maandag 31 oktober 2016

3789




Maandag 31 oktober - H Quintinus
Op de laatste oktober houdt de natuur zich sober
.
3789 - CALYPSO ITALIANO OF APOCALYPSO MONDIALO?
De zaken lopen zowat overal ten einde. Nog 8 keer slapen en in Amerika begint  de wereld te vergaan. Ofwel verdwijnt het Clinton Gespuis met wortel en tak eindelijk achter tralies, ofwel herneemt den Donald zijn ‘core business’, namelijk geld alleen voor zichzelf verdienen. Om het even, de uiteindelijke luim der cowboys daar, zullen we in ons oude Avondland dus kunnen er van meespreken: een aardbeving in de geesten van de meest ontwikkelde medemensen.
Allemaal moeilijk om op staande voet geen hartinfarct te doen.
Niet voor niks onderwijst de Christelijke Geloofsleer het verband tussen geest en stof. Als het rammelt in de hoofden, rammelt het ook elders. En het begint zelfs in wat al sedert de tijd van Julius Cesar, d.i. 40 jaar vóór X, in wat het Centrum van de wereld heet te zijn: Rome.
Hieronder geef ik de feiten. Ongecensureerd zoal ze deze morgen vroeg verschenen in de Italiaanse Pers.
Una scossa nel mar Mediterraneo: «È rischio tsunami in Campania»
Il sisma che ha colpito mercoledì sera le Marche non è stato l’unico che non ha mietuto vittime. Un altro terremoto, silenzioso ma di magnitudo 5.7, si è verificato in mare venerdì notte alle 22.02, 83 chilometri a Nordest di Ustica, a una profondità di 474 chilometri. Beninteso: l’onda sismica non si è abbattuta sulla costa e non ha prodotto danni a cose e persone. E sono rare ma non facilmente prevedibili le circostanze in cui uno tsunami possa verificarsi. Ma data l’intensità del fenomeno, che a Messina è stato avvertito dai residenti, è lecito porsi qualche domanda nel tentativo di comprendere se abbiamo corso, o corriamo ad oggi qualche rischio.
Che cosa sarebbe potuto accadere, sebbene in via ipotetica venerdì notte, lo spiega Luigi Cavaleri, dell’Ismar Cnr, massimo esperto italiano di onde anomale e sismi sottomarini. «Un rapido calcolo – spiega lo studioso - mostra che, qualora si fosse generata un’onda di tsunami, questa avrebbe raggiunto le coste più distanti del Tirreno, Campania compresa, in meno di un’ora. L’isola di Ustica e la costa nord della Sicilia – calcola lo scienziato del Cnr – sarebbero state investite rispettivamente in 2-3 e meno di dieci minuti». 
Google vertaling
Een aardbeving in de Middellandse Zee: 'Het risico van een tsunami in Campanië »

De aardbeving die raakte woensdagavond Marche was niet de enige die niemand heeft vermoord. Een andere aardbeving rustig maar magnitude 5,7, treedt op zee vrijdagavond op 22,02 83 km naar het noordoosten naar Ustica, op een diepte van 474 km. Natuurlijk: de seismische golf is niet getroffen voor de kust en geen schade aan eigendommen en mensen. Het is zeldzaam, maar niet eenvoudig om de omstandigheden waarin een tsunami optreden voorspellen. Maar gezien de intensiteit van het fenomeen, dat in Messina werd gevoeld door de bewoners, is het legitiem om een ​​paar vragen in een poging om te begrijpen of we liepen of lopen een aantal risico's voor vandaag vragen.
Wat er kan gebeuren, maar hypothetisch vrijdagavond, vertelt Luigi Cavaleri, Ismar Cnr, maximum Italiaanse expert in abnormale en onderzeese aardbeving golven. "Een snelle berekening - zegt de wetenschapper - toont aan dat, als het een tsunami golf had opgewekt, zou dit de meest verre kusten van de Tyrheense Zee, met inbegrip van Campania, in minder dan een uur. Het eiland Ustica en de noordelijke kust van Sicilië - berekent CNR wetenschapper - zou zijn respectievelijk geïnvesteerd in 2-3 en minder dan tien minuten. "
*
Als de hemel invalt, zitten we er allemaal onder. De Russische oorlogsvloot ‘oefent’ daar in de directe omgeving. Ietwat verder is er de kust van Libië en Syrië: veel is er niet nodig om de vlam in de atoom-pan te doen slaan….
In Rome blijken metro’s gesloten te zijn, omdat het water uit de muren perst, in Centraal Italië liggen de plaatsjes Amatrice - Visso – Norcia in puin. De aarde leeft. Ook bij ons. De zee beeft en slaat de  golven tegen de rotsen aan de grote teen van de Laars… Dwaalt Koning Oedipus daar ergens rond, vruchteloos en woest geworden, op zoek naar zijn vader? Wie zal het zeggen.  Overal aan land schudt en beeft de aarde als op het Laatste Oordeel. Te middag maakte de Rai reeds gewag van een 140-tal geregistreerde bevingen.
Het zijn zowat dezelfde bedreigingen die voorspeld staan voor Het Einde der Tijden. De stormloop naar de houtzagerijen om planken voor elk zijn eigen familiale Ark van Noach kan beginnen. Samen met het hamsteren van voedsel voorraden om te overleven.
Vergeet vooral niet een koppel jonge duiven aan boord te nemen. Die zullen nodig zijn om te verkennen waar en hoe het water gezakt zal zijn. En denk er aan, de GPS zal stom blijven. Zodanig, dat zelfs alle beeldschermen en radiogolven verzonken zullen liggen onder tientallen meter los gewoeld afval.
En als U dan ergens aan een of andere hoek van de wereld de bazuinen hoort weerklinken en de lucht vol gefladder hangt van serafijnen en cherubijnen, weet dan dat aan de Overkant der Oceaan, the Clinton Wife de strijd gewonnen heeft.

Geen opmerkingen: