woensdag 12 oktober 2016

3780


6/866 * - Onafhankelijkheid in concerto -
.
.
DEEL 3
WOENSDAG 12  OKTOBER  2016

H. WILFRIED VAN YORK, H. RUDOLF
*
3780 - VAN DE KOELE NV-A MEREN DES DOODS  = TOM, GELOOF ME, HET IS EEN DOOD SPOOR
Mensen komt dat zien!!!!!
De TVG van het VB rijdt de donkere tunnel uit…..
*
Nergens op de ‘Sociale Media’  heb ik gevonden dat mijn suggestie om in de initialen Tom Van Grieken een moderne Hoge Snelheids Trein (TGV) te vinden zou aangeslagen zijn.
En nu wordt dat ineens bewaarheid: de Nieuwe Vlaamse Arrogantie wordt door TVG met de neus op de feiten gedrukt: Niet Sjarelen, maar eitjes leggen, zo klinkt het, maar een beetje minder op z’n West-Vlaams.
Of in ’t Gents, waar dat zou luiden; ‘Nie neuten, mo aanpakken meine  joen’g’. En wat ziet m’n lodderig oog? De naam van de NV-A-fractievoorzitter Matthias Diependaele houdt met beide handen vol aan de communautaire omerta.
*
Omerta is een lelijk woord, dat thuishoort, maar niet alleen daar, bij de Italiaanse misdaad-maffia als de cosa Nostra, ‘Our own business’. Voorwaar, van een schot van zwaar kaliber, recht in de Rode Roos van die Half-Tsjeven.
Maar ’t is waar. Hoe meer men in een stink-pot vol kak roert, hoe meer het stinkt. Best is, die hele kwak ineens zomaar op straat te gooien. Zodat iedereen kan zien waarvoor de ‘polletjes polletiek’ de laatste 50 jaar in ons land heeft afgescheiden. Zo zou b.vb. die TVG van ons aan Dikke Maggy kunnen navraag doen aan hoeveel overleden Turkey’s, Marokhanen en ander raar gevogelte nog altijd overlevingspensioenen worden uitbetaald, zelfs al zijn die al jaren piepedood.  Maar voorzichtig: dat zijn verdorie juist de soort luizen die nog altijd voort stemmen opbrengt voor de Sossen en de Tsjeven….
Het zou dus wel eens terecht kunnen zijn, dat er kan en moet besnoeid worden op de… sociale uitkeringen.

’t Zou trouwens ook niet goed zijn voor de gezondheid van ons Maggy dat ze zonder haar kop op de eigen romp moet zien aan haar pensioen te geraken….

GEPLUKT BIJ
*
Voor eerste maal voorstel voor Vlaamse Grondwet besproken in Vlaams Parlement
*
Voorstel Vlaams Belang verworpen in commissie Algemeen Beleid

Gisterennamiddag lichtte Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn voorstel van resolutie ‘betreffende een proeve van grondwet voor de toekomstige onafhankelijke Vlaamse staat’ toe in de commissie Algemeen Beleid van het Vlaams Parlement. Het is het eerste voorstel met als bedoeling een Vlaamse Grondwet in te voeren ooit dat inhoudelijk besproken werd in het Vlaams Parlement.
Het Vlaams Belang had met de agendering van het voorstel als eerste bedoeling het debat over de wenselijkheid van een Vlaamse Grondwet opnieuw leven in te blazen. Van 2004 tot 2012 werden vijf voorstellen om een Vlaamse Grondwet in te voeren – van diverse partijen en met uiteenlopende strekking – ingediend in het Vlaams Parlement. Geen enkele keer kwam het echter tot een inhoudelijke bespreking. Het debat stierf daarmee een stille dood.

Volgens Tom Van Grieken is het meer dan ooit de plicht van het Vlaams Parlement om na te denken over de Vlaamse institutionele toekomst: “Het Vlaams Parlement mag zich niet neerleggen bij de naar aanleiding van het federale regeerakkoord afgesproken communautaire omerta die Vlaanderen opnieuw in een ondergeschikte rol dringt. Wanneer Vlaanderen zijn rechtmatige plaats tussen de Europese naties wil innemen en vorm wil geven aan zijn zelfbeschikkingsrecht, moet het nadenken over de invulling van een eigen Vlaamse grondwet.”
Het voorstel van het Vlaams Belang werd echter verworpen door de andere aanwezige partijen, inclusief N-VA. N-VA-fractievoorzitter Matthias Diependaele stelde “alle sympathie te hebben voor het initiatief, maar het niet te zullen steunen” omdat N-VA “heeft gekozen voor een andere strategie en zich daar ook aan wenst te houden”. Van Grieken stelde de uitspraak van de N-VA-fractieleider merkwaardig te vinden, "aangezien nauwelijks een half jaar geleden minister-president Geert Bourgeois nog een pleidooi had gehouden voor een Vlaamse Grondwet". 
Concreet pleit het Vlaams Belang in zijn voorstel voor een onafhankelijke Vlaamse republiek met een president als staatshoofd en een éénkamerparlement. Het Vlaams Belang wil in de grondwet ook plaats voorzien voor bindende referenda.

Als bijlage vindt u het voorstel van Tom Van Grieken. Hier kan u het beeldverslag van de commissie bekijken: https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1083426. De toelichting en bespreking van het voorstel vindt u vanaf 2:26:30
Wim Van Osselaer Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang.

*
Ha, ja, ‘k moet wel nuttig werk doen vandaag, en dus bij vriend Wim Van Osselaer in de leer gaan, want de Grote Politiek, zowel nationaal als internationaal, staat op springen. In de Kamers in de Wereld Hoofdstad van Het Kwaad, waar men volgens GG meer dan 100 jaar geleden al zei, “dat men daar het geld breekt met hamers” (let op de goed gevonden rijmwoorden), zal men het nieuwe politieke jaar inzetten met nietszeggende woorden en dan zien we wel. En in The Wild Water States of America pogen de presidentskandidaten elkaar de broek af te doen.
Daar waar in Broekzele de waardigheid nog niet of wat wordt opgehouden door de bretels van de communautaire puntjeszetterij, wordt bij de Rijke Nonkels uit Amerika gedaan alsof ze bij den God-den-Here zijn uitgenodigd, om er de engelen te… vogelen en te leren vliegen…..

Geen opmerkingen: