donderdag 24 november 2016

3852



.
.
DONDERDAG  24 NOVEMBER 2016
H. ALBERT van LEUVEN, H.FLORA, H. MARTELAREN van VIETNAM
3852 - IETS UIT DE TIJD DER KRUISTOCHTEN? WEG DAARMEE  !! ONZE MOSLIMS ZOUDEN ZICH WEL EENS KUNNEN BELEDIGD VOELEN!

*
Hieronder in het overgenomen artikel, wordt de indruk gewekt dat er veel geheimzinnigs is met de Christelijke Orde van Malta. Men gaat er zelfs een zoveelste ‘Parlementaire Onderzoeks Commissie’ voor ‘t oprichten, die alles tot op het bot zal uitspitten. Operatie ‘Kelk II’ als het ware thuis op de zolder van het Aartsbisschoppelijk Paleis. Maar dat is dan zonder bijvoorbeeld Wikipedia getekend. Anders gezegd: het is een oer-stom artikel, of opzet. Waarschijnlijk van elk wat, zoals gebruikelijk bij Slinxe opiniërende roeptoeters.  Shame on then!

*
PS:
Het Gentse clubje Luc Vanden Bossche & Optima-Termont, zijn schooljongetjes in vergelijking met deze Oezbekistanse zakenman waar misschien Donald Trump ‘U’ moet tegen zeggen. Waar zou U trouwens denken van een tochtje op zee met dit bootje van die rijke landgenoot?

*


Mysterieuze Orde van Malta speelde cruciale rol in Kazakhgate
*

Een bijeenkomst van de Orde van Malta in Rome. ©Photo News

De eeuwenoude en streng katholieke Orde van Malta heeft een belangrijke rol gespeeld in de affaire rond de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patokh Chodiev. Zij heeft de eerste contacten gelegd tussen Armand De Decker (MR) en toenmalig Frans president Nicolas Sarkozy, in een poging de afkoopwet erdoor te jagen.
Zowel bij het prille begin als helemaal op het einde van de affaire rond Chodiev duikt plots een erg opvallende naam op: de Orde van Malta, een eeuwenoude, door raadsels omgeven katholieke organisatie. Ooit werd ze tijdens de kruistochten gesticht door 'hospitaalridders', nu is ze een katholiek clubje van de rijkste aristocratie en adel, die aan liefdadigheid en diplomatie doen.
Het was de belangrijkste bestuurder, grootkanselier Jean-Pierre Mazery, die het eerste contact legde tussen toenmalig senator Armand De Decker (MR) en een medewerker van de Franse president Nicolas Sarkozy. Dat blijkt uit Frans gerechtelijk onderzoek, en wordt door De Decker bevestigd aan Le Soir.
Het is via die weg dat De Decker vanuit het Elysée orders kreeg om in ons land zo snel mogelijk de afkoopwet erdoor te jagen. Op die manier kon miljardair Patokh Chodiev een zware rechtszaak ontlopen. Sarkozy wilde een gunst verlenen aan de Kazachse president, met wie hij op het punt stond een levering van legerhelikopters te ondertekenen. Daarvoor moest een aantal 'zakenpartners' van Kazachstan worden geholpen, onder wie dus Chodiev.
130.000 euro van Reynders
De Orde van Malta duikt nog een tweede keer op in het dossier, wanneer Chodiev zijn straf al een tijdje heeft afgekocht. De Belgische prinses Léa kreeg in januari 2012 25.000 euro op de rekening van haar stichting gestort. Intussen is gebleken dat het de advocate van Chodiev was die het geld overmaakte. De prinses had niets in de gaten omdat ze ervan uitging dat het geld afkomstig was van de Orde van Malta, zo heeft ze afgelopen weekend verklaard.
Welke rol de mystieke en erg gesloten organisatie daar juist speelde, is niet duidelijk. Wel is het zo dat Didier Reynders (MR) in april 2012 als minister van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek bracht aan de zetel van de Orde van Malta in Rome. Hij ondertekende er een samenwerkingsovereenkomst. Uit een parlementaire vraag van toenmalig Ecolo-senator Benoit Hellings blijkt dat hij 130.000 euro vrijmaakte voor een kinderhospitaal in Bethlehem. Het gaat om een project van de Orde van Malta, dat Armand De Decker in 2007 bezocht als minister van Ontwikkelingssamenwerking.
 In principe deed Reynders niets verkeerd. Hij beschikte als buitenlandminister over een budget van 5 miljoen euro dat hij zelf kon uitbesteden aan ontwikkelingsprojecten. Toch is het opvallend dat hij net een project van de Orde van Malta koos. Die heeft een uniek statuut als natie zonder territorium, maar er zijn slechts zes staten ter wereld die er 'officiële relaties' mee onderhouden. Reynders was niet bereikbaar voor commentaar.
Intussen komt De Decker verder in het nauw. "Het lijkt er sterk op dat hij zijn activiteiten als advocaat alleen heeft opgepikt om actief te kunnen zijn in de zaak-Chodiev", zegt Stefaan Van Hecke (Groen). Uit de gegevens van de website Cumuleo blijkt dat hij van 2004 tot 2010 geen betaalde activiteiten als advocaat aangaf. De bedrijfsgegevens van de bvba De Decker Avocats tonen aan dat hij in 2012 en 2013 nog forse winst maakte, om daarna fors in het rood te duiken. "Dit bevestigt het vermoeden van belangenvermenging. Een onderzoekscommissie moet hierover klaarheid scheppen."

Vandaag wordt beslist of die er komt. De oppositie is duidelijk voorstander, de meerderheidspartijen zijn veel minder enthousiast.
Waarom duikt een eeuwenoude ridderorde op in een politiek schandaal in ons land? En wat doet die orde eigenlijk? Lees er meer over in onze krant of in de pluszone van deze website.
*
Gods wegen zijn dus weeral eens te meer wonderbaar. De gewezen Hongaarse Graaf Sarkoy, Frans President van de dag, die een Coburger omhoog gevallen advocaatje beveelt een louche zijsprongetje te maken met de Wetgeving. En klaar is Kees: de Hospitaalridders komen er te vierklauwen afgedraafd.
Mooi toch?!
Tja, en wat is het nu eigenlijk: Kazach-Gate of Oezbeekstan-Gate. Die man was toch tot Coburger genaturaliseerd. En dus is het Coburg-Gate. Maar geen woord wie die crimineel eigenlijk is of wat hij heeft uitgespookt om kost-wat-kost te worden be-genadigd te worden.
En waarom werd de Paus niet onder de arm genomen? De weg Parijs-Rome-Laken-Wetgevende Kamer waren toch veel eenvoudiger geweest?
En die Reynders met zijn  kindertehuis in Bethlehem: is dat wel zo kosjer?

Het is al-bij-al een rare zaak, vooral in deze tijden van digitaal snelverkeer, waar vroeger een ruiter te paard en in galop met de boodschap dat de Vlamingen in 1302 gewonnen hadden, pas de volgende morgen in Rome was.
*
Het Wapenschild van Malta

U ziet wel een kruis, maar het kunnen  ook 4 pijlen zijn die gelijktijdig doel treffen
*
Enne, voor ik het vergeet, de volledige naam is wel degelijk Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint-Jan-van-Jeruzalem, van-Rhodos en van-Malta. Moet ik toch dringend eens op zoek gaan naar die Gerard van Ruddervoorde, 10de Grootmeester van de Tempeliers, in de strijd gevallen bij het beleg van Akko (Acoz) in 1189. Het is zijn wapenschild, dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, dat U al een eeuwigheid terugvindt als een orgelpunt achter elk stukje op deze blog.
PS
Zoek niet langer naar de schuldige Patoch Sjodijev. U vindt hem integraal terug op https://nl.wikipedia.org/wiki/Patoch_Sjodijev




Geen opmerkingen: