zondag 11 december 2016

3910



6/896 * - GLOBALISATIE z’is een feit. Zie Aleppo SOSSEN De studiedienst van de SP-a
.
ZONDAG  11 DECEMBER 2016
H. DAMAAS, DIRK COELDE VAN MUNSTER , Z. HUGOLINUS
DERDE  ZONDAG van de ADVENT
*
3910 - GELIEVE IN UW ZAKAGENDA TE NOTEREN DAT DE GLOBALISATIE VANDAAG EEN FEIT IS            

Et Dieu cré la Femme…..
*
Als U dat goed genoteerd hebt, gaan we nu over tot de feiten. En het feit is, dat de hedendaagse visie op het Communisme glorierijk heeft gezegevierd. Zelfs zijn nieuwe naam Sociale-Democratie wordt overal bejubeld. Of ons door de strot geduwd. Dat zegt het Commissariaat Generaal voor de Rechten van de Mens, voorheen in bepaalde landen gekend en alom gewaardeerd onder de naam van Nationaal Socialisme. U weet wel, de soort die de stelling aanhing ‘Arbeid Macht Frei’, zelfs al was dat het werk van anderen. Zij zelf beperkten zich, tot het aanstellen en betalen van het bewakings- en Verzorgings personeel. Na de oorlog hebben zij de schuld daarvan rap-rap afgewenteld op Hitler & C° en diens ‘nationalisme’, zodat zij meteen een nieuw vijandsbeeld hadden. Daar waar die man, eigenlijk het grootste genie aller tijden (dixit J.F. Kennedy) z’n leven en dat van miljoenen landgenoten gegeven heeft voor de eenmaking van Europa. Toen al. Waar de Britten onder leiding van Winston Churchill echter geweldig tegen waren. Ook toen al.
Wie in deze schets de hedendaagse toestand meent te herkennen, die krijgt een goed punt op z’n rapport en die mag een bank vooruit schuiven.
Zoals U zich kunt herinneren, waren de Rechters toen allemaal partij-mensen die onder elkaar de jurisprudentie opstelden. Zodanig dat alle tegenspraak in de kiem kon gesmoord worden.
*

Het is U misschien nog niet doorgedrongen, maar U staat klaar om binnen te treden in een lezing van Jan Cornillie, hoofd van de sp.a-studiedienst. Zeg maar de zedenmeester van al wat naam heeft bij de Rode Heerscharen, zelfs iemand die zo oud is den Ouden Toebackzak. Zijn naam, en vooral zijn begeestering bij het uitdragen van de Heilsboodschap, is voortreffelijk.
Jan Corneille. Die naam klinkt beter dan Jean Cornu, of Racine en zelfs dan William Shakespeare. Die bracht het niet verder dan ‘To be or not to be, that’s the question’. Wat tamelijk simplistisch is, als U het mij moest vragen. Maar U vaagt mij dat niet. En dus wilt dat zeggen dat U instemt met de leuze op deze afbeelding ‘Let’s take back control’, wat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
Eerst wordt geprobeerd met vriendelijkheid. Maar later zullen er lijk in Nigeria, kerken zomaar ‘instorten’ met honderden doden tot gevolg. We zagen het bij de Bolsjewieken, in de jaren ’30, In Cuba en bij de Grote springt Voorwaarts van Mao in China. We zien het vandaag, overal waar de gewapende arm van de islam opduikt.
PS
Mocht U ter Kerstmarkt tijgen, vergeet dan niet vooraf Uw ter aarde bestelling te regelen. Want het zal er druk worden en de eersten zullen de besten zijn.

Pas op! Deze hond is niet ingeënt!!!
** **

Links moet beslissen wat het gaat doen.
Gaan we ons blijven meeslepen met dat There Is No Alternative-verhaaltje?"

Jan Cornillie, hoofd van de sp.a-studiedienst, wil meer Europa, maar wel anders. Tijd voor links om de rug te rechten, vindt hij. "Op links moeten we beslissen wat we gaan doen. Gaan we ons blijven meeslepen met dat There Is No Alternative-verhaaltje, of gaan we consequent een alternatief verdedigen?"
"We moeten stoppen over dat 'Sociaal Europa'", zegt Cornillie in een interview met De Morgen. "Dit Europa is niet sociaal te krijgen. Je kunt wel wat koterij bijbouwen, maar dat verandert niets aan de kern van de zaak. De huidige EU is asociaal. Bij de toepassing van haar spelregels kijkt zij niet naar het sociale aspect."
En dus is het hoog tijd voor Europa om het roer om te gooien. Want meer Europa is volgens Cornillie wel degelijk de oplossing. "We hebben die EU nodig om onze welvaartsstaat te verzekeren. De rechts-populisten scoren met de illusie van controle: we sluiten de grenzen en dan hebben we weer 'soeverein' controle over ons lot. De brexit toont nu al aan dat dat een begoocheling is: de migratie naar het VK gaat niet stoppen."
De globalisering is een feit, en dus moeten ook sociaaldemocratische partijen zich daar aan aanpassen. "We moeten de globalisering ombuigen en inpassen in onze Europese filosofie van de welvaartsstaat, in plaats van omgekeerd. We moeten de globalisering niet verwerpen. Dat is ook zinloos."
** **
Kom dus achteraf niet klagen bij Digitalia dat jullie erbij zijn gedraaid. Of hebben jullie die ene stem niet gehoord, die de schuld voor dat weigeren van een humanitair visum. NIET bij onzen Theo leggen, maar bij de islam, die daar in Aleppo en elders met alle geweld de plaats van de reguliere Regering aanvalt. Moest de gewelddadige islam zo schrikwekkend gevaarlijk niet zijn, het Regeringsleger en de Russen (weer die Russen) zouden zoveel tegengeweld niet moeten inzetten. Dan zouden Aleppo, Mossil en Palmyra weer de steden kunnen zijn, waar oudheidkundige schatten de bron van welvaart kunnen zijn.
Het Rijk van de islam.
**
Maar die ene stem ziet daarbij dan over het hoofd, dat Linx met hulp van de islam, weer bezig is de leiding te nemen…Waarbij zij pertinent weigeren in te zien, dat wie het gevaar bemint, er in zal vergaan…


Geen opmerkingen: