dinsdag 13 december 2016

3916



7/1022 * -MILIEU. Anti-Trump krijgt klimaatfonds tegen zich -
.
DINSDAG  13  DECEMBER  2016
H. LUCIA: Siciliaanse  (304 gestorven) en patrones van de oogartsen, opticiens en visueel gehandicapten; H.JOOS van BRETAGNE
3916 - STINKEND RIJKE WERELD   FILANTROPEN      HEBBEN HET MIDDEL GEVONDEN OM NOG STINKENDER  RIJKER TE WORDEN       

Wat hebben die Amerikanen nu toch gekozen!.....
*
‘Van welk hout pijlen maken’ en dus ‘het geld niet halen waar het zit’: alle middelen zijn goed om de ‘sociaal-democratie’ te redden. Er zijn nu eenmaal de instructies om via het klimaat-scherm de globalisatie op te storen in de vaart der volkeren.
Van waar precies die instructies kwamen, is nooit duidelijk gezegd. Maar nu laten ‘de filantropen’ toch wel iets te veel in hun kaarten kijken. Hieronder leest U hoe ze er zelfs geld denken aan te verdienen.
Kijk: dat is nu eens een gezond economisch principe waar ik kan inkomen: investeren om via betere (?) toepassingen van de wetenschap niet alleen het Mensdom vooruit te helpen (wat, hoe nobel ook, slechts een nevendoel is) maar vooral om er winst uit te halen. Daar is dus niets mis mee. Marc Coucke en Willly Naessens deden juist hetzelfde, zij het op bescheidener schaal.
Ware daar niet de naam van dat enorme ‘fonds’ ter beperking van de Trump-schade.
„Ach so“, denk ik dan ’das ist des Pudels Kern’ Trump, de nieuwe President, tegenwerken. We mogen ons dus verwachten aan nog een hele serie andere ‘filantropen’, want Trump heeft nog een paar andere ongemakkelijke waarheden verteld.  De corrupte media, bijvoorbeeld. Of de al even corrupte vedetten-wereld.
Het proces Bernard Tapie en ons aller Christine Lagarde (PS) is in Frankrijk daar het levend bewijs voor: de sportwereld promoten om er zelf beter van te worden. Met 400.000 Euro zakulorum doen, is niet niks. Maar het mag niet uitkomen. En als het uitkomt (op dat hoog EU-niveau), dan telt dat niet.
Anders gezegd: al die ‘filantropen’ bewijzen alleen maar dat Trump zelf een schot in de roos is. Omdat hij de verloedering aanpakt daar waar het moet, aan de bron. Amerika was de voortrekker geworden, met de Moslim-Broeder Obma en de Clinton  Clan in top, van het clubje dat wou ‘Anders gaan Leven’.  Het gezond verstand heeft met Donald Trump daar een stokje voor gestoken.
**
Ja Ja, Filip Dewinter (tegenover De Gucht in debat) heeft dus nogmaals gewoon gelijk: democratie is alleen maar fijn als die goed uitvalt voor de Linx. En waar het anders dreigt uit te vallen, beginnen die ‘up joen mulle te sloan’. De Gucht is dus een slechte verliezer….
** **

Superrijken willen Trumpschade aan milieu beperken met klimaatfonds van 1 miljard dollar
Bron: De Volkskrant/De Morgen
*
Microsoftoprichter en filantroop Bill Gates kreeg in november een onderscheiding van president Obama. ©Photo News
Van waar de wind waait…..
*

Nu bijna alle ministers die Donald Trump heeft gekozen klimaatontkenners zijn - net als hijzelf - hoeven pleitbezorgers van schone energie niet op al te veel steun van de VS te rekenen. Van de Amerikaanse Overheid, tenminste, want twintig Amerikaanse filantropen zetten wél hun beste beentje voor.

Bill Gates en 19 miljardairs financieren vanaf volgend jaar technologie die voor "goedkope, schone en betrouwbare energie" zorgt, met een nieuw energiefonds van 1 miljard dollar (940 miljoen euro).
Een boot van de Dutch Solar Challenge, aangedreven op zonne-energie, vaarde deze zomer door de grachten van Amsterdam om aandacht te vragen voor duurzame energie. ©ANP

Microsoftoprichter Gates en 19 andere miljardairs, onder wie Jeff Bezos (Amazon), Jack Ma (Amazon) en Richard Branson (Virgin), maakten hun plannen voor het schone energiefonds maandag bekend. De investeerders zullen het Breakthrough Energy Ventures-fonds (BEV) gebruiken voor het financieren van technologie die schone energie bevordert en broeikasgassen vermindert, zowel van start-ups als van beursgenoteerde bedrijven.
Samen zijn de miljardairs, bijna allemaal techbazen, meer dan 170 miljard dollar waard. "Is dit de rijkste verzameling investeerders ooit?", vroeg nieuwssite Quartz zich na het bekijken van de "energiecoalitie" hardop af.

Naast de lange lijst met rijke investeerders is ook hun lange adem bijzonder: het klimaatfonds start volgen jaar - zo'n beetje tegelijk met Trump - en zal zeker twintig jaar lopen. "Doordat wij met geduldig kapitaal werken hoeven we niet meteen winst te maken en kunnen we ons op de lange termijn concentreren", aldus voormalig hedgefondsmanager en filantroop John Arnold, die voor zijn pensioen op zijn 41ste een van de succesvolste energiehandelaren ter wereld was. Volgens Arnold kan het BEV-fonds hierdoor ook technologieën financieren die voor normale durfinvesteerders, die graag snelle groei willen zien, minder aantrekkelijk zijn.
"Het kan wel"
Het klimaatfonds was bij de klimaattop in Parijs al aangekondigd, maar kan voor klimaatclubs niet op een beter tijdstip komen. Trump noemt klimaatverandering niet alleen 'bedrog' waar hij geen cent meer aan wil uitgeven, maar wil ook weer voluit op fossiele energie inzetten. Olie, gas en vooral steenkool. De groep miljardairs gaat investeren in precies het tegenoverstelde: een "koolstofloze toekomst", met "emissievrije energie".
"Als het over energie gaat zeggen mensen altijd dat je niet geld kunt verdienen, aan de vraag kunt voldoen én het milieu kunt verbeteren", schrijven de welgestelde investeerders in hun verklaring. "Maar dat kan dus wel, en gaan we ook regelen."
** **
Of we later nog veel zullen vernemen over gezegd ‘fonds’ van $ 1.000.000.000,- moeten we afwachten. Enfin, in ieder geval is de bedoeling aanwezig. Voor de moneten zelf, zien we later dan wel weer.
Ik kom zo stilletjes helemaal onder de indruk van die Donald Trump. Hij is nog niet eens in functie en wordt al als verrot gescholden. Wat vooral bewijst dat zijn belagers de broek vol hebben. En weer moet ik herhalen wat MRM ooit van mij op haar blog bovenaan heeft gezet, dat namelijk ‘Der Starke am mächtichsten alleine ist’.
Zoals de Schipper heel alleen, met de nodige manschappen om zich heen, zijn schip, als ‘Meester na God’ naar de andere kant der wereld stuurt. Juist zoals een boer handelt met zijn kleine patatjes, zo simpel. ‘Plus est en Vous’, zoals in Brugge staat gebeiteld op het schouwberd van de Raadszaal.
Er liggen dus nog veel schone dagen in ’t verschiet.
*



   

Geen opmerkingen: