woensdag 12 oktober 2016

3778


6/858 * - Valse maar hoopvolle start van het nieuwe politieke jaar -
.
WOENSDAG 12  OKTOBER  2016

H. WILFRIED VAN YORK, H. RUDOLF
*
Wiezeke staat haar haren te wassen in de badkamer als haar man binnenkomt. “Maar Wiezeke toch… Vooraleer je die shampoo gebruikt, moet je toch eerst uw haar nat maken?” – “Maar nee toch slimmeke, er staat duidelijk op de fles: enkel voor droog haar!”
3778 HERRIE IN HET KIEKENKOT  MAAR HET VLAAMS BELANG HEEFT DE PASKLARE OPLOSSING IN HUIS
Sjarel Premier op weg, weg, weg….

De enige manier om te overleven

De regering zwemt dezer dagen in troebel water. Dat is helemaal geen uitzondering, maar deze keer zitten ze zeer, zeer diep. Dat komt voornamelijk omdat tussen de Walen en de Vlamingen, het water in dit land veel te diep is. Gewoon omdat elk van hen een eigen wereld op zich is. Wat wilt U dat er gebeurt, als twee wildvreemden met elkaar samen in een en hetzelfde bed worden gedwongen!? Alleen maar omdat de Machtigen der Aarde dat zo ’n 200 jaar geleden zo hebben gewild…
Bij de Babyloniërs verstond men elkaar niet meer omdat ze te hoog zaten met hun toren van Babel. In Coburgia komt dat omdat men te diep in de stront zit.
U kunt het zich dus gemakkelijk voorstellen: in zo’n rioolwater uit de WC’s overleeft zelfs niet één vis, zelfs geen mossel. En al zekerlijk geen rotte vis.
Zelfs al heeft men met dit land voordien vele watertjes doorzwommen, aan alles komt een eind. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang….
In naam van de Dierenbescherming, waaronder ministers, staatssecretarissen en ander loslopend wild, wordt bij deze dan aandacht gevraagd voor de pasklare oplossingen aangereikt door  Barbara Pas van Het Vlaams Belang.


Als we die vurige tweedracht zien, kunnen we zeggen, om het in de huis- tuin- en keukentaal van ons Koningshuis  te zeggen
‘C’est le moment’
Niet alleen die stink-beken in Molenbeek, Etterbeek, Schaarbeek, of Maelbeek, enz, enz, zouden moeten opgekuist worden, maar ook de vervuilde Zenne en vooral de stinkvijver van de Weststraat. Men heeft altijd de mond vol van ‘het milieu’ (Bah!) maar als er iets is dat we zelf kunnen doen, dan moeten we dat vooral niet aan onze Ministers overlaten.
Coburgia is, dank zij zijn 4 Grote Staatsdragende Partijen der Paljassen, zijn zes Regeringen en meer dan 200 landstalen, het land met de hoogste belastingen van de wereld en met het allergrootste bedrag aan uitstaande spaargelden op onze spaarboeken.
Dat is toch het zuiverste bewijs dat de roulette wegens overbelasting gaat stilvallen.
Dus moeten er nu maatregelen komen. In de uren dat de Coburger Praatbarak stilgevallen is. Dat heet het ijzer smeden binst het warm is. Op die manier zijn er niet eens verkiezingen nodig. Het is gewoon de tijd der voldongen feiten. 
We gaan vandaag slapen als uitgeblutste Coburgers, en morgenvroeg begroeten we de nieuwe dag als vrije Vlamingen. ’n Referendumke achteraf om de boel te bezegelen, en Kees is klaar.  Binst de Koninklijke Kater en Kattin van huis zijn, dansen de muizen voor hun vrijheid op tafel.

GEPLUKT BIJ
 *
Geen state of the union: geen state, geen union
Het Vlaams Belang heeft zonder veel verbazing kennisgenomen van het uitstel van de state of the union van eerste minister Michel, net zoals bij Di Rupo I al eens het geval was in 2013. Van het beloofde ‘structureel hervormen’ komt niets in huis. De beloofde kracht van verandering draait in de praktijk uit op de kracht van de ontgoocheling.
Het is voor Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas dan ook zonneklaar dat een deugdelijk sociaaleconomisch beleid en het presenteren van een fatsoenlijke begroting pas kunnen wanneer Vlaanderen en Wallonië zelf voor hun sociaaleconomisch beleid instaan en zélf verantwoordelijkheid te dragen voor hun staatshuishouding.
Maar een institutionele hervorming is nu net dàtgene wat deze regering voor vijf jaar ten grave heeft gedragen. De N-VA botst hiermee dan ook tot haar eigen schade en schande op het failliet van haar strategie die erop gericht was het communautaire voor vijf jaar in de diepvriezer te steken ten einde sociaaleconomisch orde op zaken te kunnen stellen.
Dit land heeft het laatste decennium geen normale regering meer gehad. Ook deze regering sleept zich voort van crisis naar crisis, waardoor structurele hervormingen uitblijven. Zolang het Belgische denkkader niet wordt verlaten, zal dit weinig fraaie schouwspel eerder regel dan uitzondering worden. Die conclusie maakte de N-VA ook voor de verkiezingen. Eens de ministerpostjes verdeeld, bleek het echter niet meer dan een goedkope belofte. Wat vandaag gebeurt, is niet meer dan de confrontatie met die woordbreuk.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

*
Het imago van de Tsjeven in het algemeen en dat van de Onder-Premier, aarts-fezelaar Peeters in het bijzonder, is nu wel zeer duidelijk dat die voor eeuwig en een dag om zeep is. Wat het vroeger ook al was, maar dan niet zo duidelijk voor iedereen.

Wat er ook van komt: dat soort van zaken is best te vergelijken met de stuiptrekkingen van een Staat die ligt te sterven. Ik zal op d’uitvaart zijn .





Geen opmerkingen: