donderdag 8 december 2016

3903



9/1693 * - ITALIË – universele band tussen verleden en toekomst – VLAAMS BEWUSTZIJN – door de Linxe Elite stelselmatig geweerd en bespot.
.
DONDERDAG   8  DECEMBER  2016
O.-L.-VROUW-ONBEVLEKT-ONTVANGEN,  HH. MARTELARESSEN van KAASTER
Sven zet op de voetbalclub zijn fiets tegen een paal maar zijn coach zegt: “Sven dat mag niet.” – “Hoezo nie?”” vraagt Sven.  Coach Wouter legt het uit: “Er komt vanmiddag belangrijk bezoek.  Er komen twee ministers langs.”  Sven haalt zijn schouder op.  “En dan” zegt hij, “ik doe mijn fiets toch op slot!”
*
3903 - DE EUROPESE BERG VAN BARMHARTIGHEID IS VOLOP IN BEWEGING         

Enig verband met onze gewezen ’Berg van Barmhartigheid’, de voorganger van de C.O.O.  (Commissie Openbare Onderstand), op zijn beurt deel van de  ‘Verzorgingsstaat’, opgevolgd door het O.C.M.W.? ? ?
*
  
Twee vaderlanden : een mens heeft het er soms moeilijk mee….
Entre les deux,
mon coeur balance????
Dat is (volgens mij) eerder een retorische bevlieging die kant noch wal raakt, omdat iedereen altijd blijft zoals hij geboren werd. Of beter gezegd, zoals de wereld er nu bij draait, sedert elk individu tot de jaren van verstand is gekomen.
Nergens beter dan bij
Vindt U een juistere diagnose over dit fenomeen van een zeer leerrijk dubbel vaderlandsgevoel. Het is een beetje lijk bij het heengaan van een Geliefde: pas als die er niet meer is, beseft men wat men kwijt is.
Deze laatste vaststelling, is gebaseerd op de  dagdagelijkse realiteit rond ons. Ze biedt ‘speelruimte’ waarvan het einde nog niet in zicht is. De aardbol draait maar door precies alsof alles zou draaien lijk een schroef in vermolmd hout. Die zot-gedraaide wereld noemt men dan maar de ‘globalisatie’: alles van de samenleving in de soep gedraaid en even vlot gemixt door de moslim terreur en het geluid van ontplofte bommen. Gesmoord in bloed en tranen, trillend van opgekropte woede.

En dit is wel ’n goeie die het zegt. Want zelf leven we, als overtuigde Vlamingen, al bijna 15 opeenvolgende jaren in Italië, een land dat overvloeit van melk en honing voor onze gekwetste zielen. (*)
Want inderdaad, hier in dit ‘almachtig mooie land der Vaadr’en’, zijn we van in het begin al thuis. Of beter. Onze vrienden zijn hier levende Polen, Oekraïners, Oezbekistani, Duitsers, ingeburgerd d’enen al beter dan d’anderen. Maar iedereen gaat op tijd en stond voor korte tijd terug naar daar zijn/haar ‘thuisland’. Maar quasi dagelijks mogen we vaststellen, dat er tussen Italianen en Vlamingen een spontane band van herkenning bestaat. En dat die stelselmatig en opzettelijk door het Coburger Establishment onder tafel wordt geduwd. Het is hoogt uitzonderlijk, als de TEEVEE ooit ‘ns een woordje lof heeft over dit wondermooie land. Altijd moet het de Costa del Sol, de Kastelen van de Loire, de stranden van Antalya of de Piramiden van Cheops zijn. De Vissers van Capri? de Scheve Toren van Pisa? de ‘Eeuwige Stad’? Ha, neen, hé, toch weer niet beginnen met de Pauzen, hé!!!  We zijn progressief en willen ons zelf een Nog Nieuwere Wereld ineen knutselen. Een wereld die we zelf organiseren en niet deze die ons in de schoot werd geworpen als ‘kindsdeel’ van onze voorouders. Wij willen zulk erfdeel niets eens. Wij willen ons eigen Gouden Kalf om te aanbidden…
Hierna onderaan leest U in de PS hoe wij uit een nachtmerrie zijn ontwaakt, om hier als in een droom op onze pootjes terecht te komen. In zoverre zelfs, dat we blij zijn twee vaderlanden te hebben. Eén die we niet kunnen vergeten, en één die ons iedere dag doet denken in de Hemel te zijn terecht gekomen….
**
(*) Na een procedure-slag van 9 jaar, door de ‘Ruimtelijke Wanorde-Zaaiers’ tijdens de gloriedagen van Steve Stevaert, door uitzichtloze investeringen, zo goed als tot de bedelstaf gedwongen. Een zekere Kelchtermans, medeplichtige van de Tsjeven, heeft toen dat KB ondertekend…. Op vakantie in Italië konden we zeer toevallig terecht in een klaarstaande ruwbouw (zonder ook maar één woord Italiaans te spreken), zoals wij deze hadden gewild in de Vlaamse Ardennen….
Als hier ooit een partijlid van die gangsters ook maar één voet op den hof durft zetten, hits ik onze 3 Duitse Herders op tot er alleen nog maar een paar beentjes overblijven.
** **

Italiaanse bank Monte Paschi
wil meer tijd van ECB voor steun
De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft de Europese Centrale Bank (ECB) meer tijd gevraagd om haar geplande kapitaalinjectie van 5 miljard euro afgerond te krijgen. Monte Paschi wil dat de deadline voor de kapitaalverhoging door de ECB wordt verschoven van 31 december naar 20 januari.
Door de politieke onzekerheid in Italië na het referendum op zondag is het reddingsplan voor de bank op losse schroeven komen te staan. Diverse belangrijke investeerders zouden eerst willen afwachten hoe de politieke situatie in Italië zich ontwikkelt voordat ze Monte Paschi te hulp schieten.
Overheidssteun
Inmiddels zou de Italiaanse overheid overwegen om Monte Paschi te redden, mocht steun van private investeerders uitblijven. Het aandeel schoot daardoor woensdag omhoog op de beurs in Milaan.
** **
Overal vinden we raakpunten terug? De wereldberoemde voorgevel van de Dom van Milaan? = Werk van een Bruggeling. De Vredesengel die het zwaard terug in de schede steekt boven op het Castel Sant’Angelo in Rome? = Werk van een Vlaming. In de musea, naast de werken van Michelangelo of van FraAgelico; werken van Van Dijcke, weer ’n Vlaming. Aan de Italiaanse Universiteiten wordt de muziek van onze Vlaamse componisten bestudeerd of van onze dichters en filosofen. Alleen spreekt men in Ambassade in Rome geen Vlaams, maar Frans. En Het Kerkje der Vlamingen, dat als hospitaal dateert uit de dagen van de 1ste Kruistocht, heet nu de Chiesa del Belgio met die ellendige driekleur boven de toegangsdeur.
En de Vlaming, hij ploegde voort….
Wij wonen hier op de zuid-flank van een berg(je), waar onze Italiaanse (koningsgezinde) buurman ons ooit vertelde, dat het leger der rebbelen van Garibaldi rond 1870 daar zijn enige nederlaag had geleden tegen de Pauselijke Zouaven, die samengesteld waren uit  Zwitserse Wachten, gekleed zoals die nog altijd rondlopen in Vaticaanstad. Dat Pauselijk Leger was verder samengesteld uit Duitse en… Vlaamse vrijwilligers. Italianen weten dat: ze leren het op de schoolbanken. Vlamingen mogen het niet weten. Want dat is veel te ouderwets.
Toen we hier nog niet lang waren en bij ‘di Belgio’ steevast als repliek kregen ‘het pedo-land van Dutroux’, hebben we rap geleerd te spreken over dat wij ‘Fiaminghi di Belgio’ waren. Waarbij we direct ontdekten, dat er 2 soorten Italianen waren. De ene soort die ‘Merckx’ kende en de ‘Giro di Fiandra’, en de andere soort die wist wie Rubens was, Pieter Breughel en al die andere beroemdheden. En dan kwamen al de ‘Vlaamse Primitieven boven, van Jan Van Eyck, over Adriaan Brouwer tot Roger Raveel. Wat maakte dat we ons wederzijds direct thuis voelden. Vrienden van ons konden zelfs de conservator van een museum schaakmat zetten, toen die enkele zeldzame Oudenaardse wandtapijten versleet voor Brusselse…. Door eenvoudig op een hoekje te wijzen en op de ... uilenbrillen kon wijzen… Die man is nu nog iedere dag fier om de bezoekers aan de hand van dit ‘fabrieksmerk’ over…  Oudenaarde te kunnen spreken…
En ja, als we op een koele zomeravond al eens ’n terrasje doen tussen allemaal andere Italianen, dan is het een kakofonie en een handenbeweging rond ons van alle duivels. Vandaar dat we onze oren te pletter luisteren als we in Vlaanderen datzelfde doen. Dan is de luidruchtigste conversatie in ons zoet-gevooisd dialect als muziek in onze oren. Wat ook komt omdat hedendaagse Italianen geen besef hebben van akoestiek. Gordijnen aan de vensters en tapijten op de vloer vindt men alleen in de betere en dus veel te dure horeca-zaken…
‘Dan is goed’
zuchten we dan alle twee, in navolging van De Poolse Bruid’ uit de gelijknamige DVD over een Poolse verschoppelinge die onderdak (en het geluk) vindt bij die Hollandse boerenzoon die haar die nacht uit de goot redde.
S:
Generaal Garibaldi trok rond om in opdracht van de Hertog van Turijn alle andere landstreken, waaronder de Pauselijke Staten tot één Koninkrijk te verenigen, waarvan deze Hertog dan, onder de naam van Victor-Emanuel I van Savoye de koning werd. Met ‘Pauselijke Staten’ wordt bedoeld dat wat de Paus nog restte van de dichtste en trouwste gebieden rond Rome. Het duurde tot de tijd van Mussolini (Verdrag van Lateranen: 1929) voor de Pausen zich noodgedwongen neerlegden bij deze gebiedsroof, waar zij  er alleen nog Vaticaanstad en 4 beroemde kerken in Rome zelf uit konden redden.
De gloriedagen van toen met Mussolini waren meteen ook de gloriedagen voor onze bloedeigen Coburgers, want der Coburger Prinses Marie-Josée (1906-2001) kon Umberto van Savoye, de kleinzoon van de 1ste Italiaanse Vorst aan de haak slaan. Op 8 januari 1930 trouwde dat koppel, wat niet belette dat zij de gelegenheidsminnares van de Duce werd. Die Marie-Josée di Belgio was de dochter van Albert I de Belofteschenner, en zus van Leopold III, die ooit (reeds op 19 november 1940, helemaal in ’t begin van de oorlog) op haar voorspraak bij Hitler in zijn privé op Obersalzberg op de koffie mocht. Hij werd daarbij begeleid en gesteund door Hendrik De Man, de Leider der B.S.P.N de toen enige bestaande Belgische Werklieden Partij en dus nauw bevriend met de Nazi-Partij van Hitler. De anglofiele Oranjes in Nederland waren gelukkig gevlucht, en met grote hoop, hoopte Leopold er op, gezien ook Frans-Vlaanderen onder de Bezetting reeds vanuit Bruxelles werd bestuurd, dat hij als Prins van Duytschen Bloede en trouwe bondgenoot der Duitse Socialistische Arbeiter Partei, dat allemaal ging erven. Na de oorlog werd dat allemaal wel even anders uitgelegd…
PS II
Tja, over die Beloftenbreker Albert Premier wordt ook nooit meer gerept, noch over diens Koninklijke Belofte bij het begin van WO I, voor gelijke Rechten voor de Vlamingen als die maar dapper wilden vechten voor hem. Toen hij ‘in ’s aldus belang’ zijn Oom Leopold-met-den-Baarde diende op te volgen, die al lang niet had willen weten van zijn eigen kinderen, had die aan zijn vertrouwelingen toevertrouwd, dat hij voor de socialisten een boontje apart zou hebben, omdat zij de toekomst waren voor zijn Troon…


Geen opmerkingen: