vrijdag 2 december 2016

3881




VRIJDAG  2  DECEMBER  2016
SINT-JAN VAN RUUSBROEC,  H. BIBIANA
Madame Angèle had ne sjiesjiewawa’ke gekocht, nl. Fifi, zoals vele grote filmsterren doen. Na enige tijd begonnen de coiffeurskosten nogal hoog op te lopen want, zoals u hoort te weten, zijn sjiesjiewawa’s gezegend met een uitbundige haargroei, zo ook en niet in het minst onze Fifi.  Madame Angèle wipte in heuren décapotable en sjeesde naar apotheker Pille om advies en om een ontharingsproduct.  “Ik heb hier een schoon assortiment in,” zei Pille.  “Dat flaconske hier bijvoorbeeld is zeer goed voor onder de oksels, maar ge meugt dan een kleine veertien dagen geen nylonblouse dragen.  En dat flosselke is speciaal voor de benen op conditie da je het dragen van nylonkousen absoluut vermijdt.” – “Jamaar, jamaar,” kwebbelde madame Angèle, “’t is voor mijn sjiesjiewawa.” – “Oei, oei, oei,” zei apotheker Pille, “ik heb hier een spijtbusse die zeer goed is, maar dan meugt ge zeker in veertien dagen nie meer per velo rijden.”

Om alle misverstanden te voorkomen: dit is een raszuivere Chiwawa
*
3881 - GEERT WILDERS MISBRUIKT OOK DEZE KEER ZIJN TWEEDE PROCES. DAT IS NIET EERLIJK       
Voelen zij dan niet dat ze in hun blootje staan?
De stoere man in Den Haag
*
Het eenzaam en verlaten geworden, maar hardvochtig “Kabinet’ van de 1ste Minister (pas op; bij de Noorderburen hebben de woorden niet altijd dezelfde betekenis als bij ons, waar men met ‘Kabinet’ dat kleine kamerke wordt bedoeld, ‘waar ook de Koning te voet naar binnen gaat’. Wel, dat ‘Kabinet’ broedt momenteel als een broedse kip op de tijdbom die het voor Geert Wilders in elkaar probeert te knutselen, maar uiteindelijk in hun eigen smikkel zal ontploffen. (Uitspraak ib sourdine) zo gauw de violen gestemd zijn.

**
Nu doe ik hieronder beroep op die nieuwe relatie van gisteren. Die blijkt iedere dag puik werk af te leveren.
Neen, U vergist zich niet: U bet hier vandaag niet in den aap gelogeerd, maar bij http://newsmonkey.be/politics
*
Dus trekt Digitalia zich nu even op z’n kousenvoeten terug, om de intimiteit niet te storen. Maar de wetenschap van het stijgend succes van Geert Wilders bij de Kiezer draag ik toch in m’n hartje mee… Want:
Ik hou van Holland, ’t landje aan de Zuiderzee. Een stukje Holland, draag ik in m’n hart steeds mee. Daar waar die molens draaien in hun stoutste kracht. En waar die bollen bloeien in hun schoonste pracht….
De soort die Wilders ver weg wil…
**

Wilders weer nummer één in Nederland
30 november 2016
Er is een kentering gekomen in de maandenlange geleidelijke achteruitgang van Geert Wilders en zijn PVV blijkt uit de jongste peilingen in Nederland. Wilders profiteert van het proces tegen hem over uitspraken over Marokkanen, de zwarte piet- en sinterklaasdiscussie en de verkiezing van Donald Trump.
In de Peilingwijzer, waarin de data van de belangrijkste polls wordt samengevoegd, laten de Politieke Barometer (Ipsos), De Stemming (EenVandaag), Peil.nl (Maurice de Hond), I&O Research en TNS Nipo allemaal een duidelijke stijging zien voor Wilders.
Amper een maand geleden leek de PVV van Wilders onder de VVD te zakken, maar nu is de partij nu weer de grootste. Bij verkiezingen zou ze 27 tot 31 zetels, tegen 24 tot 28 zetels voor de VVD. De PVV wint ten opzichte van de vorige Peilingwijzer vier zetels; de VVD verliest er twee.
Redenen
Overstappers naar de PVV zeggen tegen onderzoeksbureau I&O dat ze nu op Wilders willen stemmen omdat ze het onterecht vinden dat hij voor de rechter moet verschijnen in verband met zijn uitspraken over Marokkanen. In 2009 profiteerde Wilders ook al in de peilingen van het strafproces tegen hem. Uit onderzoek bleek toen dat het besluit om hem te vervolgen vooral “cultureel gematigde” kiezers aan zijn kant bracht.
Ook de zwarte piet-discussie en de verkiezing van Donald Trump dragen bij aan de opmars van de PVV.
Drama voor de PvdA
Bij verkiezingen zouden nu volgens de polls Wilders en zijn PVV hun aantal zetels quasi verdubbelen (van 15 naar 29). De VVD verliest er 15 en wordt dus met 26 de tweede partij. De PvdA zou maar liefst 26 zetels verliezen en stranden op 12. CDA en D66 blijven ongeveer op hun niveau, evenals de linkse SP: ze zitten allemaal rond de 15 zetels.
Toch zijn er ook naast de PVV nog twee andere grote winnaars. De eerste is Groen Links, dat 9 zetels zou winnen en 50PLUS, dat van 2 naar 10 zetels springt.
Ook opvallend is dat slechts een kwart van de kiezers zegt dat zijn keuze vaststaat: drie op vier Nederlander die volgend jaar op 15 maart gaan stemmen zegt dat ze nog wel van mening kunnen veranderen.
*
allo, Kris Peeters, luistert UU even mee?
Wat het is een ferme stap is in de goede richting. Gewoon de pijltjes ‘Uitgang’ blijven volgen. Dan komen jullie er van af zonder kleerscheuren. Het is misschien wel het begin van het einde voor de ongeleide projectielen die de Pakbonden zijn. Eigenlijk hebben die geen enkele rechten, want juridisch bestaan ze niet eens…. Maar net als de eerste de beste zeerovers, hebben die, boven het hoofd van hun eigen leden, de Macht gestolen.
Ze zijn een georganiseerde maffia met regels die zò uit een misdaad-roman zijn overgenomen. Hoe de kleine werkman dat nog altijd niet inziet, zal binnenkort hun eigen ondergang worden. Want, als het er op aankomt, zullen de Leiders, net als Hollande in Frankrijk, het hazenpad kiezen.  Want hoe meer werkloosheid, hoe meer die schoelis verdienen. Maar dat duurt maar net zo lang als het duren zal.


Geen opmerkingen: