woensdag 28 september 2016

3725



5/650 * - De overloop der Flaminganten is in Gooik nu definitief ingezet -
.
Deel 1
WOENSDAG  28 SEPTEMBER 2016
*
H. WENCELAS, patroon van de Boejemers,
H. BARUCH e, H. LIOBA
**



Patricia en Fonske zijn vijfendertig jaar getrouwd en zij vraagt “Ventje, hoe gaan we dadde vieren?” – “Met tien minuten stilte,” zegt Fonske.   Ja, ’t zijn de beste menagen waar de vrouw de schat is en de man er ene heeft…
*
3725 - NET ALS IN DE DUIVENSPORT ALS DE PRIJSDUIVEN BEGINNEN TE BETEN

*

*
*
Zeker is dat een eigenaardigheid, minder in de politiek dan in de duivensport. Prijsduiven ‘vallen’ niet als ze thuiskomen van een verre fond-vlucht, ze ‘beten’. Tenminste, dat doen ze, als de buurvrouw op dat ogenblik net niet haar was heeft uitgehangen. En de buurjongen mag rond dat uur ook niet op z’n trompet beginnen spelen?
En deze twee dingen zijn juist dat tussen nu en de eerstkomende Verkiezingen wat ook de Nieuwe Vlaamse Arrogantie denkt te doen: veel beeldverstoring waardoor de duiven hun thuis niet meer vinden, en klankverstoring zodat iedereen er hoorndul van wordt.
Wat U er ook over denkt: de fond-vlucht van de waarachtige Vlaams-Bewuste Burger staat op ‘beten’, d.i? Lid worden van het Belang.
Het Belang, Walter, wat is dat? Wel slimmeke, als ge dat nog niet mocht weten, dat is de Partij van Het Vlaams Belang, het enige Belang dat er toe doet.
*


*
Maar deze Dame Pierreux, Isabelle als doopnaam, uit Gooik (ik wist begot niet dat Gooik bestond) prijkt belle-et-bien als een zeldzame pas ontdekte parel als eerste op de lijst van de thuis vallende duiven, netjes in haar ware nest.
De overigen zullen volgen. Er is plaats genoeg, al zullen de eersten wel altijd de besten zijn.
*




*
Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht’
Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooik. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.
Pierreux zetelde als eerste en enig gemeente en OCMW-raadslid in Gooik. Ze maakte sinds 2006 deel uit van het partijbestuur van de N-VA. ‘De inconsequente houding op communautair vlak en de talloze ingeslikte beloftes brachten haar echter tot het besluit haar voormalige partijdeur achter zich dicht te trekken en voluit te kiezen voor het Vlaams Belang,’ leest de mededeling van het Vlaams Belang.
‘Net als vele N-VA-kiezers voel ik mij bekocht. Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf trouw is gebleven en zijn rechtlijnigheid heeft behouden’, aldus Pierreux bij haar eedaflegging.
Van Grieken loofde Pierreux ‘voor haar politieke moed en Vlaams engagement’. ‘Met Isabelle vervoegt een ervaren en principiële politica onze partij. Eigenlijk is ze vandaag politiek thuisgekomen’, aldus Van Grieken in een reactie.
*

*

Dat is goed nieuws. Is dat goede nieuws? Natuurlijk is dat goed nieuws. Het versterkt de gelederen der zwaksten, maar verzwakt de gelederen der sterksten. Maar het vermindert de tweedracht niet. Omdat de Grote Gids niet wil toegeven dat de aarde rond is. Of dat de zon in het Oosten opkomt. Een soort communicerende vaten, als U wilt. Maar vaten waarvan de input van de grootste verstopt is met Coburger proppen papier-maché. En met vooral de dwanggedachte, dat de PS eerst moet verslagen worden.
Maar het goede ervan is, dat de zwevende ja-knikkers over de brug zullen komen naar zij die in de media de toon zetten en die nu zeggen dat het Vlaams Belang ineens niet meer ‘moreel verwerpelijk‘ is. En dat zit snor. Goed snor zelfs.
*

PS
Ook gelet op de badinerende toon van de DS? Die vat weer niet op. Precies het werk van een moe gewerkte pantoffelheld. Geschreven van op grote afstand, zoals van op de achterkant der maan. Om toch zeker niets goeds te schrijven over om het even welke Vlaamse Betrachting…..

*

*

Geen opmerkingen: