woensdag 7 december 2016

3901



5/865 * - KOERDEN: De Genocide zet zich door -
.
WOENSDAG  7  DECEMBER  2016
H. AMBROOS: patroon van de bijenmelkers en politiemensen,  H. MARIA-JOZEFA ROSSELLO
3911 BRENG EENS ‘N ZONNETJE  ONDER DE MENSEN.. EEN BLIJ GEZICHT TE ZIEN, DAT DOET JE GOED…           

*
Zoek de zonnekant in ’t leven, de schaduw komt vanzelf. En zie, daar was het al zo ver. En dan nog op grote schaal, waarvan de Paus zegt dat het een Derde Wereld Oorlog is, wat Hollande al maanden uitkraamt zonder daarbij ook maar één keer de vijand bij naam te noemen.  ‘Nous sommes en guerre’: ik zie het wijlen Generaal de Gaulle al zeggen…. Maar die wist dan ook waarvan hij sprak.
Kijk, zei mijn een innerlijke stem – misschien wel een op zijn stappen teruggekeerde Engel Bewaarder – Groen is de kleur van de Islam. Dus geven we aan de islam wat aan de Islam toebehoort. Islam, zegt  mijn computer op de vaste schijf, is GROEN.  Is de  evidentie zelf, zoals dat heet. Groen is internationaal de kleur van de haat. Haat tegen ons allemaal. De inspiratie gebeurt zonder de minste achterdocht i.v.m het om het even welke daarmee gelinkte politieke stroming, valt de naam GROEN zodoende niet meer op. Want de HAAT zit verweven in het straatbeeld. Tot op de parkings van onze snelwegen. De ongewilde link tussen Groen! En Groen pleziert me wel. Omdat groen meteen ook de kleur is van de sluier. Temeer daar Tatergat-Trolea Almaçy dan twee keer in het vizier komt.
Een wesp kan nooit bij worden, zelfs al is ze nog zo goed geïntegreerd….
**
Onderstaand artikel, los en zonder enige aandacht zo maar tussen de Krantenkoppen, deed een belletje rinkelen. Kijk, kijk, dacht ik: en ’n zekere Erdogan namens alle Turken maar loochenen dat er ooit een ‘genocide’ zou geweest zijn op hun Armeense medeburgers: ze zijn er verdorie nog altijd mee bezig. De Media hebben altijd de mond vol van ‘de Koerden’ en de wrede Koerdische PKk:  koren op de Turkse molen. Maar wat we niet mogen weten, is de verbanden tussen Koerden en Armeniërs, en vooral niet dat Armeniërs grotendeels… Christelijk zijn/waren. De streek daar rond de Tigris was, toen de Islam in de 7de Eeuw opdook, een bloeiende Christelijke Provincie. De belaagde stad, Diyarbakır, bestond toen al meer dan 2.000 jaar…
Dat stadsdeel SUR (Chur?) dat nu compleet ‘gezuiverd’ wordt, komt zelfs voor in de oudste Bijbelteksten. Maar de Turken houden vol, dat het land als geheel sedert het begin der Tijden, aan de Islam toebehoort, ook de huizen van de burgers. En net zoals Renzi dat hier in Italië heeft gewild, gaan Burgers die de Overheid niet gunstig gezind is, er uit, om toegekend te worden aan Moslims. Het enige verschil is, dat Erdogan dat doet met brutaal geweld, daar waar  Renzi, als echte Socialist het spel veel subtieler speelt. Maar het resultaat blijft wel hertzelfde….
** **



*
Amnesty: Turkije zet half miljoen Koerden uit hun huizen
*
De Turkse autoriteiten hebben in het zuidoosten van het land ongeveer een half miljoen mensen gedwongen om hun huizen te verlaten. Die operatie wordt door Amnesty International bestempeld als een "collectieve bestraffing".
Het grootste deel van de gedwongen uitzettingen vond plaats in Sur, een door Unesco beschermde historische wijk in de stad Diyarbakir. Daar werden volgens Amnesty minstens 24.000 mensen uit hun huizen verdreven.
Sur is het strijdtoneel voor de gevechten tussen gewapende militanten van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en het Turkse leger sinds in 2015 een twee jaar durend staakt-het-vuren afsprong.
Veel woningen zijn vernield door beschietingen of door bulldozers platgewalst om baan te ruimen voor nieuwbouwprojecten, waar Koerden geen aanspraak op mogen maken. Ook is er al twee jaar een permanent uitgaansverbod van kracht, waardoor de wijk onleefbaar wordt. Wie er achterblijft, heeft een chronisch gebrek aan voedsel en water.
Woningnood
    Enkel de gelukkigen slagen erin om bij vrienden of familie in te trekken, of een ander verblijf te huren. Het grootste deel van de gevluchte burgers verloor zijn baan en verkeert in acute woningnood. "Duizenden mensen blijven ontheemd uit hun huizen, worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en kijken aan tegen een onzekere toekomst in een toenemende repressieve atmosfeer", zegt John Dalhuisen, de Europa-directeur van Amnesty International. "Onder het mom van veiligheid werden de levens van gewone burgers vernield."

In het rapport haalt Amnesty een aantal voorbeelden aan van gezinnen waarbij ook kinderen geconfronteerd werden met bruut geweld. "Ik was in het huis met twee kinderen, we dronken gedurende één week geen water en hadden twintig dagen lang geen elektriciteit", getuigde een moeder. "Op een dag werd een traangasgranaat in onze woning gevuurd. Ik wou vertrekken maar kon nergens naar toe."
Bij het conflict tussen de PKK en de autoriteiten zijn sinds 1984 al meer dan 40.000 doden gevallen.
** **
Waarom ik dit schijnbaar onbeduidend verhaaltje naar voor breng? Gewoon om te wijzen op de realiteit. Alsde islam ergens een vinger krijgt, om welke reden dan ook, dan is dat in hun ogen niet alleen de gehele arm, maar het gehele lichaam, tot in de haarwortels.
En dat Mijne Dierbaren, is de dagdagelijkse realiteit waarin wij  dreigen onder te gaan.*


Geen opmerkingen: