vrijdag 23 september 2016

3712



5/776 * - Rome geeft er de hoernalisten van langs maar DS wil dat schoentje anderen aantrekken -
.
DEEL 3
*
23 SEPTEMBER 2016
H.LINUS,
H. MATHUSALEM, Patriarch,
H. PATER PIO,
H. H.CONSTANS,
H. THECLA, Patrones der stervenden.
*
3712 - MET PAUS FRANCISCUS ONDER DE ARM VECHTEN TEGEN… RECHTS
*
Schoenen te kust en te keur….
*
*
Of  het veel aarde aan de dijk zal zetten, weet ik niet. Maar dat de H. Vader, die volgens de Leer van de Kerk de Plaatsvervanger is van Christus op aarde, er net zo over denkt als Digitalia is mij een hele eer. Een eer die ik trouwens niet verdiend heb, want ze komt toe aan leefwereld waarin ik ben opgegroeid. Waar er nog respect was voor de Meerdere en waar naast ‘Naastenliefde’ er ook gehamerd werd op ‘mijdt den achterklap en ’t liegen’, een der 10 Geboden op de twee stenen tafelen waarmee Mozes duizenden jaren geleden de berg afdaalde.
En wat doet De Standaard? Die trekt het schoentje niet aan, maar geeft het gewoon door.
Weer typisch altijd weer die Linkse reactie om de eigen schuld in de… schoenen te schuiven van hun tegenstrevers. Wat zij ook doen met de aanslagen die altijd en overal in naam van de (betere) islam gebeuren: zij verleggen de aandacht op de gevolgen, maar gaan angstvallig de oorzaken uit de weg. Als we maar gene bang krijgen, want dan is het spel om zeep. Mensen in doodsangst zijn tot alles in staat. En dat wil men absoluut vermijden.

*


GEPLUKT BIJ
*
*
Journalisten die leugens en geruchten verspreiden even erg als terroristen’
*
Media die bepaalde groepen stereotyperen, en daarnaast angst, roddels of zelfs leugens verspreiden, zijn volgens Paus Franciscus even erg als terroristen. Dat zei hij in een toespraak aan de Italiaanse journalistengilde.
‘Journalisten moeten een stap verder gaan om de waarheid te zoeken. Vooral nu in een wereld van constante berichtgeving,’ zei Paus Franciscus eerder deze week. ‘Je kan mensen doden met je tong,’ zei de Paus, ‘en dat geldt vooral voor journalisten. Hun stem kan zowat iedereen bereiken en dat is een zeer machtig wapen.’
‘Journalisten mogen de angst niet aanwakkeren voor migratie door oorlog of armoede.’ De Paus benadrukte dat journalistiek ook een ‘massavernietigingswapen’ kan zijn, gebruikt tegen een bepaalde groep.
‘Islamitische klootzakken’
Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, titelde de rechts-getinte Italiaanse krant Libero, de opener met de titel ‘Islamitische Klootzakken’.
Il Giornale, ook rechts-getint, publiceerde vorig jaar een verhaal over de situatie in Libië en de mogelijke stroom van Syrië strijders dat naar Europa zou migreren. Ze gebruikte daarvoor de kop: ‘IS is op komst. Laat ons onszelf bewapenen.’
*

*

Ook dit is van Italiaanse Origine. Iets voor DS?
*
Er zijn duidelijk twee onderdelen in bovenstaand artikel. Eerst wat de Paus werkelijk heeft gezegd, en twee wat elke slechte verstaander daarvan eigen vinding  aan toevoegt.
Neen, een vriendelijk schouderklopje is het niet, voor laffe moordenaars die van op afstand of door kinderhanden als dieven in de donkere nacht toeslaan. Maar het zegt wel duidelijk wat de meeste lezers, zo niet allemaal, denken. U kunt er ook ‘ge-radicaliseerden’ in zien die dus psychisch gestoord zijn. Die op onze kosten moeten ‘behandeld’ worden om hen terug in de Maatschappij binnen te leiden… Maar Heren Hoernalisten, beseft U dan nooit dat die ‘smeerlappen’ in oorlog zijn met ons? Of jullie dat graag horen of niet, daar verandert er niets aan.
Jullie verdomde plicht zou dus zijn: kies niet langer de kant van zij die wegkijken, of erger: zij die de warboel niet alleen hebben mogelijk gemaakt, maar deze zelfs georganiseerd hebben. Weet U nog: ‘als kraaien op een stort’ (Lowie Tobback Sp.a): het heeft niet lang geduurd of die kraaien werden … kiezers.
En dat islam, in de persoon van de vele ‘vluchtelingen’ onderweg is van Libië zoals Il Gioirnale van Silvio Berlusconi durft te schrijven, is gewoon het voorgeschoteld dagmenu van elke dag en elke nacht. Hier in Centraal-Italië leven wij met de neus op de feiten. Wat Il Giornale schrijft, is geen ‘groepsbelediging’, maar de waarschuwing voor de man in de straat voor zijn wreedaardige toekomst als ‘Rechts’ verder in alle soorten ‘cordons sanitaire’ wordt gestopt. Dat is, veel meer dan opwarming der aarde, een ongemakkelijke waarheid.


*
Het is goed vast te stellen dat de Italiaanse collega’s van DS er ongeveer zo over denken als Paus Franciscus. Een ook dat is een reden waarom Italië zo weinig aanbod komt in de Coburger media. Een mengeling van Katholicisme en (vermeend) Fascisme, dat is niets voor een goede Coburger. Die zweert liever bij Marx en z’n eigen portemonnee.

*

*

Geen opmerkingen: