zondag 2 oktober 2016

3746



7/918 * -Bloedtransfusies gevraagd door MR in Wallonia – Leon Degrelle - Historisch overzicht over Berlijn, incl. een triomferende A.H. -
.
DEEL 2
ZONDAG 2 OKTOBER 2016

HH. ENGELBEWAARDERS,
H. LEUDGER, Z. EVERELM

Diel heeft al een paar keer zijn engelbewaarder nodig gehad.  Zijn vriend Modest vraagt hem of hij gelooft in vliegende schotels. “Honderd procent zeker dat ze bestaan,” antwoordde Diel.  Modest kijkt verwonderd. “En hoe weet ge dadde?” – “Wel, ‘k zal ’t u vlug ne keer gaan zeggen, zie.  Passeerde weke kwam ik ’s avonds laat thuis uit mijn stamcafé. Ik had wel een glazeke te vele op.  Het eten was al uren koud en min Melanie was in alle staten en de schotels vlogen mij rond de oren”.
*
3746 - ALS DE WAALSE HAAN DE PASSIE PREEKT, BOER LET OP UW GANZEN
*
*
*
Als ik het goed begrijp, moet Wallonië een echt sprookjesland zijn. Waar de politiek, net als in kinderverhalen, de mensen nog van alles op de mouw kan spellen.
Zelfs Madame NON (Joelle Milquet) lukt het om, alhoewel haar zaak nog moet voorkomen, om terug in de federale vleespotten te springen. Met Kerstmis kan men dus weer zeggen: ‘Joyeux Noël’, of is het eerder ‘NoYez Joëlle’…
Of elektroshocks nog kunnen helpen bij een overleden lijk, valt te betwijfelen. In kindersprookjes zoals de kus van een droomprins bij het opgebaarde Sneeuwwitje lukt dat wel, maar in de heropstanding van een ganse bevolkingsgroep, is dat wel even anders.  Er zou nogal wat moeten afgekust worden!
*

Léon Degrelle
*
Wallonië heeft in zijn korte bestaan inderdaad slechts één droomprins die dat had gekund, gekend. En die is, met een doodvonnis op zak, gaan sterven in het Spanje van Franco. Zijn asse werd later in het geheim uitgestrooid op Le Tombeau du Géant, een voorhistorisch rotsplateau in een bocht van de Samber.
Dat Wallonië zijn Groten niet eert, is een veeg teken. Hebben we gisteren nog gezien op de TV, waar er in een historische film over Berlijn waar ook Degrelle werd gevierd als een Germaanse Held, waren beelden te zien van A.H. in zijn gloriedagen….
Sjarel Michel (MR) zou dat toch ook moeten weten, dat een land die zijn Groten niet eert, ook geen toekomst heeft…
Lees hieronder zijn (vruchteloze) verzuchtingen om de PS te ‘bashen’….
*

*


GEPLUKT BIJ
*
MR haalt hard uit naar PS en cdH: "Wallonië heeft elektroshock nodig"
Wallonië hinkt op alle vlakken achterop op Vlaanderen, en dat verschil wordt nog groter. De schuldige? De meerderheid van PS en cdH. Die boodschap brengt Waals oppositieleider Pierre Yves Jeholet (MR) in De Tijd en L'Echo. "Wallonië heeft een elektroshock nodig."
Waals minister-president Paul Magnette (PS) schetste enkele weken geleden nog een volledig ander beeld. Wallonië doet het dezer dagen stukken beter, klonk het toen. Maar dat klopt niet, zegt Jeholet. "De economische groei die de volgende vijf jaar wordt verwacht, bedraagt 1,3 procent in Wallonië tegenover 1,6 procent in Vlaanderen. De werkloosheidsgraad is dubbel zo groot als in Vlaanderen. De werkgelegenheidsgraad ligt tien procentpunten lager dan in Vlaanderen."
Het huidige Waalse beleid benut enkele grote opportuniteiten niet, klaagt de MR-fractieleider aan. "We hebben de luchthavens van Luik en Charleroi, onze goede universiteiten, een goede ligging in het centrum van Europa en we hebben nog tal van bedrijfsterreinen beschikbaar." Het probleem: volgens Jeholet duurt het in Wallonië 7 tot 8 jaar vooraleer een bedrijf een nieuw bedrijfsterrein in gebruik kan nemen.
Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de wildgroei aan structuren, instellingen en bestuurders, die de huidige PS-cdH-meerderheid volgens hem in stand houdt. "We moeten af van het linkse dogmatisme." Zo begrijpt Jeholet niet waarom de PS zich verzet tegen TTIP (het handelsverdrag tussen de EU en de VS, red.). Dat zou de Waalse export immers een flinke boost geven, iets wat volgens Jeholet broodnodig is. "Wallonië staat in voor 18 procent van de export en Vlaanderen voor 80 procent."
*

*
De MR, de Francofone Blauwe Geschelpten, Federaal aan zet geraakt dank zij de Nieuwe Vlaamse Arrogantie van BDW speelt in de Waalse en Brusselse Regeringen, twee van de zes Regeringen waar Coburgia arm door is, is in Wallonië daar slechts de voetmat van de Parti Scandale.
De Waalse bevolking heeft geen nood aan welkdanig infuus, maar, kort en goed, aan een buiten-de-wet stelling van de Rode Spitsbroeders Bende. Als gelijktijdig daarmee er ondoordringbare barricaden zouden kunnen opgezet worden aan zelfs het kleinste stempellokaal, dan bestaat er een waterkanske dat het Waalse Volk ontwaakt uit zijn lethargie.
‘Geen woorden, maar daden’: waren dat ten gronde dan geen woorden uit de Internationale, hun eigen Volkslied?
Fabrieken worden niet gerund door wauwelende ‘Délegées’ der syndicaten, maar door Ondernemers met ballen aan hun lijf. Die, akkoord ook uit eigenbelang, staan voor de goede werking van hun bedrijf en daarbij zeer goed beseffen, dat de welvaart van al hun werknemers in de eerste plaats daarbij onontbeerlijk is.
Na het bijna 100 jaar lang te hebben geprobeerd met het omgekeerde, is de tijd nu wel aangebroken, om het in de andere richting te doen. Niet langer ‘Leve de vakbonden - Weg met de bazen’, maar ‘Weg met de vakbonden en leve de Bazen”.
Enfin, wil ik maar zeggen, just een klein beteke gezond verstand gebruiken.
*

Geen gekraai, maar handen uit de mouwen
*
En laat dan jullie Haan zelfstandig en zonder hulp, op eigen vleugels wieken naar een betere toekomst. Socialisme is een ouderwetse en helemaal achterhaalde remedie om armoede te bestrijden.
Wij  Vlamingen, hebben dat trouwens altijd geweten…..
*

*

Geen opmerkingen: