woensdag 21 september 2016

3703



5/863 * - De koelkast-saga voor als het ijzer te heet wordt -
.
Deel 2
21 SEPTEMBER 2016
H. JONAS, H. DEBORA
H. MATTHEÜS, Apostel-Evangelist, hij was tolbeambte die apostel werd en het eerste evangelie schreef. Deze feestdag van de boekhouders en bankiers is tevens het begin van de herfst
 *
3703 - DE MARIE-LOUISE GAAT OP EN NEER EN NET ALS BIJ EEN RUZIËND ECHTPAAR LUISTEREN VOORAL DE BUREN
*

Jan Jambon, Siegfried Bracke, Steven Vandeput en Geert Bourgeois arriveren op het N-VA-partijbestuur. ©ID/ Sander de Wilde
*
*
Laat me toe eerst nog wat te blijven stilstaan bij dat schommelen van de Marie-Louise, dat eigenlijk eigen is aan elk schip dat nog in de vaart is. Maar de Marie-Louise die we in veel pretparken vinden heeft vooral tot gevolg dat de doorsnee-burger precies door dat schommelen meteen het schip zelf ontdekt en beter leert kennen. En nu kijkt iedereen, dank zij DM, met meer belangstelling toe. Zolang het ding maar niet kapseist, is er geen vuiltje aan de lucht…
*

*
Dat gezegd zijnde, begrijp ik niet waarom wij als Vlaams Gezinden meteen in de verdomhok van het extremisme moeten worden gegooid. Misschien omdat we forse taal spreken? Dat men om te beginnen zich dan eens afvraagt welke redenen er daartoe zouden kunnen bestaan. Als U de muziek niet hoort, dan draait U het volume toch ook wat hoger?
*

GEPLUKT BIJ
*
Vlaamse Beweging snoeihard voor N-VA: "Partij met stalinistische discipline"
19-09-16, 14.41u - Jonas Muylaert
*
Pieter Bauwens, hoofdredacteur van de Vlaams-nationalistische website Doorbraak, reageert scherp op de beslissing van N-VA-voorzitter Bart De Wever om Hendrik Vuye en Veerle Wouters te schorsen als communautaire specialisten van de partij.
“Ik ben zeer teleurgesteld. Er is nog maar eens gebleken dat de N-VA een partij is met een Stalinistische discipline", zegt Bauwens aan De Morgen. "Ze zegt dan wel dat ze het anders wil aanpakken, maar dit getuigt van pure particratie. Ik vind dat een zeer pijnlijke vaststelling.”
Had u die zware sanctie verwacht?
"Ik had dit weekend wel gemerkt dat de partijtop ‘not amused’ was met het interview van Vuye en Wouters in De Morgen. Maar dat De Wever zo ver zou gaan, had ik niet verwacht. Op deze manier smoort de partij alle dissidente stemmen in de kiem."
Uw collega Bart De Valck (voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, JM) werd afgelopen zondag ook al hard aangepakt door Peter De Roover (N-VA) in De Zevende Dag.
*

*
Pieter Bauwens ©rv

"Ik vond dat debat zeer ontgoochelend. De Roover stelde zich bijzonder defensief op, terwijl dat helemaal niet nodig was. Het is onvoorstelbaar hoe iemand als De Roover zo snel kan vervellen tot partijpoliticus. Tot voor kort was hij nog een prominent lid van de Vlaams Volksbeweging, daar was niet veel meer van te merken.
Wat gaat er volgens u gebeuren met Vuye en Wouters?   
"Ik ga ervan uit de politieke carrière van Vuye en Wouters voorbij is en dat hun project Objectief V stopgezet zal worden. Wie gaat er nu nog zijn kop uitsteken? Niemand toch."
"Waarom laat de N-VA niet toe dat er een groep binnen de partij is die openlijk de Vlaamse zaak blijft verkondigen? Naast een groep die meer sociaal-economisch en securitair gericht is. Waarom mogen er geen dissidente stemmen in de partij weerklinken? Dit is absoluut geen reclame voor de N-VA. Integendeel, het is nog maar eens gebleken dat de N-VA een partij is met Qatar-discipline."
Hoe moet het nu verder met de relatie tussen de Vlaams-nationalisten en de N-VA?
"In hoeverre blijft de N-VA nog de N-VA na dit incident? Dit weekend kregen we al veel reacties van N-VA-leden die hun partijkaart wilden inleveren. Na deze beslissing zullen er nog veel meer zich geïntimideerd voelen. Wij zullen blijven doen wat we moeten doen: de partij eraan herinneren wat haar eerste statuut is." 
belast met Objectief V – Studiecentrum Confederalisme
*

*
En kijk, het onmogelijke was al geschied nog voor de maandag daarop de haan drie keer had gekraaid. Beide parlementsleden, Veerle Wauters en Prof. Hendrik Vuye zijn als zwarte schapen uit het Partijbestuur gezet. Gaan ze de politiek helemaal verlaten om ten eeuwigen dage met het Kaïnsteken te moeten rondlopen?  Ik mag hopen van niet. Want uit een Formule 1 wagen haalt toch ook niemand de motor weg!
Maar als iedereen nu eens zijn hoofd koel hield en deze gratis reclame voor Moeder Vlaanderen er gewoon als onverwacht toemaatje bijneemt?  Het beste uit heel de heisa is wel dat de harde kern van Vlamingen, die overal in iedere partij latent aanwezig is als de zwijgende meerderheid, nu de weg zou vinden naar die nog hardere kern van Vlamingen, die verenigd staan te trappelen op de perrons waar straks de TVG der Originelen vertrekt.
Op die manier zou BDW uiteindelijk moeten toegeven dat de aarde rond is, maar dat de zon iedere morgen weer opnieuw in het Oosten opkomt. Zoals het Vlaams Belang voorhoudt.
PS:
We zitten met deze blog bij De Morgen blijkbaar dan toch op een goede weide! Want, als we Vlaanderen iet of wat pluralistisch (maar dan met mate!) willen houden, moeten we toch onze goede wil tonen, nietwaar?

*

*

Geen opmerkingen: