dinsdag 4 oktober 2016

3752



9/1567 * - De Ondergang van het Avondland? – Het verweer mag om de Liefde Gods niet stilvallen – Up Lace & ontvolking steden - -
.
DEEL 1.
DINSDAG  4 OKTOBER 2016
WERELDDIERENDAG
*
H. FRANCISCUS VAN ASSISI,
de man die met de vogels kon spreken


STICHTER VAN DE MINDERBROEDERS
en hun bijhuizen: de Clarissen, de Kapucijnen , de Recollecten,…  .
*

Aloïs en Cyriel, twee ijverige groendienstwerkers van ’t stad, zijn in de weer.  Cyriel graaft een putje, waarop Aloïs datzelfde putje subiet weer toesmijt.  Als de eerste schepen daar toevallig passeert, en die twee zo bezig ziet, wil hij daar ’t fijne van weten: “Ewel,” zegt Aloïs, duidelijk de ploegbaas, “onzen Pierre, die normaal de boomkes plant, is ziek vandage!”
*
3752  * ZOALS HET SPREEKWOORD ZEGT: STERVEN MET WAPENS IN DE HAND
*

*
*
Ieder dag horen we over bedrijfssluitingen, onze oren tuiten ervan. En nog het meest door zij die niet graag de handen uit de mouwen steken. Het gaat altijd over de gevolgen, en nooit over de oorzaken.  Want dan zou men bij onze Grote Verlichte Verstanden uitkomen. Om dat in te zien hoeft niemand daarvoor eerst een opiniërend hoofdredacteur te zijn. Neem als voorbeeld maar gerust de ING-affaire: bij de Noorderburen 200 filialen, bij ons maar liefst 650 (+ meer dan 500 van de Record-bank = ING). Is dat ‘geleide democratie’. Of, voortgaande op de bijna uitsluitend uit aan de kant geschoven politieke personaliteiten in de Raad van Bestuur (Eandis) de fzefilmd werden na de schrapping van het Chinese avontuur, het gevolg van Linkxe zakkenvulling (o.a. L. Vandenbossche, Tobac,…)?
Neem daarbij nog het fenomeen in de Bankierswereld van de ‘negatieve interest’, opgelegd door de E.C.B., al even progressief als egoïstisch, handelend in opdracht van deze USA, en dan komt U terecht in het verhaal van dat oud vrouwtje dat haar ezeltje iedere dag wat minder eten gaf en die stierf net toen die daaraan gewoon was geraakt.
Een andere pijler van Het Nieuws is over stijgende criminaliteit. Of over islam-aanvallen op gewone burgers. Of erger, om steeds meer Wetten afgekeken van de Nazi-tijd in te voeren.  Voorbeeld: de EU-Verordening voor de verplichte opvang per land van islamitische kamikazes. Hongarije had er de mond van vol, heeft alles geprobeerd om het tij te doen keren maar is teruggefloten, opstoken door de E.U.-Bobo’s in Bruxellabla-bla-bla, door de Linkxe achterban.
Er moeten dus eerst serieuze klappen vallen vooraleer bij onze Vaderlandse mandaat-dragers de oogschelen zullen vallen. En die zitten, als we de voorbereidingen mogen geloven, er aan te komen. Die zijn dan wel niet ‘Vaderlands’ gezind jegens uitgeleefde  staatskundige creaties uit Djezekens Tijd, maar in spontane natuurlijke volksgeboden gemeenschappen. Die roepen niet ‘Anderen eerst’, maar ‘Eigen volk eerst’.
*
Vandaag Aleppo, morgen Gent, Antwerpen, Hasselt of Brussel

Alleen door de schuld van de islam, religie van de Vrede, of de schuld  van onze Eigen Leiders…..
*
Kortom, de tijden zijn er dus niet naar om op te geven, zelfs al zijn we daarbij nog ouder dan Mathusalem en die was tegen de 800 jaar. Allez, dat zegt toch De Bijbel, maar die wordt beetje-bij-beetje vervangen door De Koran. U weet wel, dat Heilig Boek van de moslims waar er al meer dan 1400 jaar bij herhaling wordt geschreven over ons als ‘Ongelovige Honden’ die ten allen prijze moeten worden vernietigd. Om hun rijkdommen te kunnen stelen, al staat dat daar alleen maar tussen de lijntjes te lezen.
Maar allez, niemand is onvervangbaar en het kerkhof (of de strooi-weide: (schrappen waar U niet wenst te belanden) ligt vol met mensen die onmisbaar waren. Wat nog altijd niet wil zeggen, dat vaandelvlucht moet aangemoedigd worden.
Niemand zal ooit tevergeefs geleefd hebben. In vroeger tijden zongen dan ook de Engelen die ons ten Paradijze be-geleidden. Maar nu moet buiten de (lege) Kerk gebeuren, onder de komische supervisie van de ceremonie-meesters. Hoe kan men verwonderd doen, dat de hele samenleving er maar op los leeft? Onze normen en waarden zijn als lege omhulsels in de op het meubilair na, bijna lege kerken blijven liggen….
Respect? Dat is ouderwets. Een menselijk en geen dierlijk bestaan willen leiden?  Is ook ouderwets. Eerlijk en rechtschapen willen zijn? Is ouderwets. Werken in het zweet zijns aanschijns? Is ouderwets en stierlijk stom. Zijn evennaaste beminnen gelijk zichzelf? Laat me niet lachen.  We leven immers maar één keer, en dat is kei-tof.
Leven alsof iedere dag je laatste kan zijn? Da ziede van hier…
Zich de roem van de voorvaderen blijven herinneren, of beter nog, daarnaar te willen leven? Is al lang niet meer van onze tijd.
En dan (zie artikel hieronder) is men verwonderd dat het Ongeboren Leven reeds aan drugs en andere genotsmiddelen verslaafd is. Tja, dan maar overschakelen op laboratorium-kinderen, nietwaar? Seks is van nature om te genieten, en niet om het Leven door te geven…. Nog een van die Waarheden die gewoon omgedraaid wordt. De eigen (verboden) pleziertjes ontnemen ter wille van de voortplanting?  Da ziede van hier.
Het beste zou nog zijn, in de geest van A.H. alle ‘onnutte eters’ een spuitje te geven. We zijn er trouwens al dichtbij. Oudjes, dement of ziek, kosten teveel geld. Langdurig zieken, geesteszieken, invaliden: die hebben voor de Samenleving toch geen nut meer? Uit mededelingen aan hun familie, kregen die uit de Nazi-kampen te lezen, dat hun dierbare man, vrouw, kind,  broer of zuster daar bezweken was aan de gevolgen van een hartaanval. Met de groeten van A.H., Führer aller Germanen en Leider van de Socialistische Arbeiders Partij.
En ziedaar: het gezonde deel van de Samenleving kon het er daardoor beter van pakken!
In Rotterdam (nog net geen sterilisatie) is het al bijna zover. Alleen het kader waarin alles zich zal afspelen, moet nog besproken worden. De Marokkaanse burgervader regelt dat wel.
De gewone man in de straat, trouwens meestal in datzelfde progressieve beddeke ziek, kan niet verder dan ondergaan, maar de Dames en Heren Burgemeesters, net iets beter geplaatst, roepen moord en brand. Wegens allerlei baldadigheden tegen hen begaan door malcontente medeburgers. Hoe zou dat nu komen? Door de Originals, wegens de nieuwkomers, of nieuwkomers wegens de originelen. Dat gaat dan ook gewoonlijk niet om Pokemon-beestjes of nachtlawaai door armlastige buren. Maar over de grond van de zaak mag niet ‘gecommuniceerd’ worden. Ist Verboten! Führerbefehl!
*
Zouden onze Verlichte Grote Verstanden dan nog altijd niet weten, dat wie wind zaait, storm zal oogsten? Dat wie staakt om te staken, riskeert zijn werk voorgoed kwijt te geraken? Dat wie het islam-gevaar bemint, er ook zal door vergaan?
*


*
De USA, die gelukzakken, staan op het punt het geweer van schouder te veranderen. Een onderwerp dat ook Digitalia in alle sereniteit (maar in stilte) voor de rest van de kiesstrijd zal blijven opvolgen. Al hangt hier voor ons allemaal, willen of niet, ook onze eigen toekomst van af.
Ons eigen Vlaamse potje koken, is ondertussen al lastig genoeg. En door steeds op dezelfde nagel te kloppen, bestaat de hoop dat medemensen, hoe weinig ook, beginnen na te denken. Veel aarde zal het allemaal wel niet meebrengen. Maar wat wilt U? Alle beetjes helpen, zei de mier en se plaste in de zee.
Hier sta ik. Ik kan niet anders.
*

*


GEPLUKT BIJ


*
Elk jaar dertig baby’s die afkicken van harddrugs in Antwerpse ziekenhuizen
Vandaag om 04:45 door Johan Van Baelen
*
In Antwerpse ZNA-klinieken moeten jaarlijks dertig pasgeboren baby’s afkicken van de harddrugs die hun moeder nam. Schepen Fons Duchateau wil hierover een maatschappelijk debat, ook omdat Rotterdam kwetsbare ouders gaat verplichten anticonceptiva te nemen.
“Ik zeg hierover: ‘Neen, maar’”, zegt de Antwerpse schepen Fons Duchateau van Sociale Zaken (N-VA), die als OCMW-voorzitter de problematiek maar al te goed kent van in de ZNA-ziekenhuizen. “Mijn Nederlandse collega start een Rotterdams project om kwetsbare ouders via intensieve gesprekken en met lichte dwang te brengen naar het vrijwillig gebruik van anticonceptiva.”
“Ik moet zeggen dat ik dat discours kan volgen vanuit wat ik zie in onze ziekenhuizen”, zegt Duchateau. “Zeker als ik de baby’tjes zie van moeders die ook tijdens de zwangerschap, tegen alle adviezen in, drugs zijn blijven gebruiken. Dat zijn baby’s met afkickverschijnselen. Zo hebben we er dertig per jaar. Ze hebben pijn, bewegen zeer verkrampt. En dan weet je nog niet of ze hersenbeschadiging hebben opgelopen.”
“Maar ik huiver ervoor om hierover grote woorden te spreken. Eerst moet de academische wereld zich hierover moet buigen: ethici, pedagogen, juristen die het best het belang van het ongeboren kind kunnen afwegen tegen de vrijheid van de moeder.”
*

*
Om te eindigen, nog ’n zoethoudertje uit de wei-tas van een zorgzame jager.
Het gaat over de ‘ontvolking’ van onze steden van al onze Middenstanders.   Ha Ja, al onze politiekers hebben nu eenmaal hun kop laten volpraten met ‘the Ameriacan Way of Life’  Ze zagen  in hun verbeelding weidse winkelcentra, met vooral veel parkeermogelijkheden ver buiten de stadskernen. Joepi! Dat was Kassa! Kassa! Kassa! En aan de gevolgen – de leeglopende stadscentra – dachten ze niet eens.
En nu is het zover. De Middenstand werd weggelokt naar de nieuwe winkelcentra en rap-rap-rap werd de stad auto-loos verklaard. Met verbod of onmogelijk gemaakte parkeergelegenheden. Want, juist, het Openbaar Vervoer moest dringend gepromoot worden.
Resultaat: kapot gemaakte levens, verloederende ‘Shopping Centers’ (Kortrijk), slachtoffer van de tijd en van de almaar meer grote ‘Centra’ zond de hoofdsteden. Zie ‘Up Lace’, speek uit ‘You Place’, the place to be.
*

*
*

*

Geen opmerkingen: