donderdag 15 december 2016

3922



6/953 * - LEUGENPERS. Concentratie: allemaal hetzelfde zeggen, dan vallen de leugens minder op. SATELIETEN - Galileo op Do 15/12/2016 eindelijk in werking

.
DONDERDAG  15  DECEMBER  2016
H. AUBRECHT van ATRECHT
3922 - ZE LIEGEN ALS UIT ÉÉN MOND EN DOEN HUN GEVOEG ALLEMAAL DOOR HETZELFDE GAT            
*
Het ‘Mediahuis’: één blok graniet?
Misschien wel. Maar zekerlijk géén Vlaams Blok..
*
Het Mediahuis één blok graniet?! Ze hebben zelfs geen dak boven hun hoofd!
*
Ho, beste lezer, feel sorry voor de woordkeuze in bovenstaande titel. Liegen en z’n gevoeg doen allemaal door hetzelfde gat: dat klinkt als een amusements- programma van de VRT. Eigenlijk wilde ik zeer gewoontjes zeggen, dat die van De Schandaard eindelijk kleur bekennen. Die doet me denken aan de BOSS-jasjes van de twee Führers, Adolf en Angelina. Die kleur is lichtjes bruin zoals dat van een echte ‘Hitlerjunge’ kan verwacht worden, wat alleen maar bewijst dat André Leysen, de stamvader van al dat gedoe, indertijd de juiste keuzes had gemaakt. Niet langer ‘Deutschland über Alles’, maar het Communisme Light (het leugen-socialisme) boven alles. Vroeger was de huis-tuin en keukentaal bij die familie, de taal van Goethe, nu is dat ’t Fransoos.
Heb ik allemaal van ‘horen zeggen’.
*
Hoe heet men dat ook weer in de zakenwereld, als een bepaald ‘product’ zoals waspoeder of een automerk het monopolie in die wereld benadert? Juist. Ja. In de politiek heet dat dictatuur. En zo zijn we terecht gekomen bij dat andere kenmerk van het socialisme: de dwingelandij. Wat een eigenschap is die we ook terugvinden niet alleen bij deze E.U., maar ook en vooral bij de Godsdienst van de Wrede.
Ja Ja, in onderhavig geval is de cirkel ook weer rond.
Want zo komen we nogmaals uit bij de woorden van J.F. Kennedy, de flamboyante Amerikaanse President van de ‘Democrats’ die ooit getuigde dat A.H. volgens hem het grootste genie aller tijden is geweest, maar dat het wel nog even kon duren (tot de haat geluwd was, zei die) voor de wereld dat zou erkennen.
En nu, bijna 100 jaar na de met de wapens bevochten eenmaking van ‘Festung Europa’ onder de Führer aller Germanen, is het bijna zover. Ware daar niet het Amerikaans Gezond Verstand geweest in de persoon van Donald Trump. Tussen haakjes, ook hij is iemand van Duytschen Bloede, maar dan bloed van de goede soort.
Mens, wat is het somtijds moeilijk om door het bos de bomen te zien.
** **


Mediahuis wil bod uitbrengen op Nederlandse krantengroep De Telegraaf
Het Belgische Mediahuis wil een bod neerleggen op de Nederlandse krantengroep De Telegraaf Media, zo bericht het Financieel Dagblad op zijn website.

De Belgen zouden bereid zijn 5,25 euro per aandeel op tafel te leggen, de helft meer dan de huidige beurskoers van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat zou neerkomen op een verhoging van 50 procent van de huidige koers die rond de 3,5 euro schommelt. In totaal zou Mediahuis 243 miljoen euro bieden. De handel in aandelen TMG is op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stilgelegd

Telegraaf Media Groep is eigenaar van de kranten De Telegraaf, Metro en het Noordhollands Dagblad. Mediahuis heeft in Nederland al de kranten van NRC Media in portefeuille, en het dagblad De Limburger.

In ons land is Mediahuis uitgever van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad (ex-Corelio) en de regionale kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen (ex-Concentra)
** **
Allemaal dus één grote pot nat, bekroond met een kraag van schuimende leugens. Alles ge-concentreerd (ex-Concentra) en ge-coirelieerd  (ex-Corelio)  onder één en hetzelfde dak van het ware Mediahuis.
Naast de voorgebakken lucht uit de koksschool van de TEEVEE directiekantoren, dus nu ook nog ‘de media’ zelf, twee mastodonten met de aangeboren afwijking om tegen hun eigen land te zijn en dus anti-Vlaams. Maar ze zijn wel voor de ‘Globalisatie’, voor Obama, voor de ‘vooruitgang’ maar vooral voor... hun eigen profijt.
Linx lullen, en rechts zakken vullen: de andere invulling van ‘geen woorden, maar daden’.
Ps:
Het goede aan de zaak is, dat deze fusie weeral de éénmaking der Lage Landen bevordert.  En dus ook goed voor de ‘jobcreatie’. Het is een bepaalde ‘invulling’ van ‘Vlaanderen zendt zijn zonen uit’, maar ik betwijfel of het de goede methode is. Het is wel een stap in de goede richting, die de volgende stap niet bemoeilijkt. Want het ‘Wij-gevoel’ wordt aan gescherpt.
Het Wij-gevoel met de ‘W’ van Willem.
Wij willen Willem weg.
Wilde Willem wijzer wezen,
wij wilden Willem weer….
*
PS I
Over gemanipuleerde berichten gesproken: ergens in al die kranten iets gelezen over ‘Galileo’, de Europese satelliet in de ruimte? Die zou eindelijk! in werking zijn gesteld. Een even positief nieuws als de verkiezing van Donald Trump dat dus bijgevolg zo diep mogelijk moet weggemoffeld worden, maar natuurlijk niet lukt omdat het té allesomvattend is.
Als alles nu nog mocht meevallen, dan zijn we, waar nodig, eindelijk bevrijd van alle satellietberichten die ons – zonder bijbedoelingen, dat spreekt vanzelf – door Amerika, tegen betaling uiteraard, ter beschikking worden gesteld. Anders gezegd; eindelijk hebben we zelf een stuk van onze eigen ruimte weer in ons bezit. Geen rijker kroon, dan eigen schoon!
PS II
Zijn die lettervreters van al die verkochte media er zich wel bewust van, dat hun C4 al klaar ligt? De computer op straks die éne Redactie op volle toeren, aangevuld met de razend snelle ‘bits’ via de alom tegenwoordige ‘clouds’, zijn ruim in staat om al die verschillende ‘Titels’ te vullen. Per provincie nog maar ééns onderbetaald schrijverke, zoals voor ’t Parochieblad, zal volstaan om het streeknieuws op een aparte bijlage te vermelden. Één geweldige Liberale gedachte als illustratie van het gezegde ‘Linx lullen en rechts de zakken vullen’.



Geen opmerkingen: