donderdag 6 oktober 2016

3761



8/1221 * - Via het beroepsgeheim de terreur-maffia in bescherming  nemen – Het Flikkenmes in Schaerbeek – CM maakt de specialisten aan, en de Specialisten pakken de CM aan: weeral na decennia van tijdverlies -
.
DEEL 3
*
DONDERDAG 6  OKTOBER 2016

H. BRUNO: stichter der Kartuizers,
Z. ISIDOOR DE LOOR: een geliefde figuur in Kortrijk, als pater portier bij de Passionisten heel goed gekend door iedereen die aan de deure belde.
*
3761 - WE ZIJN ECHT BLIJ DAT ‘S MORGENS DE ZON WEER SCHIJNT
*

Er op en er over…..
*
*
Vergis U niet over de exacte bedoeling van de titel  hier bovenaan: het is echtig en techtig de glans van de krant De Morgen die hier bedoeld wordt.
Zeg nu zelf: het  zo geroemd en geprezen beroepsgeheim van Overheidsdiensten om islam-terroristen te beschermen wordt hier aangeraakt.
Alleen in deze van als Linkx bekendstaande krant vond ik dit onderwerp. De andere krantenkoppen (behoudens vergissing) schreven niets in die richting. Waarschijnlijk nog maar eens, zogezegd om de burger niet te verontrusten, maar volgens mij in werkelijkheid om de vriendjes niet in verlegenheid te brengen.  Want, na lezing van wat volgt zult U wel merken dat die in grote verlegenheid zouden zijn gebracht.
Waarlijk De Morgen ontziet geen Heilige Huisjes.
*

*
De Nieuwe Vlaamse Arrogantie heeft er inderdaad de bijl in gezet, en nu beginnen de hoofdverantwoordelijken in de terreurbestrijding eindelijk los te komen.
Linkx heeft, zoals nu openlijk wordt blootgelegd, decennia lang de terreur de hand niet alleen boven het hoofd gehouden, maar heeft er actief aan meegewerkt door de daders in bescherming te nemen.
Wat er ondertussen verkeerd gelopen is, moge blijken uit het feit, dat zelfs de broer van de hoofddader van de aanslagen in Parijs, een bezigheids-jobke had gekregen op het Stadhuis van Molenbeek.
En ja, de NV-A verdient een dikke proficiat voor haar (laattijdige?) aanpak. Waarbij U zich indenken wat het zal worden, de dag dat Het Vlaams Belang mee bestuurt. Weg de muilentrekkerij, de zeemzoetige goedpraterij van een Beke, een Peeters, een Crombez. Hun tijd is voorbij. Nu moeten mannen en vrouwen met haar op hun tanden het roer van het Schip van State overnemen.
*

*
Dàt is het ideaal waarvoor ik al jaren pleit: het behoud van onze eigenheid. Het is de enige manier om de islam-barbarij in te dammen en zelfs terug te schroeven.

Waar zij dan met hun ‘geglobaliseerde’ idealen naartoe moeten, weet ik niet? Misschien naar Mars of Jupiter, tussen al die andere sterren die pinkelen aan het firmament. Van mij moge ze schitteren, maar niet in mijn achtertuin…..
*


GEPLUKT BIJ
*
Beroepsgeheim OCMW's kan vandaag vervallen
Terreurcommissie stemt over afschaffing
*
De kans is groot dat vandaag een wetsvoorstel wordt goedgekeurd waardoor het beroepsgeheim van medewerkers van OCMW's, vakbonden, ziekenfondsen en ministeries wordt opgeheven als zij aanwijzingen hebben van terrorisme. De aanval in Schaarbeek toont aan dat de terreurdreiging nog niet is geweken.
Het wetsvoorstel legt sociale organisaties twee verplichtingen op. Eén: de plicht om te antwoorden op vragen van het gerecht. Twee: de plicht om aanwijzingen van terreur uit zichzelf te melden. "Als een maatschappelijk werkster tijdens een huisbezoek signalen opvangt die op terreur wijzen, dan moet ze die melden aan het gerecht", zegt N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel, die het wetsvoorstel indient.
Sommige Brusselse OCMW's weigeren mee te werken aan het onderzoek tegen terreurverdachten. "Ik heb een standaardbrief van het OCMW Brussel-hoofdstad aan het parket, waarin zij weigeren informatie mee te delen", zei Johan Delmulle, Brussels procureur-generaal, maandag in de commissie rond de aanslagen van 22 maart. Hij klaagde de gebrekkige samenwerking ook aan toen jihadstrijders in Syrië onterecht een leefloon kregen.
"De uitwisseling van informatie is cruciaal in de bestrijding van terrorisme", legt Van Peel uit. Zo bouwen personeelsleden van OCMW's nauwe banden op met de mensen die ze helpen, onder meer via huisbezoeken. Ziekenfondsen, ministeries en vakbonden zouden dan weer over adressen van mogelijke terreurverdachten beschikken.
Normaal valt die informatie onder het beroepsgeheim, maar daar komt nu een uitzondering op in terreuronderzoeken. De uitzondering, waarover de meerderheid van de regering-Michel een akkoord zou hebben, wordt vanmiddag normaal gezien gestemd in de commissie Terrorismebestrijding van het federaal parlement.
Strijd tegen apps

De inlichtingendiensten waarschuwen echter dat die maatregel niet volstaat. In de aanslagencommissie van gisteren eiste Jaak Raes, het hoofd van de staatsveiligheid, dubbel zoveel personeel. Inlichtingendiensten in Europa kunnen doorgaans op twee keer zoveel mensen rekenen als de Belgische. Hun budgetten liggen tot vijf keer hoger. "Je kunt de citroen niet blijven uitpersen", waarschuwde Raes.

Ook de militaire inlichtingendienst ADIV eist meer slagkracht. Volgens luitenant-generaal Eddy Testelmans moet de beloofde cyberafdeling er snel komen. Bovendien wil hij dat België binnen de Europese Unie aan de kar trekt voor een marktverbod tegen bedrijven "die apps aanbieden waartoe inlichtingendiensten geen toegang hebben". Daarmee bedoelt hij apps als WhatsApp, Telegram en Viber, die vaak worden misbruikt door terroristen.
In het been geschoten
Intussen flakkert de strijd tegen terreur weer op. Gistermiddag viel een 43-jarige man twee agenten aan in Schaarbeek. Eén agent werd daarbij geraakt in de hals, de andere in de buikstreek. Het duo werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Ook de dader werd afgevoerd nadat die door een derde agent in het been werd geschoten.
Het zou gaan om een voormalige beroepsmilitair die de Belgische nationaliteit heeft. Hij stond bij het Belgische gerecht bekend omdat hij contacten had met Syrië-strijders. Volgens het federaal parket is het duidelijk dat het om een terreurdaad gaat. "Wij hebben voldoende elementen om daarvan uit te gaan", stelt het parket, dat voorlopig niet meer informatie vrijgeeft.
*

*

*
Het is godgeklaagd dat na al die jaren, de Grote Politiek, die zich in doorsnee op kleine ambachtelijke wijze bezig houdt met bijkomstigheden, de hoofdzaken op hun beloop laat.  Tot het zover gekomen is, dat in Schaerbeek die ‘belgische man die zomaar drie Agenten met een beenhouwersmes te lijf ging bekend staat als een goede vader van maar liefst 5 kinderen. Het was een ex-beroepsmilitair, die zich in zijn vrije tijd bezig hield met... kickboksen. En ja, hij was bij de Politie bekend, zoals dat heet.
En weer komt puntje bij paaltje: beroepsgeheim, geheim van het onderzoek, en de kous is af.
Hoofdzaak en bijzaak: de Heren Politici verkiezen hun tijd te verdoen aan het gemakkelijkste.
Ook Geens (CVP en ex-advocaat van het ACW) werkt aan vernieuwing voor de Assisenhoven. Aan de wereldberoemde achterstand van heel het Justitie-Apparaat … raakt hij niet.
De CM, ziekenfonds en bijhuis van het ACW wil de ‘tarieven’ d.i. de erelonen van de Academici in de Geneeskunde aan banden leggen. Wegens de slechte tijd, ziet U. En nu keren die Academici zich als reactie wel tegen die Ziekenfondsen zeker! Ok-ok wegens diezelfde slechte tijden.  Die ziekenfondsen leven van bijna 1.5 miljard staatssteun per jaar en dat moet met de helft verminderd kunnen worden.
Weeral een probleem zo oud als een oude kasseiweg, dat altijd onder de mat werd geveegd….
*

*
Samengevat: er is echt wel veel werk aan de winkel voor de nieuwe ‘mandaatdragers’ voor na de verkiezingen. In de hoop dat die in de eerste zes maand kort en goed de meeste vuile stallen grondig zullen opkuisen. Om daarna te doen zoals elke paardenliefhebber uit zichzelf doet: dagelijks de stal mesten, zodat de hele boerderij proper blijft.      
*

*

Geen opmerkingen: