen” die ons land naar hun hand willen zetten, zijn indringers en moeten derhalve worden gemeten met dezelfde maat als die zij zelf hanteren.
Anders gezegd: zij moeten zich gedragen. Want zij hebben als namaak-Gentenaars  niet meer rechten dan de originelen.
Vandaag zijn het Koerden met salfistishe neigingen, en morgen Koerden met Wahabilistische neigingen die elkaar niet willen aanvaarden.
In Vlaanderen hebben we al werklozen genoeg en de weinige Turken die werken, stelen het brood van onze eigen kinderen waarvan de vaders zo talrijk aan ‘den dop’ staan. Waaruit blijkt dat de natuurlijke ordening der dingen nog altijd de beste is.


*

GEPLUKT BIJ

*
Na relletjes: Voorpost wil op 5 november opnieuw actie voeren in Gent
*
e extreemrechtse volksnationalistische beweging Voorpost wil op zaterdag 5 november opnieuw actie voeren in Gent tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. De organisatie diende vandaag een nieuwe aanvraag in bij de politie, zo is te horen bij een actieleider.
Opvallend daarbij is dat Voorpost opnieuw een optocht wil houden die start en eindigt op het Edmond Van Beverenplein. In die buurt werd zaterdag ook een optocht gehouden, tegenbetogers met Turkse wortels zorgden voor relletjes.
Voorpost ziet de nieuwe aanvraag op dezelfde locatie niet als een provocatie. "Als we tegen de toetreding van Turkije willen actie voeren, dan moeten we dat niet op de boerenbuiten doen", zo is te horen. Toch benadrukt Voorpost, naar analogie met het parcours van zaterdag overigens, niet dwars door wijken te willen trekken waar veel Gentenaars van Turkse afkomst wonen. De beweging zegt een parcours langs de rand van die wijken voor te stellen.
Het is aan de Gentse burgemeester Daniël Termont om al dan niet toelating te geven voor de optocht, na advies van de politie.
*

*
Als U hierboven nogmaals de over Willem van Oranje moest lezen, dan zou U beter begrijpen waarom ik zo duidelijk stelling neem aan de kant van Voorpost.
Omdat een klein, bijna weggemoffeld aanhangseltje aan de eigenlijke nieuwsuitzending op TV over de ‘relletjes’ bij de voorgaande Voorpost-manifestatie (haast tussen neus en lippen), had men het over een (of meerdere?) personenwagens die probeerden in te rijden op de Voorpost-mensen die te voet optrokken nog voor de betoging was begonnen.
Bij de rest van dat verhaal zouden wel eens trucks kunnen ingezet worden die zich niet laten stilhouden door de opgeheven arm van een politieagent….
En dan zou het wel eens kunnen, dat in Termont-ville nog andere dingen botsen dan de ideeën. Gent staat bekend als stijfkoppig en opvliegend, dus zou het wel eens kunnen dat het ‘No Passeran’ van Voorpost onder de kreten dat Allah de Grootste is, te lijf gegaan wordt met geblindeerde trucks en Kalasjnikovs.

*
*

*

Geen opmerkingen: