dinsdag 6 december 2016

3896



.
DINSDAG  6  DECEMBER   2016
H.DIONYSIA, H.  GEERTRUI VAN HAMAY,  H.  NIKLAAS of in ’t West-Vlaams: Sint-Niklaai
Iedereen is al vroeg wakker en beneden en is het ‘suboort’ kerremesse met kreten van bewonderinge en blijdschap.
Sinterklaas wil van Lientje weten wat ze in haar schoentje zou willen.  Lientje vraagt om ‘de pil’.  “Waarom de pil?” vraagt de heilige man.  “Ik heb nu al zes poppen en ik wil er geen meer!”
*
3896 - DE APPETIJT KOMT AL ETENDE           

Een onvergetelijk Sinte-Niklaai cadeau….
*
De weerspreuk van de Franse Encyclopedie ‘Le Petit Larousse Illustré’, een beduimeld boek dat ik erfde van Grote Broer toen die vroegtijdig het College verliet, was
‘Je seme à tout Vent’
Hoezeer de Leraar Frans ook zijn best deed om ons uit te leggen, dat die wegvliegende distelpluisjes stonden voor de Wijsheid die we uit dat boek konden halen, we bleven zeer sceptisch, want bij ons weten, waren distelzaadjes geen groot gewin. Proefondervindelijk overal te lande meer dan eens bewezen!
En nu zie ik op Wikipedia, na bijna 70 jaar, dat Larousse nog altijd datzelfde embleem gebruikt. Zij het wat fleuriger en opgetut, maar het zijn geen distelpluisjes meer. Eerder snippertjes gekleurde fantasie die heel het titelblad rond hangen te zweven.
Allez, ik wil zeggen, dat ’n mens nog iedere dag bijleert.
Zo was/is het inderdaad de logica zelf, dat een overtuiging die stond voor authenticiteit, ook zo authentiek tot in de genen moet verankerd liggen. Maar dat is blijkbaar sedert gisteren zonder de waard gerekend. In casu het duo TVG-Dewinter. In casu dus de waard die de rekening komt presenteren voor de jarenlange herbevolking die vers bloed van heinde en verre deed toestromen.
If you cannot beat them, join them’  zeggen de Bazen van de Partij. En in de politiek is dat heel zeker een waarheid als een koe.
Dan is die waarheid des te groter, als die koe melk d.i. zuurstof geeft. Als de beschuldiging daarmee maar ophoudt dat het VB ‘xenofoob” zou zijn. Als dat weifel-denkkiezers nu niet meteen over de streep trekt?
Ja Ja, het VB heeft veel bijgeleerd bij de tegenstrevers. We halen de kiezers waar ze zitten!!! Niet met beloften, maar met daden. Als Sociale Volkspartij die doet wat ze zegt, en zegt wat ze doen.
De nederlaag van Clinton werkt dus wel degelijk aanstekelijk voor zij die aan de goede kant staan.
**

Dewinter: "Tijd van wit Vlaams Belang is voorbij"
Verkiezingen 2018 Filip Dewinter (Vlaams Belang) zet in Antwerpen de deur open voor kandidaten van allochtone origine. "Iedereen die onze cultuur en waarden wil delen, is welkom. Ik denk dan vooral aan christelijke minderheden uit het Midden-Oosten en aan Oost-Europeanen."
Nu het 'Griekse' incident met de partijleiding gesloten is, kan het Antwerpse kopstuk volle gas vooruit met de voorbereidingen op de lokale verkiezingen in 2018. "Je moet soms een paar stappen achteruit zetten om verder te springen. Zo kan de partij zich eendrachtig achter mijn kandidatuur als lijsttrekker scharen."
Geen softe campagne
     "En waarom niet Chinese Antwerpenaren? We deden al een toer bij andere gemeenschappen"
Zondagmiddag volgde Dewinter met Van Grieken de Oostenrijkse verkiezingen in het hoofdkwartier van het VB. En serveerde hij ons een verrassing: "De tijd van het homogeen witte Vlaams Belang is voorbij. Ons electoraat veroudert. Op onze kieslijst zullen we moeten zorgen voor voldoende vertegenwoordigers van christelijke minderheden. Denk maar aan Assyriërs en koptische christenen: mensen die gevlucht zijn voor de genadeloze vervolging in het Midden-Oosten."
Ook welkom voor een plek bij het Vlaams Belang: Polen en Russen. "En waarom niet Chinese Antwerpenaren? We deden al een toer bij andere gemeenschappen. Het enthousiasme voor ons is groter dan je misschien denkt", zegt Dewinter. "De keuze is duidelijk in 2018: ofwel geef je de stad terug aan de Antwerpenaren, ofwel lever je ze uit aan de islam."
Verwacht dus maar geen softe campagne van het Vlaams Belang. Dewinter: "Ik weet dat we dansen op een slappe koord. Kiezers terugwinnen doe je niet door nog radicaler te worden. Maar om het verschil te maken, mogen we nooit een kopie worden van N-VA. In Nederland en Oostenrijk zijn de campagnes scherp en duidelijk. Dat is onze leidraad. De strijd in 2018 wordt hard. We mogen niet gesandwicht worden tussen links en rechts."
Bekeerd
Volgens voorzitter Tom Van Grieken gaat het niet om een koerswijziging. "Ook bij de vorige verkiezingen hadden we al mensen met een andere afkomst op onze lijsten", reageert hij. "De afkomst maakt niet uit, wel of je bereid bent het hele partijprogramma van Vlaams Belang te onderschrijven."
Van Grieken acht de kans dan ook miniem dat er ook moslims op Vlaams Belang-lijsten zouden opduiken, gezien de forse retoriek tegen wat het VB de "islamisering" van Europa noemt. "Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk", aldus nog de voorzitter. Dewinter verwoordt het wat feller. "Voor mij is de lijn duidelijk: geen moslims op de lijst, tenzij het iemand is die zich bekeerd heeft en de islam de rug heeft toegekeerd", zo zei hij intussen aan De Standaard.
*
Ik zou vooral bij Kareltje De Gucht  diens gezicht willen zien, als hij uit de mond van Dewinter verneemt, dat er meer ‘nieuwelingen’ op zijn lijsten staan dan bij die van de Blauwe Geschelpten… Een mooi momentum om daar te vragen om die ‘Staatssecretaris’ DeBacker, die Tommelein is mogen opvolgen, toen die verplicht werd om ‘Staatsredenen’ om Turtelbaum op te volgen. De man is gewoon ’n inciviek van het laagste allooi, omdat hij medeburgers zo maar beticht (fascisten) te zijn…
En dan kan Kareltje als ‘zalige penitentie’ misschien van direct lid worden van die ene Partij met Toekomst!
Ik zie het ook ’n beetje (veel) als de vaststelling, dat zowel Limburgers als West-Flutenaars, Brabanders als Meetjeslanders allemaal samen met nog veel anderen, uit Zoetenaaie, Zoersel of Pervijze, ja zelfs uit Cassel of Kales, allemaal samen één blok vormen van doortastende vastbesloten Vlamingen. En waarom niet, volksgenoten uit Nederlands Limburg, uit Leeuwarden of Zeeland? Er zijn geen hoge gevaarlijke bergen lijk in Italië of Zwitserland die ons kunnen scheiden: we leven allemaal in dezelfde Lage Landen.
Ziet U: de Vlamingen zijn al ‘internationaal’ zonder het te weten….. En dus kunnen we gerust stellen: ‘Zou men armoe lijden, om een mondje meer’???? Het samenhorigheidsgevoel is toch eigen aan de menselijke natuur?
Wellcom aan boord, als U ergens anders (in een andere partij…) U niet meer thuis voelt. Denk dan zoals ’n echte zeeman die z’n schip ‘gemist is’: ga voor de ‘blackpan”, de solidariteit der zeelui….
PS I:
Naarmate men ouder wordt, komt de ‘Blauwvoeterij’ gestaag in een mens boven: mijn voeten zien “s morgens soms… blauw van de kou…. ‘Er warmpjes inzitten’: dat idee alleen al doet dan dromen….
PS II:
Als Dewinter het heeft over Chinese Antwerpenaren, waarom dan niet over Limburgse Italianen? Die wonen daar al jàààren en met tussen hen exemplaren die de hele wereld verblijden met hun o.a. ‘Marina, Marina’. De meesten zouden zich daar trouwens via de Lega Nord direct thuis gevoelen.



Geen opmerkingen: