vrijdag 9 december 2016

3905



7/1161 * - SYRIË: Val van Aleppo is nakend – EUROPA rouwt en ondergaat nu op zijn beurt de zegeningen van de gewapende strijd. KRUISTOCHTEN Orvieto en de 1ste Kruistocht.
.
VRIJDAG  9  DECEMBER 2016
H. PETRUS FOURNIER,  H. ANGELRAM,  H. ULRIK

3905 OVERAL IN DE WESTERSE WERELD WORDEN NU AL 14 DAGEN NATIONALE ROUW AFGEKONDIGD NA DE VAL VAN ALEPPO    
      

Rood & Groen Coburgia in diepe rouw…
*
Binnenkort behoort deze islamitische slachtpartij onder gelijk-gezinden in Syrië/Irak dus tot het verleden. Maar de haat, zowel onderling als tegen ons, zal niet luwen. Allahu Akbar, weet U wel. Haat is, zoals U weet, een essentieel onderdeel van ieder moslim mensenleven. Wie anders is, is geen echte moslim.
Dat is zo doorheen de Geschiedenis, en zal dus altijd zo blijven. Hoogstens valt er al eens een veroveringstocht stil, wegens al te veel weerstand, maar dat duurt niet lang. Hoogstens na een paar generaties wordt de poging hernomen. Eerst met list en bedrog, vervolgens door bedreigingen, en telkens eindigt dat met bloedige vernielzucht. Tot hun Geestelijke Leiders zich, net als koekoeken, in de veroverde gebieden hun eieren in andermans nesten hebben, om die door anderen te laten uitbroeden. Dat éne jong zal dan de anderen uit het nest wippen, zodat de oudjes zich te pletter moeten werken om dat ene reuzenjong groot te brengen.
En nee, Aleppo of Mossul zijn geen show ver van ons bed, maar de generale repetitie voor iets dat we binnenkort ook zullen moeten ondergaan. Laat daar geen twijfel over bestaan, want (zoals Hans  Janssen, de Arabist ooit zei) de vijand is al binnen de poorten. Het wachten is alleen op de wachtwoorden. En nu de ‘rebellen’ de handen vrij krijgen in die verre landen, zal de aanval niet lang op zich laten wachten….
Wat we nu meemaken, is zo oud als de islam zelf. Dat zijn de feiten en die liegen er niet om. Wie daarover wèl liegt, zijn zij die gekozen hebben om ons te beschermen. Onder de Vlag van de Broederschap verplichten die ons samen te leven met dat addergebroed. Zeker, niet alle moslims zijn slecht, maar de islam is altijd en overal even slecht. Het is dan ook ontstaan in een ver verleden als gevolg van roof- en moordpartijen uit de tijd van hun woestijnprofeet.
Het Mensdom is zo te zien zelfs stommer dan de dieren uit het Dierenrijk.  De gewone zangvogels vluchten voor de moordlust van de koekoek, wij mensen worden teerhartig als we op een warme avond in de Lente de koekoek horen roepen. Dan horen we meteen de merel tegenfluiten, “Galm op wedergalm, ’t zijn lijk David’s psalmen, ’t is lijk orgeltaal…”. (G.G.)
Sommige romantische zielen gebruiken dat lied van de koekoek zelfs om het tijd aan te duiden…
Ach, we weten het al zo lang. Vrouwen en kinderen in de strijd gooien om zich achter hun ruggen te beschermen tegen de kogels van zij die ze willen vernietigen… Maar ja, achteraf zijn er dan geen getuigen meer over om zoiets aan te klagen….
** **

*

Keerpunt Aleppo
Het Syrische leger kon inmiddels bijna heel Aleppo op de terroristen heroveren. Dit vormt een historisch keerpunt in de Syrië-oorlog.

contra-magazine

Samen met de ondersteuners uit Rusland en andere geallieerde krachten kon het Syrische leger nu ook het door de radicaalislamitische terreurgroepen gecontroleerde oostelijke deel van de stad Aleppo grotendeels innemen. Slechts enkele kleinere groepen verschansen zich er nog. Een deel van de ook in Aleppo vechtende milities, die in de westerse vooraanstaande media nog steeds graag als “rebellen” gebagatelliseerd worden, kreeg in het verleden steeds opnieuw ondersteuning uit de VS, Turkije en de Arabische Golfstaten.
Terwijl politiek en media van het Westen steeds opnieuw proberen om de Syrische regering en de Russische ondersteuners de schuld voor de burgerslachtoffers door de radicaalislamitische terreurmilities in de strijd om de bevrijding van Syrië in de schoenen te schuiven, zin het echter juist de westerse regeringen onder leiding van de VS, evenals de terreurondersteuners in Ankara, Riyad & Co, die door middel van de verzorging van de radicale islamieten het leed van de inwoners van Aleppo verlengd en het aantal dodelijke slachtoffers vermeerderd hebben.
Ook de westerse veroordeling van de Syrische beslissing om nu in de beslissende fase van de herovering van Aleppo geen wapenstilstand toe te staan, ontpopt zich als propaganda- en desinformatie-truc. Want het gaat Washington & Co helemaal niet om de burgers in de stad, die in ieder geval humanitaire hulp nodig hebben, maar veelmeer om de reorganisatie, wat de volledige bevrijding van Aleppo door de Syrische eenheden nog meer zou vertragen en het aantal dodelijke slachtoffers nog verder zou opschroeven.
In ieder geval wordt met de herovering en volledige bevrijding van Aleppo een historisch keerpunt in de Syrië-oorlog ingeluid. Per slot van rekening raken de terreurmilities zodoende hun laatste stedelijke bolwerk in het door zware gevechten verwoeste land kwijt. President Assad zei tegenover de krant “Al-Watan”: “De beslissing om heel Syrië te bevrijden, is gevallen, en Aleppo maakt daar deel van uit.”
Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
** **
Ook in de jaren 1.000 hadden onze voorouders lang en veel geduld geoefend. Eerst werden die door de moslims graag toegelaten in ‘Het Heilig Land’, waar die zich ondertussen zoals trouwens in de gehele Orient, genesteld hadden. Die ‘pelgrims’ waren ongewapend, verteerden er geld en bleven nooit lang.  Als die tenminste de tocht hadden overleefd, beschermd als die zich  wisten door de Tempel en -Hospitaalridders die onder het rechtstreeks gezag van de Paus stonden.
Dat duurde tot de moslims er genoeg van hadden en al die Christelijke Heilige Plaatsen, die ineens ook de hunne waren geworden, alleen voor zich wilden vrijwaren.
Tot in 1096 de Christelijke wereld in opstand kwam, nadat jaren vruchteloos werd onderhandeld over een beperkt ‘bezoekrecht’. Paus Urbanus riep daarop de Ridders samen, en werd er besloten om met geweld terug te nemen, wat hen met geweld was ontstolen. Aan de gevel van een onaanzienlijk Franciscaner kerkje op een discreet plekje in Orvieto, onze inkoopstad, hangt een marmeren plaat die aan deze gebeurtenis herinnert. Er werd verzamelen geblazen in Constantinopel op 15 Augustus 1095 en precies na 3 jaar waren de Heilige Plaatsen ‘bevrijd’. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_Kruistocht
Maar er waren de volgende jaren nog maar liefst 9 ‘Kruistochten’ nodig, tot rond 1226 de laatste vesting (Akko), een versterkte havenstad aan de Middellandse Zee, viel. Het enige dat Franciscus van Assisi uit de brand sleepte na privé-onderhandelingen met de plaatselijke Leider der moslims, was een eeuwige vrijgeleide voor Bethlehem. Waar tot op de huidige dag de Christelijke Heiligdommen in verband met de Geboorte van Christus bewaakt woorden zowel door Joden, als door Mohammedanen en Christenen….
Ja, dat is een bijkomend voordeel om in Italië te leven. Om de haverklap wordt men er geconfronteerd met de oorsprong van het Christendom.
Orvieto, de Etruskische stad boven op een rotsplateau 400 meter boven het landschap is heden ten dage een zeer gezellig bisschopsstadje.



Geen opmerkingen: