zondag 4 december 2016

3891



6.
ZONDAG 4  DECEMBER  2016
December, rijp met wind in ’t westen,
maakt neuzen rood, doet stenen bersten.

 3891 GEVALLEN POPPETJES DIE BLIJVEN DANSEN         

Le Pen en Cameron….
*
Cameron, de hedendaagse (gebuisde) opvolger van Willem de Veroveraar, de Hertog van Bretagne, de Normandiër, die in 1066  op een zandplaat dichtbij het Estuarium van de Theems, bij Hastings, Engeland veroverde om er meteen Groot-Bretagne van te maken. Wij zitten er nog altijd mee, want Engeland is sedertdien ‘Het Verenigd Koninkrijk’.
Cameron is dus nu Het Kanaal terug in de andere richting  overgezwommen, en trekt op z’n eentje van leer tegen Marine La Plume, die inderdaad geen pluimgewicht meer is in de Franse samenleving. Willem de Veroveraar had in zijn legertje hele afdelingen Vlamingen, wat uitlegt dat wij, Vlamingen, doorheen de Geschiedenis, met meer dan gewone aandacht de verhoudingen volgen tussen beide landen. Vooral in de Middeleeuwen waren de handelsbetrekkingen (wol) zeer intensief. Wat meebracht dat Vlaams laken tot zelfs in Soesdal in De Gouden Ring ten Noorden van Moskou, eeuwenlang een zee gegeerd luxe-artikel was. Wol voor pelsen was toen het motto. De Noblesse betaalde er zich blauw voor.
Als dat geen uitmuntende redenen zijn om de oude vriendschapsbanden weer aan te halen tussen onze landen, waarbij de Franse veroveringszucht wel altijd aan de verkeerde kant heeft gestaan. Tot men zelfs in 1830 van ons Land een wingewest maakte van Parijs. Voor ‘Financiën’ en ‘Energie’ eten we, met dank aan de Sossen, nog altijd uit de hand van Parijs.
*
Enfin, U begrijpt waarom dat stukje bij E.J. Bron over ‘Cameron in Frankrijk’ direct mijn aandacht kreeg. En ik kan alleen maar herhalen ‘Waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren’. Die is weg gespoeld door de tsunami van de alles verwoestende golven der ‘globalisatie’, met wereldwijde diepe armoede als rechtsreeks gevolg. Met het Marxisme als drijfveer is het nog nooit anders geweest…. En het is dus een beetje wraakroepend, dat juist onze Zuiderburen vooraan willen staan in de afweer. Tenzij het patriotisme daar nu stopt aan onze grenzen….
Maar als wij, Vlamingen, nu eens een flink stuk van ons o zo duurbaar grondgebied daar aan Marine La Plume wilden aanbieden? Overal waar bij ons Frans de voertaal is, gaat (uiteraard tegen betaling) naar Parijs, en het oude ons in 1713 bij het Verdrag van Utrecjt ontfutseld land van de Vlaamse Bergen tot helemaal aan de Zomme voorbij Artesië, wordt terug gegeven. Bovenop een serieuze schadevergoeding voor het (met de Franse slag) stelselmatig leegroven ervan. 

Brussel wordt dan verkocht aan de meestbiedende, liefst aan Rusland. Op die manier zouden wij Vlamingen, ons daar terug een beetje ‘thuis’ kunnen voelen.

*eron: Overwinning van Le Pen zou “zware klap” voor Europa zijn

Mocht Marine Le Pen in het voorjaar de Franse presidentsverkiezingen winnen, “dan zou dit duidelijk een zware klap voor het Europese project zijn”, zei Cameron zaterdag op een conferentie in New Delhi.

Hij zou er echter op hopen dat een van de partijen uit het politieke midden in Frankrijk de verkiezingen zou winnen. Bij de presidentsverkiezingen maakt de cheffin van het Front National goede kans om in de twee ronde te komen. Voor de conservatieven zal de voormalige minister-president François Fillon aantreden; de huidige socialistische president François Hollande had donderdag afgezien van zijn kandidatuur voor een tweede ambtsperiode.
Cameron betreurde nogmaals dat zijn landgenoten bij het referendum in juni voor de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU stemden. “Ik denk nog steeds dat het voor Groot-Brittannië beter geweest zou zijn om in de EU te blijven”, zei Cameron, die na het Brexit-referendum was afgetreden. Cameron zelf had het initiatief genomen voor het referendum.
De successen van “populistische” en “tamelijk extreme politieke partijen” in Europa zouden niet hetzelfde betekenen als een einde van de globalisering, zei Cameron. Er zou een voortdurende behoefte bestaan aan vrije handel, reizen, technologie en innovatie.
Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)

*
Dat ‘Globalisten’ graag de wereld rond vliegen, is bekend. Ze doen het immers altijd en overal op andermans kosten, en dan komt het milieu nergens ter sprake, noch de enorme vervuiling die ze achter zich laten. Vliegen is bij hen een Nationale Sport geworden.
En wat meer is, ze reizen als ‘diplomatiek onschendbaar’. Zowel Fiscus, Douane en Interpol hebben er het fluiten naar. Tot een of ander schandaal losbreekt in een of ander ‘Fiscaal Paradijs’. Dan slaan onze Engeltjes wild met de vleugels om hun onschuld uit te schreeuwen, Hoogstens een of twee ‘deontologische vergissingen’ gemaakt. Meer moet daar niet worden achter gezocht.
Ze gaan ooit wel eens werk maken van spelen met open kaarten. Maar in al hun globaliseringswoede vergeten ze toch liefst de hoofdzaak: wereldwijd dezelfde fiscale wetten, dezelfde aanslagvoeten en het afschaffen, ja zelfs verbieden van het zogezegd Bankgeheim.
Zo is het mij een raadsel (of juist niet) waarom er in Coburgia, enig ter wereld, het systeem van ‘Pay & Go’-kaarten ooit is ingevoerd geworden. Dit systeem is noch min noch meer aan alle criminelen een universele loper ter hand stellen, waarmee ze overal anoniem kunnen binnenbreken. De islam moet nogal (binnenshuis) goed gelachen hebben met zoveel naïviteit….
Wat ik wel begrijp, is waarom er geen digitale conferenties worden gehouden waarbij gebruik gemaakt wordt van de modernste computer technieken. Die laten inderdaad veel minder mogelijkheden open voor anonieme achterkamertjes politiek. Computers hebben inderdaad teveel van het goddelijk Alziend oog. Ook die vergeten niet, in der eeuwigheid niet.
Kijk, en aan al die mooie vooruitzichten wordt nu vanaf morgen, te beginnen in Oostenrijk en Italië, een einde gesteld. Maar dat onze mensen zo fanatiek hard zullen optreden met guillotines en zo als het Linxs gespuis in 1789 in Parijs, zit er niet in. Tenzij David Cameron bij Valls of Fillon deze viool is gaan spelen. Zeggende: waakt en bidt, want de vrede zou wel eens kunnen tegenvallen…



Geen opmerkingen: