maandag 5 december 2016

3893



.
MAANDAG  5  DECEMBER  2016
H. SABAS; Z. GRAVIN JOHANNA van VLAANDEREN,
zij zorgde ervoor dat er kloosters en hospitalen kwamen.

Vannacht komen Sinteklaai en Nicodemus geladen met kleine zakken (met grote geraken ze niet door de kave), lessen eerst hun dorst en leggen dan de inhoud rond de schouwe.  En dan were naar omhoge met de karoten en den haver voor den ezel, en verder naar de andere plekken om alweer kinderharten gelukkig te maken.  Maar… plots zegt zwarte Piet: ”Sint, er is hier geen kave.  Ze verwarmen met zonnepanelen!” – “Jaja Piet, de groenen maken onze stiel kapot hé, en da niet allène…”
*
3893 - GEEN HERHALING VAN DE JAREN ’30: ITALIË VOLGT OOSTENRIJK NU NIET         
*
22 juli 1944, Hitler (Oostenrijk) en Mussolini (Italië) samen in Rastenburg
Na de aanslag op Hitler
*
*deze stralend mooie winterdag – althans zoals de dag hier begint – is de poco-wereld ’n beetje van de kaart. Het dringt niet goed door en dus wordt er op los gefantaseerd over Oostenrijk.
In absolute cijfers kunnen we stellen dat 60 mio mensen (Italië) FOERT hebben gestemd tegen dit Europa, en 8.5 mio mensen (Oostenrijk) hebben gekozen de beker tot het bittere eind te ledigen.
Een waarheid die onze Leugenpers zo lang mogelijk zal trachten te verzwijgen. Euforie voor de verliezers (de Oostenrijkers) en diepe bekommernis voor de winnaars (de Italianen) die o zo diep n de schulden zitten. En geloof me: die desastreuze toestand is echt vanzelf gekomen, jaar na jaar. Met altijd datzelfde Slinxe clubje dat niet kan bestaan, zonder het geld door deuren en vensters te gooien… Ook in Italië: Linx lullen en rechts zakken vullen… Gelukkig trapt ‘Renzo de Laatste’ het meteen af, nadat hij deze EU een poot heeft uitgedraaid.
Beide landen, elk aan hun kant der Alpen, met nochtans een stuk land in betwisting (Zuid-Tirol volgens de enen, en Alto Adige voor de anderen), denken dus anders over de toekomst. Non bis in idem, zullen we maar zeggen. Want in de jaren ‘30 zaten hun toenmalige Leiders, Adolf Hitler en Benito Mussolini wel degelijk op dezelfde golflengte. Met zware nefaste gevolgen voor Italië….
Dat de ‘globalistische’ Elite in Bruxellabad een serieuze trap van de laars van Italië onder hun derrière hebben gekregen, zullen we er maar bijnemen, zeker?
***
*
Renzi kondigt in een toespraak op tv zijn ontslag aan.
ma 05/12/2016 - 00:33
De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft in een rechtstreekse tv-toespraak zijn nederlaag in het referendum toegegeven, en aangekondigd dat hij maandag zijn ontslag zal indienen bij de president.

60 procent van de Italiaanse kiezers heeft zondag in een referendum tegen de grondwettelijke hervormingen van premier Renzi gestemd. En dat met een behoorlijk hoge opkomst: bijna 70 procent.

Volgens Renzi is de uitslag van het referendum dan ook "volkomen duidelijk"; en heeft het neen-kamp een "bijzonder duidelijke" overwinning behaald. De premier neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de nederlaag op zich, hij spoorde het neen-kamp aan om nu met voorstellen te komen.

Vervolgens kondigde Renzi aan dat hij maandagmiddag zijn regering zal bijeenroepen, en vervolgens zijn ontslag zal aanbieden aan president Sergio Mattarella. "Mijn ervaring als regeringsleider eindigt hier."
Oppositie wil meteen verkiezingen

Voor het referendum had Renzi al aangekondigd dat hij zou opstappen, en de rechtse oppositie heeft dat ook geëist nadat uit de exitpolls en de eerste extrapolaties van de gedeeltelijke uitslagen gebleken was dat het neen-kamp zo'n 60 procent van de stemmen zou halen.

De rechtse Lega Nord eist ook meteen nieuwe verkiezingen, zonder dat er eerst een interimregering komt. Ook de eurosceptische Vijfsterrenbeweging (Moviemento 5 Stelle) wil "onmiddellijk" verkiezingen.

Zoals gevreesd is er nu een regeringscrisis in Italië, dat kampt met een torenhoge staatsschuld en grote problemen in de bankensector. Die politieke crisis dreigt nieuwe turbulentie op de financiële markten te
***
Het valt niet eens meer op, dat in beide landen de ‘Sociaal-Democraten’, zoals de Socialisten zichzelf de laatste tijd zijn gaan noemen, nergens vermeld worden. Of zijn de mensen nu kleurenblind geworden?  Of is er dan misschien geen verschil met ‘Groen’?
Beppe Grillo
De ‘Duce’ van de ‘5-Sterren Beweging’

Er komen dus in Italië nieuwe verkiezingen. Waar er 2 partijen de hoofdtoon zullen van voeren, allebei – maar dan om diverse redenen – zo ‘Eurocratisch’ zijn als maar mogelijk is. Moeke Merkel ziet dus de bui al hangen. Geen Hollande meer, geen Renzi meer: wie zal ze nu moeten ter orde roepen om Poetin verder te kunnen dwars zitten? ?
Dus wordt het op korte termijn ‘ander en beter’ in Bruxellabad. Want het Oude Avondland is op het nippertje gered van het Rood-Groen-Blauw geglobaliseerd gevaar. Europa kan nu, met 50 jaar vertraging, eindelijk de weg opgaan van ‘het Europa der verschillende Volkeren’  waar niet de voorgeschreven ideologie hen verbindt, maar ieders persoonlijke Vrijheid van denken. De Eenheid door en voor elkaar, onderweg naar Welvaart en Vrede.
I have a dream….
**
Eindelijk verlost in al hun vormen van zowel het Marxisme als van de Islam. Dit Oude Continent, in al zijn verscheidenheid, met de Nieuwe Wereld (en de Digitale Wereld) in steun: het opent machtige perspectieven voor de Toekomst der Mensheid.

**
Als de gezamenlijke budgetten voor ‘Landsverdediging’ van al die landen dan misschien, met manschappen en de nodige infrastructuur der ‘Genietroepen’ zouden kunnen ingezet worden voor ‘Ontwikkelings-Samenwerking’, dan zou de rest van de wereld in snel tempo kunnen opgetild worden van -10 tot +10 op de Schaal der Beschaving.
En wie weet? Valt de Nobel Stichting dan niet stil bij gebrek aan fondsen, omdat de percentjes van de wereldwijde wapenhandel (dynamiet) dan zouden achterwege blijven.
In Bijbelse termen heet dat ‘dat de zwaarden omgesmeed kunnen worden tot ploegijzers…’.




Geen opmerkingen: