woensdag 14 december 2016

3919



6/759 * - COBURGIA REBUILT – BDW in Seoel: groet aan de vlag  -PS: de glutenvrije Coburger bij de Oranjes.
.
WOENSDAG   14  DECEMBER  2016
H. JAN van het KRUIS,  H. NICASIUS
3919 - BART SCHILZ  TWIJFELT TUSSEN SCHILD OF VRIEND

*
O maar: het was ludiek bedoeld! BDW met een cynich ‘Arrivederci Roma’ aan een symbool uit de jaren ’50. Ver van huis, helemaal in Zuid-Korea, waar landgenoten laaiend van enthousiasme hun leven zijn gaan geven voor andermans have en goed.

In de titel (hierboven) staat ‘Schild of vriend’ maar het had evengoed ‘Schild en Boete’ kunnen zijn. Il Commandante grijpt inderdaad terug nar de jaren ’50, de tijd toen hij zelf nog in the clouds zat. De vertoning was, volgens de kranten, maar ‘om te lachen’.
Kijk, beste BDW, de zaak is eenvoudig: het is immoreel om met het euthansie-spuitje in de hand, over een stervende op zijn sterfbed  grappig te willen doen. Het is beter daar zelfs helemaal niet bij aanwezig te zijn. Maar leg dat eens uit aan dat soort Chinezen!!!
Een hooghartig voorbij lopen, of hoogstens een verstrooid handgebaar waren voldoende geweest. Gewoon uit respect voor het verleden. Had de delegatie daar handvlaggetjes met de Vlaamse Leeuw bijgehad, dàt zou tenminste de Internationale Pers gehaald hebben. Wat altijd goed is voor de handelsbetrekkingen. Want Vlaanderen heeft op dat gebied een veel steviger reputatie.
Of dat in het belang is van de Antwerpse haven, laten we even buiten beschouwing. Want die halve Chinezen weten maar al te best, dat Bruxellabad op gebied van woord houden maar een mal figuur slaat.
Of denkt BDW dat ze het voor zijn schone ogen doen?
** **

*

Bart De Wever poseert bij Belgische vlag: 'Dit zullen jullie niet vaak zien'

Bart De Wever en de Antwerpse economische delegatie bezochten dinsdag het indrukwekkende oorlogsmuseum in Seoel. Daar worden ook de zowat honderd Belgen geëerd die omkwamen in de Koreaanse oorlog uit de jaren 50. Het bracht De Wever ertoe om, geheel tegen zijn Vlaams nationalistische aard in, even te poseren bij de Belgische vlag. 'Neem snel een foto want dit zullen jullie niet vaak zien', grapte de Antwerpse burgemeester volgens de VRT.
** **
Toegegeven: in vergelijking met de tijd van Heer Hugo is er een bepaalde vooruitgang. Die voortuitgang zou effectief goed zijn geweest, moesten er daar gaan 30-40 jaar zijn overgegaan. Want aan dat tempo zullen we nog verplicht worden om in het jaar 2030 de 200ste verjaardag te vieren van een al 200 jaar oude Vergissing van de Grote Mogendheden van die dagen.

Dat men het wildgebraad  ondertussen maar uit de communautaire frigo haalt en die klaar legt in de kom om die te marineren in zure room. Op het aanrecht staat ondertussen een pittig slaatje klaar gemaakt met rijopleidingen, rijbewijzen, vliegtuiglawaai, humanitaire visums, minimale dienstverleningen bij  het openbaar vervoer, vakbondsgehakt, het geheel overgoten met een sausje van in eigen vet gestoofde francofone trillertjes. Als om de Liefde Gods ondertussen zowel grenzen als de coffrefort maar op slot gaat.
Me dunkt dat met deze formatie koks de ovenschotel nog niet voor morgen is. Die zullen nog jàren bezig zijn met onderhandelingen hoe die best zou moeten bereid worden.  Met één of twee laurierblaadjes op smaak gebracht. Liefst bestrooid met veel geduld en overleg. En met een snufje zout getrokken uit het zweet der hard werkende Vlamingen.
Komaan, beste medeburgers. Laten we samen overleggen om per direct elders te gaan om onze voeten onder tafel te steken. Niet langer in de Federale Kamers (waar men het geld breekt met hamers), maar in ons eigen Parlement waar het slapend rijk worden gedaan moet zijn. Waar het eten bijvoorbeeld reeds op tafel staat koud te worden. Met ja, boven de ingang dat vermaledijde bord ‘Defendu aux étrangers’, zodat daar niet eens een tekeningetje bij moet zijn. Want wij koken zelf ons potje. Met een mals stuk vlees van direct bij den slager om het hoekje.

Ondertussen lazen we op de rolband van de VRT, dat we al een heel tijdeke een glutenvrije koning hebben die o.a. als die met Moeder de Vrouw bij de Oranjes was, op het ‘Staatsbanket’ waar die ‘aanzat’, een apart bordje moest krijgen.
*
Ps 1
Op 31 december houdt Brussels Airlines op te bestaan en komt nu, 76 jaar na het einde van de oorlog, in Duitse handen. Es wird von Morgen ab nur Deutch gesprochen, de huis-, tuin- en keukentaal der coburgers. De vakbonden zijn tevreden, bij Lufthansa wordt nog meer gestaakt dan bij ons.
*


Geen opmerkingen: