woensdag 5 oktober 2016

3757



5/719 * - Onze gestolen pensioenfondsen -
.

DEEL 5.
WOENSDAG  5 OKTOBER 2016
*
H. PLACIDUS, H. MARIA-FAUSTINA,
H. BRUNO, bisschop van Grenoble.
“Vergeet niet te bidden op Sint-Placied, of ’t zal regenen dat het giet”
*
3757      - OORDEEL VELLEN OVER ZIJ DIE ONS LAND NAAR DE AFGROND HEBBEN GEREGEERD
*
*
*
Aan de macht blijven. Zich wentelen in de vleespotten. De kaars langs twee kanten branden.
Van vooral die drie dingen (en vooral van de vrouwtjes) alles weten, is voldoende geweest om in Coburgia te kunnen blijven regeren. Met Staatsgelden kunnen omgaan zoals een goed huisvader, is nooit aan een van hen besteed geweest.
We weten dat allemaal instinctmatig, maar nu ondervinden we er de brutale gevolgen van. Steve ‘Gratis’ is daar het (verzopen) bewijs van. Zodanig aantrekkelijk dat het gratis de wereld rondreizen nu een E.U.-maatregel moet worden. De veruitwendiging van het regeren met een groot gat in de hand . Een slechte gewoonte van Uiterst Linkx, over Gematigd Linkx tot Extremistisch Linkx, allen om ter rapst die ene Marx achterna. Zo lang als het maar over andermans geld gaat en ze er zelf wel bij varen.
En nog komt er geen einde aan.
De pensioenleeftijd werd dus verhoogd van 65 tot 67, uit reden dat we allemaal langer leven. Met onmiddellijk gevolg (zoals U hieronder zult lezen) dat 300.000 ‘jongeren’ meteen drie jaar langer aan den dop staan. Niet op letten: is gewoon ‘colateral damage’. Het hoofddoel is bereikt: twee jaar geen pensioenen  moeten uitbetalen.
Maar erger is, dat de huidige pensioengelden blijken opgebracht te zijn door de huidige bijdragen. Wablief, Meneer? We zijn allemaal toch opgegroeid met de kennis, dat onze afgehouden bijdragen, die steeds maar hoger werden, door de Overheid in onze naam beheerd werden als een soort verplichte spaarrekening, om daar later van te kunnen leven?
Dus al deze bijdragen van vele generaties ver, zijn ondertussen als rook door de schouw, zo maar verdwenen? Ja Ja, de ‘pre-pensioenen kwamen uit diezelfde ‘kas’ als een soort ‘Gratis’ Openbaar Vervoer à la Steve. Wat hadden we toch goeie politiekers, die zorgden dat werk-onbekwamen zo maar konden genieten van andermans spaargelden….
Maar schone liedjes duren niet eeuwig. En wie zit er nu op de blaren? Jan en Mie Modaal, die gedwee verder dezelfde soort Leiders blijven kiezen.
*

*

*
Experts waarschuwen: ons pensioenstelsel staat op instorten
*
GEPLUKT BIJ

Als er niet drastisch wordt ingegrepen, zullen we nooit het wettelijk pensioen krijgen waar we op hopen. Dat zeggen specialisten Jef Vuchelen (VUB) en Mark Scholliers. Volgens hen doet de overheid te weinig en zijn de prognoses over vergrijzing en pensionering veel te rooskleurig.

Vuchelen en Scholliers deden hun uitspraken in Het Nieuwsblad, naar aanleiding van een boek dat ze over het probleem publiceerden, 'Het Grote Pensioenbedrog'. Volgens hen zal ook de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 niet de oplossing brengen waarop wordt gehoopt. De pensioenkost wordt daardoor wel verlaagd, maar doordat oudere mensen langer aan het werk zijn, maken ze geen plaats voor jongeren. En dat zou zo'n 300.000 extra werklozen met zich meebrengen.
Ze wijzen ook op een belangrijke mis-conceptie. Veel mensen zien hun pensioenbijdrage als een soort verzekeringspremie, die ze op het einde van hun carrière zelf kunnen innen. Maar de huidige bijdragen worden gebruikt om de huidige pensioenen te betalen. De pensioenbijdrage over 20 jaar zal betaald worden door de mensen die op dat moment aan de slag zijn. Als er dan minder mensen werken, zal er dus ook minder geld voor de pensioenen zijn. Wat het systeem onder druk zet.
*

*
Geen wonder dat vette partijvissen ineens uit de politiek verdwijnen. Namen, noemen is onbegonnen werk. Ingetje Vervotje? De Terminator? Renaat ’t Landuit? Patrick Janssens, enz, allemaal gevlucht voor de verantwoordelijkheid?
Op de lege plaatsen zijn jonge broekjes gekomen die nu gemakkelijk aan kant zullen kunnen geschoven worden door Jonge Leeuwen.
Het zal dàt worden, of de opkomst van de Halve Maan. Aan ons, het Volk, de kiezers, om de juiste keuze te maken.  Niet wachten op de Overheid, die aan de hand van VRT-materiaal, een multiple choice lijst voor onze ‘jongeren’ op de markt brengt. Geheel objectief, wordt ons verzekerd. Objectiviteit van de kant van de Overheid of van de TV? Zieltjeszwijnerij, ja!!!!
*

Wie geraakt daar nog aan uit?
*

*
*

Geen opmerkingen: