vrijdag 18 november 2016

3836



.
Vrijdag  18  november 2016
Kerkw. Basiliek St. Petrus en Paulus, H. Odo van Cluny

3836 - DEZE KEER LIGGEN DE KAARTEN COMME IL FAUT

*
 Ja, het kan niet geloochend worden, sedert de Amerikaanse Verkiezingen zijn de kansen op vrede danig verbeterd. Zeer tot spijt van wie het benijdt.
Maar er liggen kapers op de kust. Wie vooruit kijkt – en dat zijn in ieder geval zekerlijk NIET onze Europese en Coburger Verlichte Grote Verstanden – denkt aan ‘Peace in our days’ uit 1939,  het vodje papier van Nevil Chamberlain, na de Conferentie van München. Groot verschil: de vrede werd toen afgesproken met de fundamentalistische socialist A.H., volgens Kennedy het grootste genie aller tijden, maar in werkelijkheid de grootste oorlogshitser aller tijden. Chamberlain, de BuZa van Engeland had toen een deal gesloten met een vraatzuchtige hyena. Die er op uit was om het Volk van Israël met huid en haar te verslinden, samen met alles en iedereen die niet dacht lijk hem. Dat typisch karaktertrekje dat we ook terugvinden bij dat ‘Ware Geloof’, de islam.
Nu is de deal, die nog altijd nergens op papier staat en dus helemaal nog niet rond is, het werk van twee Herauten van de Vrede zijn…. Twee vredezaaiers, elk uit het tegengestelde kamp, terzelfdertijd de enige twee mogendheden met Kernmacht.
Vooral dat laatste schept mogelijkheden.
Trump en Poetin zijn fundamenteel nationalistisch ingesteld, want zij staan, elk voor hun eigen volk, alleen het beste voor. Noch Rusland noch Amerika koesteren grote veroveringsplannen, zodat de vrede in onze dagen best denkbaar is.
Beide Heren weten zeer duidelijk wat ze willen en ze beschikken over voldoende middelen om hun gezamenlijk doel te bereiken. Over de middelen wel, maar niet over de nodige tijd. Dat is nu eenmaal de beperking van de democratie. Daar waar er gesproken wordt over de 210de verjaardag van hun vroegere vriendschap, dus de jaren 1800, waren dat in Europa ook niet de beste jaren voor een gezellige vrede. Toen heette de gezamenlijke vijand toch het Franse imperialisme onder Bonaparte? Of zie ik dat mis?
Nu is het hete hangijzer die barbaarse volksverhuizing uit de Woestijnlanden die op elke vierkante meter van het aardoppervlak al wortel heeft geschoten. Wat het werk is van de laatste generaties Marxisten die de islam voor hun kar hebben denken te spannen, om op die manier hun veroveringsplannen te kunnen behouden.
Het gepredikte ‘globalisme’ heeft een voorbeeld in de Bijbelse Geschiedenis, en daar heette dat ‘De Toren van Babel’. Het was de schets hoe menselijke hoogmoed het mensdom wilde verzamelen in één machtig bouwwerk dat tot in de hemel zou reiken. Maar, zegde de Geschiedschrijver, dan werd de spraakverwarring zo erg, dat het hele project diende te worden verlaten…
U moogt zelf kiezen wat toen bedoeld werd door ‘spraakverwarring’, maar er zal volgens mij wel meer kak aan de knikker zijn geweest dan een beetje gebabbel..

*

*

*
Trump en Putin willen samen ISIS vernietigen
Kremlin: ‘Als Trump beloftes nakomt, zal de situatie radicaal veranderen’ – Giuliani, voormalige burgemeester New York, mogelijk nieuwe minister BuZa 
Trumps belangrijkste adviseur en strateeg in Het Witte Huis is grote vriend van Israël, Breitbart-redacteur Steve Bannon
*
Europa staat voor de keus: aansluiting bij de alliantie die Trump en Putin willen vormen tegen de radicale islam, of juist nog meer aanhangers van de militante en haatdragende religieuze ideologie van Allah en Mohammed binnen onze grenzen halen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet gisteren al weten voor het laatste te kiezen, en nog meer moslimmigranten te willen laten komen (5).
Obama’s laatste buitenlandse reis:
Gisteren, dringend 3 uur samen overlegd achter gesloten deuren…..
*
De aankomende Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Putin hebben eergisteren voor het eerst sinds de verkiezingen telefonisch met elkaar gesproken. Beide leiders kwamen overeen de gespannen relaties tussen beide mogendheden, ontstaan door de jarenlange anti-Russische politiek van Barack Obama en Hillary Clinton, snel te verminderen, en weer met elkaar te gaan samenwerken. Topprioriteit is de totale vernietiging van de islamitische terreurgroep ISIS, die zoals bekend dankzij de regering Obama met massale Arabische steun werd opgericht en groter kon worden.
Geen wereldoorlog, maar samenwerking
Geen vrijwel zekere nieuwe wereldoorlog met mogelijk honderden miljoenen doden, maar ontspanning, samenwerking en vrede, en een gezamenlijke vuist tegen het islamisme. Deze nieuwe doelstelling is kort samengevat het eerste hoopgevende gevolg van de verkiezing van de pragmatische zakenman Donald Trump, in plaats van de gewenste oorlogshavik van de gevestigde orde, Hillary Clinton.
Vernietiging ISIS topprioriteit
Trump en Putin zijn het erover eens dat ze ‘gezamenlijke inspanningen’ moeten verrichten ‘in de strijd tegen onze gemeenschappelijke vijand nummer één: het internationale terrorisme en extremisme,’ aldus een verklaring van het Kremlin. Dat omvat ook een oplossing voor de almaar voortdurende bloederige Syrische burgeroorlog. Tijdens de campagne verklaarde Trump herhaaldelijk dat hij samen met Rusland de islamitische terreurgroep ISIS compleet wil vernietigen.
Vrede en stabiliteit
Onder Trump zetten de VS en Rusland hernieuwd in op ‘constructieve samenwerking’. Trump en Putin spraken af om regelmatig met elkaar te telefoneren, en over niet al te lange tijd elkaar persoonlijk te ontmoeten. Volgend jaar onderhouden Rusland en de VS 210 jaar diplomatieke banden met elkaar, wat volgens het Kremlin een motief kan zijn ‘om terug te keren tot pragmatische, wederzijds nuttige samenwerking die de belangen van beide landen behartigt, en over de hele wereld stabiliteit en veiligheid promoot.’
Het Trump team bevestigde dat Putin zijn felicitaties heeft overgebracht aan de nieuwe president. ‘Trump kijkt zeer uit naar een sterke en blijvende relatie met Rusland en het volk van Rusland,’ besloot de verklaring van Moskou.
‘Obama voerde spanningen bewust op, wat onder Trump radicaal zal veranderen’
De voorzitter van het Russische parlement, Vyacheslav Volodin, verklaarde zondag op TV dat Putin en Trump het op veel gebieden met elkaar eens zijn. Volodin wees erop dat de scheidende president Obama Russische voorstellen heeft genegeerd, en doelbewust ‘de spanningen heeft opgevoerd, en daarmee heeft bijgedragen aan de groeiende vijandigheid’ tussen Amerika en Rusland. ‘Maar als Trump zijn beloftes nakomt, zal de situatie radicaal veranderen.’
Het Westerse en Europese nieuws meldde enkele dagen geleden enkel dat Trump tijdens de verkiezingscampagne inderdaad contact met Russische officials heeft gehad (1). Het Kremlin liet vervolgens weten dat ook geprobeerd is om met team Hillary in gesprek te raken, maar dat dit botweg door Clinton werd geweigerd.
Trump stelt regering samen
Trump is ondertussen bezig met het samenstellen van zijn regering. Twee van zijn belangrijkste campagnemedewerkers hebben ieder reeds een hoge post gekregen: Steve Bannon, leider van Trumps campagne, wordt in het Witte Huis diens belangrijkste adviseur en strateeg, terwijl Reince Priebus zijn stafchef wordt.
Trump koos Priebus omdat die als politiek veteraan de ‘rebellen’ in de Republikeinse Partij, die nog steeds op oorlogspad zouden zijn, goed kent, en mogelijk in toom kan houden. Priebus: ‘Ik ben de gekozen president erg dankbaar voor deze mogelijkheid om hem en dit land te dienen, en te werken aan een economie die voor iedereen werkt, aan veilige grenzen, het terugdraaien en vervangen van Obamacare, en het vernietigen van het radicale islamitische terrorisme. Hij zal een geweldige president voor alle Amerikanen zijn.’ (2) (3).
Trump kiest Israëlvriend daar waar Obama Israëlhater aanstelde
‘Breitbart’ redacteur Steve Bannon zette vorig jaar samen met CEO Larry Solov een nieuw bijkantoor van het conservatieve medium in Jeruzalem op. Bannon is een grote vriend van Israël en voelt zich nauw verbonden met het lot van het Joodse volk (4). Obama koos voor de vergelijkbare positie Valerie Jarrett als zijn topadviseur, een vrouw met Iraanse wortels die juist een Israëlhater is.
Voor de belangrijke positie van minister van Buitenlandse Zaken wordt de voormalige populaire burgemeester van New York, Ralph Giuliani, genoemd. Ook oud VN ambassadeur John Bolton zou in beeld zijn. Zowel Giuliani als Bolton zijn net als Bannon grote vrienden van Israël.
Xander
*
De vertegenwoordiger van die Derde Partij tussen Trump en Poetin is een figuur die, om het met Bijbelse termen te zeggen, nooit slaapt. Daarom mogen we niet weten wat er in Berlijn (weer Berlijn) bedisseld werd tussen Obama en Merkel, de eerste als aanstoker, de tweede als willoze uitvoerster van zijn bevelen.
En net zoals het symbolisch was dat we de letters DEXIA een voor een van de muur zagen weggehaald, zo zagen we nu al de letters TRUMP PLACE in New York weghalen. Beide operaties werden uitvoerig genoeg in beeld gebracht.

Wat zei ik daarnet? Dat de Duivel nooit slaapt?


Geen opmerkingen: