dinsdag 6 december 2016

3897



.
DINSDAG  6  DECEMBER   2016
H.DIONYSIA, H.  GEERTRUI VAN HAMAY,  H.  NIKLAAS of in ’t West-Vlaams: Sint-Niklaai
3897 - HOE LUIZEN IN DE NEK VAN DE OLIFANT BLUFFEN DAT ZIJ DE OLIFANT BESTUREN          

*
Wel, wel, wel:  Al Gore wie we daar hebben, opgedoken van diep uit het goor der vergetelheid, het Democratisch ‘hulpje’ van de vroegere Republikeinse President, Bufalo Bill (Clinton), de vrouwen-loper die de katjes in het donker kneep, maar zwoer voor de Opperrechter, nooit met één van hen… seks’ te hebben gehad. Als hij al eens buitenshuis overnachtte, was dat louter om met de marbels te spelen… Verrukt over dat antwoord, klapte zijn wettige wederhelft in de klamme handjes.
Maar we zouden het hier over die algoor-achtige Super-Amerikaan hebben die de wereld opgezadeld heeft met een probleem dat nog niemand had ontdekt en dus nog moest uitgevonden worden. Later kreeg die daarvoor als oorlogsstoker de Nobelprijs voor de Vrede…. Die was dus nu bij Trump op de tea-party gemogen en wist achteraf te vertellen, zonder in detail te treden, dat ‘er een poging werd ondernomen om op sommige vlakken tot een akkoord te komen’.
Niet in het goor, maar omhoog zoekt de olifant zijn voedsel…
**
Nou Moe, lijk die al Gore, zo kan ik het ook. Als kleine luis naar Canossa gaan en dan achteraf uitleggen dat ge daar de olifant hebt kunnen doen terugdraaien van waar die kwam…. Uiteraard juist door dat niét zo expliciet te detailleren…. Maar als een echte zelfbenoemde ‘democraat’ dus door een beetje enerzijds en een beetje anderzijds te spreken, juist niets te zeggen.
Die ‘Groene’ Rechtse Liberaal uit Oostenrijk zou het hem niet kunnen verbeteren.
***

Donald Trump ontmoet klimaatactivist Al Gore
Bron: BELGA Tweet
*
De verkozen Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een ontmoeting gehad met klimaatactivist en gewezen Amerikaans vicepresident Al Gore. Dat melden Amerikaanse media.
Gore verklaarde na afloop van de ontmoeting dat hij een 'zeer interessant' gesprek had met de toekomstige president van de VS. Er werd een poging ondernomen om op sommige vlakken tot eensgezindheid te komen, verklaarde hij nog.
De ontmoeting is verrassend omdat Donald Trump tijdens zijn kiescampagne duidelijk had gemaakt dat hij niet gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor veranderingen in het klimaat. Hij beloofde toen ook dat hij zich zou terugtrekken uit het klimaatverdrag van Parijs. Maar een tiental dagen geleden maakte Trump dan toch een bocht door de menselijke invloed in de klimaatverandering te erkennen.
De 68-jarige Democraat Al Gore was van 1993 tot 2001 nog vicepresident van de Verenigde Staten. In 2000 deed hij zelf een gooi naar het presidentschap, maar hij moest nipt de duimen leggen tegen George W. Bush. Sindsdien heeft hij zich vooral geprofileerd als een klimaatactivist. Zo won hij in 2007 twee Oscars met zijn documentaire 'An Inconvenient Truth'. Later dat jaar kreeg hij samen hij met het klimaatpanel (IPCC) ook de Nobelprijs voor de Vrede.
Gore had maandag overigens ook een gesprek met Ivanka Trump. Volgens de nieuwssite Politico zou Trumps 35-jarige dochter zich voortaan met het klimaatdossier bezig houden.
*
Tot zover de pen van die Beroeps-Hoernalist. Verder kon die niet meer schrijven, want overmand door ontroering vanwege zoveel heldhaftigheid. Ik zal dus maar diens verhaal zo waarheidsgetrouw proberen af te maken.
Al Gore, trok na dit gesprek, achteruit lopend en al buigend heldhaftig de achterdeur achter zich dicht, en net als Don Quichotte van Cervantes begon hij de voorgeschreven zwerftocht door de woestijn, nagehinkt door zijn knecht wiens naam er even niet toe doet. Boven zijn hoofd klonk er een stem die met donderende stem sprak: ‘Laat de honden maar blaffen, de karavaan trekt voorbij’. Hij had namelijk de (verkeerde) indruk dat in de voetsporen van zijn rijdier alle ‘sociaal democratische’ partijen van de hele wereld liepen. Maar toen hij in zijn achteruitkijkspiegel merkte, dat niemand hem volgde, weende hij bitter….

**
Trump daarentegen, na op de schoorsteenmantel een blik te hebben geworpen op zijn Westmunster, bedacht dat de motoren van zijn privé-jet warm genoeg gelopen waren, en dat het dus hoog tijd werd om zijn partijtje golf te gaan afmaken. Daarna zou hij zich moeten haasten om op tijd terug te zijn, want binnen het uur was de afspraak voorzien om te skypen over die verworven glorievolle  resultaten  der ‘populistische partijen’.
Reden van die haast? Men was daar in Amerika al een hele tijd tot de vaststelling gekomen, dat ‘populos’ in het Latijn ‘Het Volk’ betekent. Populistische partijen zijn dus de Partijen van en voor het Volk…. Trump zou hen nu even uitleggen, dat hij net zoals in zijn eigen Amerika, met al die andere ‘Leiders’ definitief geen uitstaans meer wilde hebben.

Maar er werd ons gevraagd dat laatste voorlopig niet van de daken te schreeuwen, uit vrees dat de beurskoersen wereldwijd door het plafond zouden schieten….



Geen opmerkingen: