zaterdag 3 december 2016

3888



.
ZATERDAG  3  DECEMBER  2016
H.FRANSCICUS XAVERIUS, geboren in Spanje en ne ferme missionaris; H.  GALGANO
3888 - HAND EN SPANDIENSTEN AAN DE VIJAND IN OORLOGSTIJDEN IS LOUTER UIT HUMANITAIRE REDENEN         

*
Kijk, mensenlevens redden uit de klauwen van Neptunus, daar kan niemand iets tegen hebben. Maar voortdurend en aan de lopende band wanhoopsdaden proberen te voorkomen, dat kan toch, nooit de bedoeling zijn van een oorlogsvloot? Vooral niet als die oorlogsvloot bestaat uit die ene Ma   rie-Louise, tweedehands overge-kocht bij Nederland.
Niet zo Filip Dewinter, weeral hij, die vindt dat een 172 man sterke voorhoede van islam-veroveraars in Palermo afzetten, niet kan. Wel, beste Filip, dat kan wèl en het gebeurt zo goed als elke dag opnieuw. Alleen is het niet altijd Palermo, Genua of Napels. Immers, als het daar te druk is, vaart men verder naar Marseille, Nice of zelfs Bordeaux. Dat hangt er ook van af wat of hoe de ‘vluchtelingen’ het liefst hebben. Of waar ze het best kunnen onderduiken tot hun uur is geslagen.
Waar Filip niet over spreekt, is over de enorme voorraden kledij, schoeisel, medische hulp en zielzorg die op al die plaatsen liggen te verrotten wegens onvoldoende vraag ernaar.
*

-


Fregat Louise-Marie zette 172 opgeviste “immigranten” af in Italië
Vlaams Belang wil fregat terug naar België!
Filip Dewinter: “Belgische marine speelt gratis watertaxi en ferryboot voor asielzoekers en illegalen uit Libië"
Het Belgische fregat Louise-Marie die op de Middellandse Zee voor de Libische kust patrouilleert in het kader van de Europese opdracht “Sophia”, met als doel het bestrijden van de mensensmokkel tussen Afrika en Europa, viste gisteren 172 illegalen en asielzoekers op uit de Middellandse Zee, 60 km voor de Libische kust.

Uit een antwoord van defensieminister Vandeput op een mondelinge vraag van volksvertegenwoordiger Filip Dewinter in de Kamer blijkt dat de immigranten afkomstig uit Libië niet in Libië, maar in de haven van Palermo in Italië werden afgezet. De Belgische marine mag de Libische wateren immers niet in en al wie in internationale wateren wordt opgevist gaat automatisch richting Europa. Volgens Filip Dewinter werkt de Belgische marine op die manier mee aan de georganiseerde mensensmokkel en fungeert het fregat Louise-Marie als een gratis watertaxi voor vluchtelingen. “De Belgische marine is geen ferry-dienst om vluchtelingen en illegalen van Libië naar Europa te brengen. Het is bijzonder cynisch dat de Belgische marine die de mensensmokkel van Libië naar Europa een halt moet toeroepen, uitgerekend de mensensmokkel faciliteert. Zolang er geen akkoord is om in Libische wateren te patrouilleren, zodanig dat vluchtelingen afgezet kunnen worden in Libische havens, is het zeer de vraag in hoeverre het nuttig is om aan dergelijke opdrachten in de Middellandse Zee te blijven deelnemen. Het Vlaams Belang pleit er dan ook voor om het fregat Louise-Marie terug te roepen naar België. Zonder een Europees pushback-beleid en zonder akkoord met alle Noord-Afrikaanse kustlanden geen Belgische marineschepen in de Middellandse Zee!” stelt Filip Dewinter.
Sam Van Rooy
Perswoordvoerder Filip Dewinter
*




Of die passagiers hun ticket betaald hebben, vraagt U? Neen, kan daarop met stellige zekerheid gezegd worden. Eenmaal van boord, werden die allemaal, van klein tot groot, voorzien van nieuwe kleren, nieuw schoeisel, nieuw ondergoed. Ze passeerden de kapper en de kapster.




Geen opmerkingen: