donderdag 1 december 2016

3878



.
DONDERDAG  1  DECEMBER 2016
DECEMBER : JOEL-OF MIDWINTERMAAND
Brengt december kou en sneeuw in ’t land,
Dan groeit er koren zelfs op ’t zand!
3878 - DE LAATSTE LOODJES WEGEN HET ZWAARST      

*
*
Altijd weer zullen er slavendrijvers en tirannen opstaan, om, surfend op de gelegenheden, te proberen hun slag te slaan. Ook wij in Europa, weliswaar op een geraffineerde manier, ondergaan die Wetmatigheid als ratten in de val. Zo is Turkije, een land dat als NAVO-lid die probeert van twee walletjes te eten om er te kunnen bij zijn, nu druk aan het proberen om anders en beter te doen. Beter dan de zo goed als verslagen IS-tirannie. Het is daar in ‘Het Nabije Oosten’ weliswaar een islamitisch onderonsje, maar fundamenteel gaat het om een lucratieve poging om Europa in te palmen.
Deze keer met behulp van een pipline uit Qatar over Syrisch grondgebied via Turkije naar Europa. Zodat Poetin daar de pas wordt afgesneden om zelf bij ons Russisch gas te verkopen. Onze medeplichtige Leugenpers  verdoezelt dat zo goed mogelijk. Een opgelegde samenzwering om hun vrienden, de genereuze Arabieren, te plezieren.
Het is noch min noch meer het principe van de goddeloze 3 G’s: God – Geld – Gat in zijn meest gruwelijke logica toegepast. Want de eerste ‘G’ (God) is slechts de zoetstof om de buit te kunnen binnenhalen. Assad staat dat in de weg, dus moet die verdwijnen. Dan zien de oliesjeiks wel weer. En ondertussen gooien ze maar met geld om via de soort te proberen sympathiek over te komen bij de Europeaanse burger. En kijk, Poetin ziet dat niet graag gebeuren en die gaat dus Assad (en de Koerden) helpen. Want als dat Volk een eigen Koerdistan krijgt zullen ze vanzelfsprekend gebruiken als dam tegen de Arabieren en de Turken…
Onze Grote Verlichte Verstanden snappen dat wel, maar weigeren de situatie onder ogen te zien. Allez, tot hiertoe weigerden ze dat altijd, maar nu de situatie in Amerika totaal, maar dan ook totaal veranderd is, zullen ze nu wel moeten bijdraaien. Wat meteen het failliet is van de Noord Atlantische Verdrags Organisatie, de Navo. Dit heeft trouwens, eenmaal het Oosters islam-gevaar bezworen is, totaal geen reden van bestaan meer. Want er is geen externe vijand meer, nu Rusland  op het punt staat om eindelijk weer als Europese bondgenoot erkend te worden. Een geruststellende gedachte, als U het mij vraagt.
Merkel (Ja toch?) verwelkomt Daladier in September 1939 voor het Verdrag van München. Herkent U ook het Boss-vestje?
**
Buiten wat Linx gepruts in de marge, staan ons dus heerlijke tijden te wachten.
*

*

Oorlogsverklaring? Erdogan zegt dat Turkse troepen Syrische president Assad gaan afzetten
Turkse tanks rijden richting de Syrische grensstad Jarab(u)lus.
Al enige jaren beweert de Turkse president Erdogan dat zijn troepen alleen in Syrië opereren om ISIS te bestrijden, iets wat – indien u deze site al wat langer volgt - een regelrechte leugen is, omdat de Turken in werkelijkheid ISIS steunen en de Syrische president Assad van de troon willen stoten, om hem te vervangen door een aan de Moslim Broederschap en andere islamitische terreurorganisaties gelieerd regime. Erdogan heeft vandaag zijn masker ook publiekelijk afgegooid, en gezegd dat het Turkse leger Syrië inderdaad enkel is binnengevallen om een einde te makken aan Assad.
‘We zijn Syrië binnengetrokken om een einde te maken aan de heerschappij van tiran al-Assad, die terreur pleegt met staatsterrorisme, en niet om enige andere reden,’ bevestigde Erdogan, daarmee zo’n beetje alle gevestigde Europese politici wederom voor paal zettend, want die zijn immers altijd blijven volhouden dat Turkije zo’n betrouwbare partner in de strijd tegen ISIS is.
‘Gerechtigheid’
Erdogan hield nog wel vol dat Turkije niet uit is op het Syrische grondgebied, maar enkel ‘gerechtigheid’ wil voor het Syrische volk, en het land wil teruggeven aan zijn ‘echte eigenaren’. Ondertussen zijn de Russen en Syriërs aan de winnende hand in Aleppo, waar de door Turkije en het Westen gesteunde moslimrebellen zich steeds verder moeten terugtrekken.
Volgens de Turkse islamistische dictator is Assad verantwoordelijk voor 1 miljoen doden, een getal dat door niet één andere bron wordt bevestigd. Erdogan zou ‘het niet langer kunnen verdragen’ dat er zoveel burgers omkomen, en daarom het bevel gegeven hebben tot de Turkse inmenging. Ook de VN kreeg er van langs, omdat die tot nu toe ineffectief is gebleken bij het oplossen van de bloederige burgeroorlog.
Operatie Eufraat Schild
Turkse troepen en tanks staken op 24 augustus onder dekking van gevechtsvliegtuigen de grens over in wat operatie Eufraat Schild wordt genoemd. Erdogan zei toen nog dat het doel de strijd tegen ISIS was, maar tal van waarnemers wezen erop dat hij zich juist tegen de Koerden richtte, omdat hij zo probeert een autonome Koerdische regio te voorkomen. Tijdens een nacht in oktober voerden de Turken 26 luchtaanvallen op de Koerdische YPG milities uit, waarbij tussen de 160 en 200 strijders werden gedood.
Deze luchtcampagne moest op 22 oktober worden beëindigd nadat president Assad dreigde om alle Turkse vliegtuigen boven Syrië uit de lucht te schieten. Assad zei de schending van zijn grondgebied en luchtruim door de Turken niet langer te zullen accepteren. Turkije beschuldigde hem vervolgens van het aanvallen van FSA strijders in de noordelijke provincie Aleppo.
Oorlogsverklaring van NAVO-lid Turkije
Nu Assad op het punt staat om met hulp van Rusland Aleppo te bevrijden, weet Erdogan dat zijn plannen voor Syrië (en daarbuiten) dreigen te mislukken. Zijn aankondiging van een militair offensief om Assad af te zetten kunnen dan ook als een regelrechte oorlogsverklaring worden opgevat – en dat van een land dat het op één na grootste leger van de NAVO heeft.
Hoe Syrië en Rusland daarop gaan reageren is vooralsnog onduidelijk. De recente toenadering die Erdogan en Putin tot elkaar zochten lijkt in ieder geval nu al weer onder grote druk te komen staan.  (1)

Donderkoppen aan profetische horizon
Kenners van de Oud Testamentische eindtijdprofetieën weten dat het 8e (laatste) wereldrijk, het herstelde Turks-Ottomaanse, een aanval zal uitvoeren op Syrië, anderen delen van het Midden Oosten (o.a. Irak, waar Turkije reeds actief is), Egypte en uiteindelijk ook Israël. Het is nog te vroeg om te stellen dat het al bijna zover is, maar de eerste onweerskoppen van de door een door de Turken aangevoerde islamitische alliantie veroorzaakte allesvernietigende laatste wereldoorlog (‘Armageddon’) doemen steeds duidelijker aan de profetische horizon op, ook al zal die laatste strijd nog wel een aantal jaar op zich laten wachten.
Xander
*
De Europese Burger heeft elke dag meer en meer de indruk dat hij of zij op de ‘Marie Louise’ op en neer deint. Gaat die nu kopje onder of niet?
Eerst moeten dat klein Hollanderke  in Frankrijk en die DDR-domineesdochter in Duitsland, netjes afgedroogd en opgeblonken, in de vergeetkast gezet worden. Om daar samen voor zijn urne, de stoffelijke resten van Erdogan te bewaken. En als den Donald Trump dan nog eens zou willen op dat éne speciale knoppeke wil drukken waar ‘Mekka’ op staat, dan is de wereld weer goed voor vele jaren.  Achteraf kan die dan altijd zeggen, dat het spijtige vergissing is geweest…. Eenzelfde beloning voor 9/11 als de Japs kregen, toen die laffelijk (?) in Pearl Harbour, aan huis dus, de complete Amerikaanse oorlogsvloot kwamen kelderen.
Zou die man-miljardair nooit bij de Scouts zijn geweest? Elke dag minstens één goede daad stellen, weet U nog?


Geen opmerkingen: