maandag 28 november 2016

3867



.
MAANDAG 28 NOVEMBER 2016
H. BERTUINUS VAN MALONNE, H. JACOBUS DE MACHIA

Rikske hoort dat zijn grootvader overgebracht is naar het Rustoord Rozenberg.  “Mijn pépé zit nu in ’t ouwpeekenshuis”, zegt hij aan de meester.  “Hela Rik, wilt ge dat eens herhalen in ‘t Algemeen Nederlands!”. Waarop Rikske: “Ja meester… Mijn grootvader zit in het bejaardenwortelenhuis.”
*
3867 - DAT IK DÀT OP KORTE TERMIJN NOG MAG BELEVEN  IS BIJNA TE MOOI OM WAAR TE ZIJN     

Vaclav Claus; bijna de tweelingsbroer van Donald Trump….
*
Het moet zo wat dezelfde sfeer zijn geweest, die in de Lente van 1302 in de lucht hing. Strijdlust en zekerheid over de nakende Overwinning.
Een man die zijn wereld kent….
Een ander voorbeeld-figuur voor het Vlaams Belang
*
De Leliaards van nu, onder de arrogante leiding van Tisserand De Châtillon, wil Philips de Schone, de actuele gezant van Parijs, op de troon houden, maar de Klauwaards willen hem weg.
Toen, in 1302, was het nog wachten tot de 11de Juli: nu is de datum nog onzeker, maar niet meer de Overwinning als dusdanig. De ‘goedendags’ liggen klaar om de dag volgend op de Verkiezingen – lieve morgen dan volgend jaar – de dans te beginnen.
Hieronder in de toespraken van het Congres vindt U al een paar flinke meppen waar de Arroganten niet van terug hebben. Want ze zijn vernietigend, omdat ze de waarheid zijn. Belgicistische arrogantie lost niets op, het is alleen maar de koord vaster om de hals van de gewone Vlaming meer aantrekken.
*


noeg woorden, nu daden!

‘Genoeg woorden, nu daden.’ Onder die slagzin verzamelde het Vlaams Belang met 1000 militanten in het ICC in Gent voor zijn nationaal partijcongres.
Een verlaging van de BTW op elektriciteit, minder belastingen, een streng migratiebeleid, confederalisme, afschaffing van de senaat, meer koopkracht,… De talloze beloftes die de drie regeringspartijen N-VA, CD&V en Open VLD voor de verkiezingen van 2014 deden, staan in schril contrast met hun daden. Die beloftes in herinnering brengen en zo druk op de ketel zetten van de  regeringspartijen, dat was de opdracht die het Vlaams Belang vandaag volbracht. In drie luiken  -sociaaleconomisch, immigratie en communautair – werd het bilan opgemaakt. 
Dalende koopkracht
Ondernemer en kersvers Vlaams Belanger Wouter Vermeersch fileerde het economisch beleid. “In plaats van de beloofde verlaging van de BTW op elektriciteit werd ons een forse verhoging voorgeschoteld. In plaats van lagere belastingen kregen we er nieuwe bij en in plaats van jobs, jobs, jobs, kregen we 400.000 werklozen.” Volgens Vermeersch is de kracht van verandering die iedereen ging belonen die werkt, spaart en onderneemt een lege doos gebleken. “Ik werk, ik spaar én ik onderneem. En het enige wat ik na twee jaar vaststel is dat mijn werknemers een indexsprong door de strot kregen geduwd, dat de kleine spaarder een stijging van de roerende voorheffing cadeau krijgt en dat de vennootschapsbelasting de hoogste blijft van het Europees continent.”
Vlaamse woordbreuk
Als communautaire spits van het Vlaams Belang richtte Kamerlid Barbara Pas haar op de Vlaamse woordbreuk van de N-VA en de door haar afgekondigde communautaire omerta. “De partij van Bart De Wever is in snel tempo geëvolueerd van een formatie met een Vlaams-republikeinse missie naar een Belgische machtspartij vergeven van windhanen, plekpotten en opportunisten. Ze hebben middel en doel verwisseld en lopen zich vast in Machiavellistische machtslogica”, klonk het.
België blijft immigratieland
Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens, die het migratiebeleid onder de loep nam, pleitte voor de onmiddellijke afschaffing van de Conventie van Genève die ons verplicht de deuren wagenwijd open te zetten. Hij herinnerde de voorzitter van de grootste Vlaamse partij aan zijn belofte ter zake. Janssens richtte zijn pijlen ook op het beleid van de Vlaamse regering die – ondanks de stoere verklaringen – de subsidiekraan voor moskeeën wagenwijd laat openstaan. Meer zelfs: afgelopen twee jaar erkende én subsidieerde N-VA minister Homans nog 45 bijkomende moskeeën.
“Ook sociaaleconomisch staat het dreigingsniveau op vier”

In zijn slottoespraak haalde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hard uit naar de gebroken beloftes van de regeringspartijen. “U kreeg een regering die er prat op gaat twee derde van de Vlamingen te vertegenwoordigen, maar in feite twee derde van haar beloftes in de vuilnisbak gesmeten”. Volgens Van Grieken is zelfs de enige belofte die nog overbleef en waarvoor alles moest wijken, met name een begroting in evenwicht en sociaaleconomisch herstel, intussen gesneuveld. Hij verwees daarbij naar het rapport van de Europese Commissie dat België in hetzelfde begrotingsschuitje zet als probleemlanden Italië, Spanje en Portugal. “Ook op sociaaleconomisch vlak staat het dreigingsniveau op vier”, aldus de Vlaams Belang-voorzitter.”
*
Lees hier de toespraak van Wouter Vermeersch
Lees
hier de toespraak van Barbara Pas
Lees
hier de toespraak van Chris Janssens
Lees
hier de toespraak van Tom Van Grieken
Lees
hier het overzicht van gebroken beloftes
*
Na lezing, volhardt en ondertekent: Digitalia.
Och, ik weet het wel: de gewone mens trekt zich daar allemaal niet veel van aan. Die bemoeit zich niet met politiek uit schrik dat de politiek zich dan met hem/haar gaat benomen. Precies of hij dan nu al niet doet. Het is de politiek die van ’s morgens vroeg het water uit de kraan voor Uw morgenkoffie duurder maakt. Het is de politiek die maakt dat U daarna urenlang in de file moet staan om ergens te geraken, en U nog meer tijd doet verliezen bij het terugkeren tijdens de avondspits. Het is de politiek die U jaarlijks die bruine vensterenveloppe stuurt met het te betalen saldo van wat er van Uw zuurverdiende maandelijkse verloning nog overblijft. Het is de politiek die bijna 75% opstrijkt van wat U betaalt aan de pomp. Het is de politiek die maakt dat U ogen en oren tekort komt op iedere meter van de weg die U moet gebruiken. Het is de politiek die van Uw bouwgrond natuurgebied maakt, en van Uw natuurgebied weer bouwgrond. Het is de politiek, die U met de schoonste bewoordingen, het vel over Uw kop haalt. Of het geld van Uw pensioen steelt om het aan de halve wereld cadeau te kunnen doen. Het is de politiek die van Uw kleindochter een speelpop maakt voor de donkergekleurde ‘asiel-zoeker’ uit Uw eigen straat. Het is de politiek die ervoor gezorgd heeft, dat een vliegenmepper nu 5 Euro kost ipv 5 Bef, ttz meer dan 40 keer meer. Het is de Politiek die van Sinte-Nicodemus nu een ‘schoorsteenpiet’ heeft gemaakt en van de ‘Kerstmarkt’ een ‘Winterfeest’.
Kortom: de politiek haalt Uw ziel uit Uw lichaam, zodanig dat U als een zombie de rest van uw dagen slijt.
Het is dus hoog tijd, dat de Burger de politiek ter verantwoording roept. Niet door ‘stemrecht’ toe te kennen van uit de wieg, of door hun deel te eisen van Uw middelen die U verstandig hebt weten te beheren.





Geen opmerkingen: