zaterdag 3 december 2016

3887

.
ZATERDAG  3  DECEMBER  2016
H.FRANSCICUS XAVERIUS, geboren in Spanje en ne ferme missionaris; H.  GALGANO
3887 - VAN RODE HEILIGEN EN LEVENDE HELDEN: SPAAR ONS HEER         


En Fideel zal voor ons geen commissies nie mer doen, up z’n kleen velootje….
*
Cuba en Zuid-Afrika zijn Roemenië niet. En dus is de Waarheid, voor die bij ons binnen sijpelt, al duizenden keren ‘bijgewerkt’. ‘Zwart’ wordt eerst ‘gestreept’, of ‘zwart met witte vlekken’, en na nog een paar omwentelingen van de wereldbol, is al het zwart verdwenen, en worden de grootste moordenaars bij nader toezien, echte volkshelden. Vooral omdat het de Machthebbers goed uitkomt. Zij denken  ‘bij vergelijking’ aan de Macht te zullen kunnen blijven.
Zo met die redenering dat Nelson Mandela toch de ‘Apartheid’ aan kant heeft kunnen schuiven. Waarbij het tweede deel van die zin altijd wordt aan kant gelaten, namelijk dat hij die (met geweld) heeft vervangen door de Zwarte Apartheid. De georganiseerde samenleving tegenover de Wet van de Jungle.
Over Cuba, aan de andere kant van de wereld, klein en nietig in vergelijking met het latere Rijk van Nelson, vallen vooral de gelijkenissen op. Armoede, ellende, verdrukking, moord en doodslag, dat alles onder de wimpels van het levensreddend Marxisme dat bij beschaafdere volkeren (Rusland) al lang heeft afgedaan als des duivels.
En daar tussen-in zwalpt stuurloos de Europese Unie, niet wetende of ze nu uit persoonlijk eigenbelang de harde lijn zal volgen, of er het bijltje bij neerleggen. We zullen zien wat Verhofstadt, de Toekomstige Wereld Leider, er als brokken-piloot zal van maken.
Maar over de gewezen Roemeense Marxistische brokken-piloot, Ceaușescu, spreekt niemand nog. Want veel te pijnlijk. En ongemakkelijk dichtbij. In het hart van Europa. En, sinds 2007, een van de 28 leden van de Europese Gemeenschap…..
Neen, mooi is dat allemaal niet. Want in dat land heeft Nicolae Ceaușescu (1918-1989) geleefd, geregeerd en ook gestorven. Wat nog maar goed is, want hij werd, samen met zijn vrouw Helena, strafrechtelijk gefusilleerd voor het oog van de wereldcamera’s. 
Nu ja, dat duivelskoppel had tenminste nog een eerlijk (kort maar krachtig) proces gekregen. En sindsdien het daar het doek gevallen en zijn de moorden of deportaties gestopt.
Aldus valt het gemakkelijk te begrijpen, dat er heden ten dage zo graag over de ’opwarming van de aarde’ gesproken wordt. Dan hoeft men tenminste niet altijd herinnerd te worden aan al deze waarlijk ongemakkelijke waarheden uit het eigen heden op te halen.
De Groten der Aarde in onzen tijd zijn/waren allemaal met hetzelfde dodelijke virus besmet. Ofwel met het Marxisme, of de islam, of in het slechtste geval, een combinatie van die twee, zoals deze EU….. Maar zoals de beul onder de galg altijd zegt: ‘het kietelt een beetje, maar het duurt niet lang’.
Sleutelen aan de oude beproefde wereldstelsels is inderdaad niet… wereldschokkend. Maar wel degelijk. De oproep om nooit een winnend team veranderen, is inderdaad een filosofie die haar degelijkheid al vele eeuwen heeft bewezen.
Maar toegegeven, erg spectaculair is dat niet. En dus alleen maar goed voor Pastoors en andere achterlijken.
*

Woordvoerder van de Europese Commissie:
om te herinneren aan de slachtoffers van Castro is een “bekrompen” opvatting
*
Die beperkte reactionaire geesten die nog niet in staat zijn om Fidel Castro als een revolutionaire leider, held van velen en als een historische persoonlijkheid te zien, kregen nu de hen toekomende uitbrander – en wel door niemand minder dan de woordvoerder van de Europese Commissie.
Margaritas Schinas bevestigde maandag op een persconferentie dat Jean-Claude Juncker het standpunt van de Europese commissie verkondigde, toen hij de communistische leider een “held van velen” noemde. De woordvoerder verklaarde letterlijk dat de Europese Unie “Castro niet tot dictator zou bestempelen”.
Juncker noemde de Cubaanse leider zaterdag in zijn mededeling een “historische figuur van de afgelopen eeuw”, met wiens dood “de wereld een man heeft verloren die een held voor velen was.” Volgens Schinas zou de voorzitter van de Europese Commissie “de historische weg van Fidel Castro op gebalanceerde wijze hebben beoordeeld” door hem alleen maar een “held van velen”, echter niet algemeen een “held” te noemen.
Dit kan over bijna alle bloedige massamoordenaars in de wereld gezegd worden, omdat, te beginnen met Hitler, Stalin, Pol Pot via Mao tot Osama bin Laden aan toe, zij allemaal als helden werden beschouwd in de ogen van hun aanhangers.
Het lijkt erop dat volgens de leer van Brussel ’s nieuwe historische school in het vervolg rekening gehouden moet worden met de gevoeligheden van hun aanhangers door er alleen maar op te letten dat er “op gebalanceerde wijze wordt beoordeeld”.

De woordvoerder van de Europese Commissie wees in naam van deze opvatting een Tsjechische journalist terecht, die wees op de ontelbare mensen die door het Castro-regime vermoord en opgesloten werden, en ook noemde dat de communistische dictator de Sovjet-bezetting van Tsjecho-Slowakije in het jaar 1968 eveneens had ondersteund. Schinas beleerde de Tsjechische journalist door hem uit te leggen dat zulke problemen in het “historische en globale perspectief” bekeken zouden moeten worden en dat het een “zeer bekrompen” beginsel zou zijn om te herinneren aan de slachtoffers van de communistische dictatuur.
Helaas heeft deze progressieve kijk op de geschiedenis nog niet de hele Europese commissie kunnen doordringen. Zo was de voor handelskwesties verantwoordelijke eurocommissaris Cecilia Malmström blijkbaar nog niet in staat om haar horizon “globaal” te verleggen, omdat zij zich in een bijdrage op Twitter zaterdag niet geneerde Castro een “dictator” te noemen, die “zijn volk 50 jaar lang heeft onderdrukt”. De Zweedse politica gaf zelfs haar in de Europese Commissie collega´s een veeg uit de pan door haar onbegrip te uiten wegens de “in het nieuws te beluisteren lofredes”.
Schinas becommentarieerde eveneens kort aangebonden: “Misschien (!!!) bestaat er in Cuba geen vrijheid van meningsuiting, maar die bestaat wel degelijk in de Europese Commissie”. En hij voegde er ijlings aan toe: Malmström´s mening om Castro een “dictator” te noemen, weerspiegelt niet het standpunt van de Europese Commissie.
*
Wat vooral eigen is aan een dodelijke besmetting, is de hardnekkigheid waarmee die maar blijft opduiken. Ontstaan binnen een klein centrum (de Bolsjewieken, Mekka) verovert die in een paar jaar tijd in onweersvlagen de hele wereld. Ofwel gaat ze daar, bij manier van spreken, aan de grond kleven, ofwel wordt die meestal na de vereiste miljoenen slachtoffers te hebben gemaakt, gewapenderhand bezworen en uitgeroeid.
Soms blijft die ook latent aanwezig in kringen die van zichzelf zeggen progressief te zijn, omdat zij streven naar bepaalde al lang vergeten doelstellingen. Het socialisme is daar een goed voorbeeld van. Omdat zij een eigen denkwereld hebben opgebouwd, parallel aan de realiteit van elke dag. Die trekken dan, tot schrik van de Burger, met Rode of zelfs Zwarte vlaggen door onze straten. En de Overheid waarschuwt ons om voorzichtig te zijn? En om vooral gene bang te hebben.


Geen opmerkingen: